GENEL - 05 Nisan 2019 Cuma 13:37

Giresun’da Avukatlar Günü Etkinlikleri

A
A
A
Giresun’da Avukatlar Günü Etkinlikleri

Giresun’da 5 Nisan Avukatlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Giresun’da 5 Nisan Avukatlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.


Giresun Barosu tarafından Valilik önünde gerçekleştirilen törene Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Büyükavcı, İl Emniyet Müdür Vekili Ali İhsan Sağlam, hakim ve savcılar ile avukatlar katıldı.


Giresun Barosu tarafından ilk olarak Valilik önündeki Atatürk Anıtı önüne gerçekleştirilen törende çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında Giresun Baro Başkanı Soner Karademir, bir konuşma yaptı.


Konuşmasında, “Temel hak ve özgürlüklerin en büyük güvencesi hak arama özgürlüğüdür” vurgusunu yapan Karademir, “ Avukatlar, Adaletin bekçisi, halkın yargıdaki gücüdür. Avukatlar, kamunun vicdanıdır. Gün olur kumpaslara uğrayanlar için, gün olur, hakkı yenilenler için, gün olur hiç tanımadığımız karşılaşmadığımız insanlar için haykırırız. Bizleri sadece mahkeme salonlarında, bürolarımızda görmezsiniz, biz emniyetteyiz, karakollardayız, askeriyedeyiz, adliyelerdeyiz, mahkemelerdeyiz. Biz hakları yenilenler neredeyse oradayız. Bunun için biz avukatlar sindirilmeye direniriz. Bize uygulanan şiddete direniriz. Ekonomik zorluklara direniriz. Özlük haklarımız için, insanımızın hakkını ararken, kendi hakkımız için de direniriz. Avukatın hakkının ihlal edildiği bir yerde aslında vatandaşın hak ve özgürlüklerinin sınırlandığını bildiğimiz için direniriz. Yargıya güven için direniriz. Adalet için direniriz ve biz avukatlar bir gün herkese ama en çokta bizi yok sayanlara lazım oluruz" ifadelerini kullandı.


Avukatların, hakim ve savcılar gibi yargının kurucu unsuru olduklarını ifade eden Baro Başkanı Soner Karademir, avukatların beklentileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Karademir “Engelleyen bir unsur olarak ya da üvey evlat olarak görülmek istemiyoruz. Biz hakim ve savcılar gibi yargının kurucu unsuruyuz. Özgür baroların denetiminin Barolar Birliği’nce gerçekleştirilmesini istiyoruz. Avukatların müvekkil vekil ilişkisinin düzenleyen vekaletnamelerini kendilerinin tanzim etmesini istiyoruz. Avukat stajyerlerine de hakim savcı stajyerleri gibi sosyal haklar ve ücret verilmesini istiyoruz. Hukuk Fakültelerinin kontenjanlarının azaltılmasını, avukatlığa kabul sınavının ivedi olarak getirilmesini istiyoruz. Yeni büro açan genç meslektaşlarımıza vergi, sigorta muafiyeti ile faizsiz kredi verilmesini istiyoruz. Avukatlığın ekonomik sıkıntısının giderilmesi için mesleki faaliyet alanının genişletilmesini istiyoruz” dedi.


Yapılan konuşmanın ardından program Giresun Barosu’nda düzenlenen yemek ve kokteyle devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney, güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde ve akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 23 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 26 Adana: Parçalı ve az bulutlu 38 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Samsun: Parçalı ve az bulutlu 27 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 29 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 25 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 32