GENEL - 27 Ekim 2019 Pazar 16:32

İstihdam ödülü İşadamına AK Parti ve İl Genel Meclisi’nden destek ziyareti

A
A
A
İstihdam ödülü İşadamına AK Parti ve İl Genel Meclisi’nden destek ziyareti

Giresun’ da istihdam birincisi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’dan ödül alan işadamı Yener Türk ve işletmesine AK Parti İl Yönetiminden ve İl Genel Meclisi’nden ziyaret gerçekleştirildi.

Giresun’ da istihdam birincisi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’dan ödül alan işadamı Yener Türk ve işletmesine AK Parti İl Yönetiminden ve İl Genel Meclisi’nden ziyaret gerçekleştirildi. Yapılan ziyarette Giresun’a yapılan her yatırımın ve istihdama katkının yanında olacağı mesajı verildi.


AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı ve İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin ile AK Parti İl Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Özel Giresun Engelli Bakım Merkezi’ ni ziyaret etti.


Mavi Yurt A.Ş. İcra Kurulu Başkanı ve ASKON İl Başkanı Yener Türk ile Bakım Merkezi Müdürü Gülseren Kesik tarafından karşılanan heyet kurumla ilgili bilgi aldı. Yapılan görüş alışverişi sırasında Tatlı, Şahin ve beraberindekilere Mavi Yurt A.Ş. bünyesinde yer alan kurumlara yönelik değerlendirme yapan Yener Türk, " Giresun Merkez, Ordu, Dereli ve Şebinkarahisar’ da faaliyet gösteren bakım merkezlerimizde yüzlerce engelli ve yaşlı vatandaşımıza hizmetin en güzelini vermek için vargücümüzle çalışıyoruz.Bu kurumlarımızda 200 dolayında insanımıza istihdam sağlamanın da mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" diyerek, heyete ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti.


AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı da, Türk ve kurum çalışanlarını başarılı çalışmaları nedeniyle tebrik ederek, " Sizin Mavi Yurt A.Ş. İcra Kurulu Başkanı sıfatıyla 2017’ de Giresun’ da istihdam birincisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ’dan ödül almanızdan gurur duyduk. Giresun’ a hizmet eden ve istihdam sağlayanların başımızın üstünde yeri var.Biz de Ak Parti İl ve ilçe teşkilatları olarak ilimize yatırım yapılması ve insanlarımıza ekmek kapısı açılması için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezon, geçtiğimiz hafta sonu oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Bu yıl ilk kez Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) mücadele eden Çayırova Belediyesi Basketbol Takımı, ilk sezonunda Süper Lig için play-off oynamaya hak kazanma başarısını gösterdi. Geçtiğimiz iki yılda mücadele ettiği hem Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi (EBBL) hem de Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde şampiyonluk kazanan ve iki yılda aldığı iki kupayla, bu yıl Türkiye Basketbol Ligi’nde boy gösteren Çayırova Belediyesi, TBL’deki ilk sezonunda play-off oynamaya hak kazandı. Geçtiğimiz hafta sonu oynanan son karşılaşmaların ardından, Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezon tamamlandı. 34 haftalık maratonun ardından aldığı 16 galibiyet ve 18 mağlubiyetle normal sezonu 7. sırada tamamlayan Çayırova Belediyesi, bu yıl ilk kez mücadele ettiği Türkiye Basketbol Ligi’nde Süper Lig için play-off oynamaya hak kazanan takımlar arasında yer aldı. 26 Nisan Cuma günü başlayacak ve 8 takımın, Süper Lig’e yükselmek için kıyasıya bir rekabet içinde olacağı Türkiye Basketbol Ligi play-off’larında Çayırova Belediyesi’nin rakibi, normal sezonu 4. sırada tamamlayan Gaziantep Basketbol takımı oldu. 3 maçlık seride 2 galibiyet alan takımın bir üst tura yükseleceği mücadelede Çayırova Belediyesi ve Gaziantep Basketbol arasındaki ilk karşılaşma 27 Nisan Cumartesi günü saat 16.00’da Gaziantep’te oynanacak. İkinci maç ise 1 Mayıs Çarşamba günü saat 16.00’da Çayırova’da oynanacak. Serinin uzaması durumunda muhtemel üçüncü karşılaşma yine Gaziantep Basketbol’un ev sahipliğinde oynanacak. İki takım arasında normal sezonda oynanan ilk karşılaşmadan Gaziantep Basketbol 72-54’lük galibiyetle ayrılmıştı. Sezonun ikinci yarısında Çayırova’da oynanan mücadelede ise Çayırova Belediyesi 82-75’lik skorla galip ayrılmayı başarmıştı. Çayırova Belediyesi play-off ilk turunda rakibi Gaziantep Basketbol’u geçmesi halinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler eşleşmesinin galibiyle play-off yarı finalinde mücadele edecek.
