ASAYİŞ - 06 Aralık 2018 Perşembe 11:21

Giresunlu vatandaş dolandırıcıları 1 TL ile yakalattı

A
A
A
Giresunlu vatandaş dolandırıcıları 1 TL ile yakalattı

Giresun’un Eynesil ilçesinde yaşayan bir vatandaşı arayan dolandırıcılar, vatandaşın uyanıklığı sayesinde yakalandı.

Giresun’un Eynesil ilçesinde yaşayan bir vatandaşı arayan dolandırıcılar, vatandaşın uyanıklığı sayesinde yakalandı. Vatandaş, dolandırıcıların verdiği hesap numarasına ise 1 TL gönderdi.


Edinilen bilgiye göre, Eynesil ilçesinde yaşayan Turan Duvan’ı telefonla arayan kişiler, İlçe Emniyet Amirliğinden aradıklarını ve banka hesabının PKK ve FETÖ terör örgütlerinin eline geçtiğini söyleyerek dolandırmak istedi. Telefon dolandırıcılığına karşı bilgili olan Duvan, yaklaşık 4 saat telefonda konuştuğu dolandırıcıların verdiği hesaba 1 lira yatırarak, dolandırıcıları Adana’da yakalattı.


Yaşananları İHA muhabirine anlatan Turan Duvan, kendisine PKK ve FETÖ’nün hesabını ele geçirdiğini söyleyen dolandırıcılar ile 4 saat telefonu kapatmadan konuştuğunu belirterek, “Öğle saatleriydi, Eynesil Emniyet Amirliğinden aradıklarını söylediler. Bana bir polis ismi verdiler ve bana buraya gelebilir misin diye sordular. Gelebilirim dedim. Telefonumu hiç kapatmamamı söyledi. Kimseyle konuşmamamı ve kimlik bilgilerimin FETÖ’cülerin eline geçtiğini söyledi. Beni temize çıkarmaları için verecek oldukları bir hesaba para yatırmamı söylediler. Ben bu arada bu bölgede bundan önce bu tip dolandırıcılık olduğu için ne yapmam gerektiğini daha önceden planlamıştım. Yanımda bulunan ağabeyime emniyeti aramasını söyledim” dedi.


Telefon açık halde Eynesil İlçe Emniyet Amirliğine gittiğini anlatan Duvan, “Bana hesabımda ne kadar param olduğunu sordular ve bana bir hesap numarası vererek parayı buraya yatırmamı istediler. Ben de tamam dedim ve beni bankaya yönlendirdiler. Polis eşliğinde bankaya giderek bana bir PTT hesabı verdiler. Hesaba 1 TL gönderdim ve altına not düşüldü bu bir dolandırıcılık olayıdır diye. Adana’nın Yüreğir ilçesindeki bir PTT’den parayı almaya gelen kişi, parayı alacak olduğu sırada emniyet güçlerince yakalandı” şeklinde konuştu.


Vatandaşlara dolandırıcılara karşı duyarlı olmaları çağrısında bulunan Turan Duvan, “Telefonda kimlik bilgilerinizin FETÖ’cülerin eline geçtiğini söylerlerse bu olayın tamamen bir dolandırıcılık olayı olduğunu bilmenizi isterim. Benim daha önce bu konuda biraz bilgim olduğu için biraz uyanık davrandım. Eynesil İlçe Emniyet Müdürlüğümüzle irtibata geçip olayı aydınlattık. Polis güçlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamında bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası.” diye konuştu. (AZ-