Ankara Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, ABB Başkanı Mansur Yavaş’la görüştü Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü. Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Türkiye-Almanya diplomatik ilişkilerinin 100. yılı vesilesiyle Türkiye’ye gerçekleştirdiği 3 günlük ziyaretinin son gününde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la da görüştü. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde gerçekleştirilen ikili görüşme yaklaşık 35 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Steinmeier’in görüşmede Yavaş’a “Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor. Almanya’da seçimler ilgiyle izlendi" dediği öğrenildi. Görüşme sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Yavaş, "İsrail’in Gazze’deki katliamını kınadığımızı belirttik. Ayrıca bölgemizdeki Ukrayna-Rusya savaşının Türkiye’ye etkilerinden bahsettik. Bir diğer konumuz Avrupa Birliği (AB) ile olan ilişkilerdi, Almanya’nın bu konuda ağırlık koyması gerektiği. Bir diğer konu; Türkiye’den çok sayıda öğrenci ve iş dünyasının vize konusunda yaşadığı problemlerden bahsettik. Ancak terör ve mülteci konusuna maalesef giremedik. Kendilerine ayrıca seçimle ilgili bilgiler verdik” ifadelerini kullandı. Görüşmede Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ve Başkan Yavaş’a aralarında Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz’un da olduğu yaklaşık 10-12 kişilik heyetin eşlik ettiği öğrenildi. Görüşme Türk basınına kapalı şekilde gerçekleştirildi. Alman Cumhurbaşkanına Gazze protestosu Öte yandan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, görüşmeye geldiği sırada fakülte binası çevresinde toplanan grup tarafından İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında Almanya’nın tutumu nedeniyle protesto edildi.
Aydın Aydın’da trafiğe kapanacak yollar belli oldu Bu yıl 59.’su düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Bodrum-Kuşadası ve Kuşadası-Manisa etapları çerçevesinde tur boyunca trafiğe kapanacak yollar da belirlendi. Türkiye’nin tek uluslararası etaplı yol bisiklet yarışı olmasının yanı sıra dünya genelinde kıtalararası gerçekleşen ilk ve tek etaplı yol bisiklet yarışı olma özelliği taşıyan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Turkey), Antalya’dan başlayıp, İstanbul’da sona erecek. 8 etaptan oluşan turun 5. ve 6. etabı Aydın’dan geçecek. 25 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek olan Bodrum-Kuşadası etabında sporcular 177,9 kilometre pedal çevirecek. 26 Nisan Cuma günü devam edecek olan Kuşadası-Manisa etabında ise sporcular 160,1 kilometre pedal çevirecek. Bu çerçevede tur boyunca trafiğe kapatılacak yollar da belirlendi. Konu ile ilgili Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre organizasyon boyunca, 25 Nisan Perşembe günü Didim’de Atanaj Caddesi, Akbük-Didim istikameti gidiş ve geliş, Aydın il yolu, Söke Didim istikameti geliş ve gidiş, Cumhuriyet Caddesi, Didim ilçe merkezi geliş ve gidiş, İnönü Caddesi, ilçe merkezi geliş ve gidiş, Güllübahçe yolu, Didim Akköy istikameti geliş ve gidiş, Söke’de Milas-Söke karayolu, Yenidoğan dönel kavşak ile Novada kavşağı arası, Söke Kuşadası karayolu, Novada kavşağı, Ankara evleri kavşağı, Ağaçlı kavşağı, Yaylaköy kavşağı, Soğucak kavşağı ve Davutlar yol ayrımına kadar olan karayolu, Kuşadası’nda ise Süleyman Demirel Bulvarı İzmir istikameti, Turgut Özal Bulvarı İzmir istikameti, Atatürk Bulvarı, Gazibeğendi Bulvarı eski Kuşadası Selçuk yolu, Rıza Saraç caddesi 12.00-16.30 saatleri arasında trafiğe kapatılacak. 26 Nisan Cuma koşulacak olan Kuşadası Manisa etabında ise Kuşadası’nda Turgut Özal Bulvarı İzmir istikameti, Atatürk Bulvarı, Gazibeğendi Bulvarı eski Kuşadası Selçuk yolu, Rıza Saraç caddesi 10:00-12:00 saatleri arasında trafiğe kapatılacak.
Kayseri Ersoy: "Burada hakkımızı savunduk ve bir oyumuzu da heba ettirmedik, ettirmeyeceğiz" Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy; Pınarbaşı’ndaki seçimin iptal edilmesine yönelik, "Biz normal şartlar altında zaten bu seçimi kazandık ama sanki CHP kazanmışta biz orada kavga ile seçimi iptal ettirmişiz. Her kavgayla seçim iptal olursa herkes bir yerde kavga eder ve herkes seçim kazanır. Kavgayla seçim iptal ettirilmez" dedi. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy; İl Başkanı Seyit Demirezen ve MHP Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Menduh Uzunluoğlu ile beraber il binasında düzenlediği basın toplantısında iptal edilen ve 2 Haziran’da tekrarlanacak olan Pınarbaşı’ndaki seçime ilişkin konuştu. İlk olarak kendilerinin sözlü ve fiziki saldırıya uğradıklarını kaydeden Ersoy; algı yapıldığını söyleyerek, "Pınarbaşı’nda bize göre önde olduğumuz seçimde gidip bizzat şehir olduğumuz olaylar neticesinde il, ilçe ve yüksek Seçim Kurulunun ortak kararı ile ve 15 hakimin bulunduğu heyetlerde 15 hakiminde lehimize karar vermesiyle partimiz haklı bulundu ve seçimler 2 Haziran’da tekrar yapılacak. Biz isterdik ki kazandığımız seçimi bir daha sandığa taşımayalım ama bu kadar hukuksuzluğun, usulsüzlüğün ve hırsızlığın olduğu yerde bir de suç bastırır gibi, sanki biz suçluymuşuz gibi bir algı operasyonu yapmaya çalıştılar. Bunun adı her şeyden önce ahlaksızlıktır. Benim yapımı herkes bilir. Ben yapmış olduğum bir şeye “yaptım” derim. Orada kurdukları bir yapı var, onu işletiyorlar. Biz oylarımızı birleştirme tutanaklarında başka yerlere kaydırıyorlar. Bunlar tutanaklarda var. Mühürsüz oy çuvalları ortada geziyor. Gece gidip imza attırmaya gayret gösteriyorlar ki değiştirdikleri tutanakları legal hale getirmek için. Biz bunlara “dur” demek için gittiğimizde de hem fiziki olarak saldırıyorlar hem de sözlü olarak saldırıyorlar. Öncelikle kurduğum sinkaflı kelimelerden dolayı bütün milletimizden özür diliyorum. Bizi o hale getirecek kim varsa da onların yapmış oldukları davranışlardan dolayı bugün yine aynı tavrı gösterseler aynı reaksiyonları vereceğimizin de altını çizmek istiyorum. Size fiziki olarak saldıracaklar, bir milletvekiline küfredecekler, “kimsin lan” sen diyecekler ama biz gidip tepki gösterdiğimizde videoya alınan bir yapı var" ifadelerini kullandı. "Biz ’hırsız var’ dedik" Ersoy; "Bunların hepsini kamuoyu izledi. Biz kavga çıkarttığımız için seçimler iptal olmuş gibi algı yapmak isteyenlere şunu söylüyorum. Hırsızlık yaptınız, usulsüzlük yaptınız, algı yaptınız ve buna şahit tuttuğum milletvekili bazında bir kişi de kendi partisinin baskılarıyla farklı şeyler söylüyor. Ben “karakolda doğru söylüyor, mahkemede şaşıyor” diyorum, “benim hayatım boyunca mahkemeyle hiç işim olmadı” diyor. Ben ondan bahsetmiyorum. Herkes oradaydı. Hakim ve savcı odadaydı. Neler söylediğini hepimiz biliyoruz. Kendisinin bu seçimlerin bu şartlarda olmaması gerektiğini, gerekiyorsa yeniden yenilenmesi gerektiğini söyledi. Yalan söylemeyeceğimi de herkes bilir. Şunu yapsa daha etik olur. “Seçimlerde bu atmosferde doğru bir sonucun çıkması mümkün değildi, bende bunu ifade ettim” dese kendisine saygı duyarız" dedi. "Biz normal şartlar altında zaten bu seçimi kazandık ama sanki CHP kazanmışta biz orada kavga ile seçimi iptal ettirmişiz" Biz şeffaf, herkesin demokratik iradesini ortaya koyduğu ve ortaya koyduktan sonra sandıktan çıktığı bir yapı istiyoruz" diyen MHP’li Ersoy; "Bizim istediğimiz bu, başka bir şey istemiyoruz. Biz normal şartlar altında zaten bu seçimi kazandık ama sanki CHP kazanmışta biz orada kavga ile seçimi iptal ettirmişiz. Her kavgayla seçim iptal olursa herkes bir yerde kavga eder ve herkes seçim kazanır. Kavgayla seçim iptal ettirilmez. Biz orada bulunan usulsüzlüklere tepki verdik ama biz “ne oluyor” diye sormaya başladığımızda fiziki saldırı ve küfür CHP’liler tarafından yapıldı. Bu kısmı bizim arkadaşlarımız kayda almadı. Biz tepki vermeye başladıktan sonra ondan sonra kamera görüntüleri çıktı. Siz yaptığınız şeyleri neden söylemiyorsunuz. Orada kabul ettiklerini niye şimdi söylemiyorsunuz. Zaten kamuoyu anlayacağını anladı. Biz hukukla ilerdik. Benim tarafımdan bir hakimin mağdur edildiğini düşünen CHP’li arkadaşlarımız var ama 15 hakimin vermiş olduğu karara bir türlü saygı göstermiyorlar ve “bu siyasi karar” diyorlar. MHP’nin Yüksek Seçim Kurulunda ret aldığı onlarca başvuru var. Bu kararı verenlerde aynı hakimler oldu, ona niye bir şey demiyorsun. Kavgayla bir şey olmaz ama usulsüzlükler tespit edilmiş ve yapan arkadaşlar belirli. Onun için burada hakkımızı savunduk ve bir oyumuzu da heba ettirmedik ve ettirmeyeceğiz. Yarın farklı bir sonuçta çıkabilir. Bu seçimdir. Seçimin garantisi olmaz. Biz bu seçimin sonuçlarına ne çıkarsa çıksın saygı gösteririz ama hukuk çerçevesinde. Milletimizin iradesi bizim başımızın tacı ama MHP’nin oylarını çalmaya çalıştığınızda biz de buna tepki gösteririz" şeklinde konuştu. "CHP’nin riyakârlıkla bezeli siyaseti Pınarbaşı da ayyuka çıkmıştır" MHP İl Başkanı Seyit Demirezen de, "Gerçekleşen yerel seçimlerde aziz milletimizle beraber Kayserili saygıdeğer hemşerilerimiz de demokratik iradelerini göstermiştir. Bununla beraber ne yazık ki Pınarbaşı ilçemizde CHP’li bazı görevlilerin siyasi ahlak ve nezaketle uzlaşmayacak, hukuk dışı eylemleri de tatsız olaylara sebebiyet vermiştir. Bilindiği üzere; CHP’nin Pınarbaşı seçimlerinde yapmış olduğu hukuksuzluklar sebebiyle seçimler iptal edilmiş, CHP’nin riyakârlıkla bezeli siyaseti Pınarbaşı da ayyuka çıkmıştır. Ne yazık ki CHP’li malum görevlilerin usulsüzlükleri, gayri yasal tutumları ve demokratik olmayan yaklaşımları seçimlere şaibe düşürmüştür. Bunun neticesinde ise 2 Haziran’da seçim yenilenme kararı alınmıştır. Pınarbaşılı hemşerilerimiz ve dava arkadaşlarımız müsterih olsunlar, MHP’ye verilen her bir helal oyun takipçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. İnşallah Pınarbaşılı hemşerilerimiz 2 Haziran’da bir ve beraber olarak kenetlenecek, hırsıza, arsıza ve Pınarbaşı’nın huzurunu kaçırmaya çalışan CHP ve anarşist zihniyetine fırsat vermeyecek, iradesiyle MHP ve Cumhur İttifakı’nın yanında yer alarak Sayın Memduh Uzunluoğlu’nu yeniden ve yüksek bir oyla göreve getirecektir" diye konuştu. Milli Yol Partisi seçimde MHP’yi destekleyecek Milli Yol Partisi Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Servet Kantekin de, 2 Haziran’da yapılacak olan seçimde MHP’yi destekleyeceğini belirterek, şunları söyledi: "1 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimlerde Pınarbaşı belediye başkanlığına Milli Yol Partisi’nden aday olarak bin 617 oy aldım ve seçimde oy kullanan hemşerilerimizin yüzde 10.59’unun teveccühüne mazhar oldum. Bilindiği üzere tespit edilen usulsüzlükler nedeniyle ilçe seçim kurulu, il seçim kurulu ve yüksek seçim kurulu tarafından iptal edilen Pınarbaşı belediye başkanlığı seçimi 2 Haziran tarihinde yenilenecek. Pınarbaşı’nda belediye başkanlığı yapan dedem rahmetli gibi güzel ilçemizin daha iyi bir geleceğe kavuşması adına belediye başkanlığına aday olduğum seçimlerdeki sonuç ve bugün gelinen noktada Pınarbaşı’mızın geleceği için bir karar almam gerekti. Tekrarlanacak olan seçimde ilçemizin aydınlık geleceğine yol açmam gerektiğine inandığım için. Yarınlarımızın teminatı olan güzel Pınarbaşı’mızın geleceğinin kararmaması için. Dünya görüşümüzü şekillendiren Ülkücü hareketin siyasi temsilcisi olan, gönül dünyamda da kıymetli bir yeri bulunan Milliyetçi Hareket Partisi lehine, MHP Belediye Başkan adayı Menduh Uzunluoğlu’nu desteklemek üzere çekilme kararı aldım. Pınarbaşı ilçemizde birliğin, beraberliğin, huzurun, güvenin sağlanması dışında hiçbir beklentimiz ve talebimiz olmaksızın yapmış olduğumuz birçok istişare sonucunda vermiş olduğumuz bu kararımızın Pınarbaşı ilçemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" hepinize saygılarımı sunuyorum."