GENEL - 23 Haziran 2019 Pazar 11:08

Üç üniversite bitirdi ama okuma azmi bitmedi

A
A
A
Üç üniversite bitirdi ama okuma azmi bitmedi

Giresun’un Eynesil ilçesinde yaşayan Zeynep Kara, 52 yaşında olmasına rağmen üçüncü üniversiteyi bitirdi.

Giresun’un Eynesil ilçesinde yaşayan Zeynep Kara, 52 yaşında olmasına rağmen üçüncü üniversiteyi bitirdi. En son Giresun Üniversitesi Kamil Nalbant Meslek Yüksekokulundan mezun olan Zeynep Kara, 1993 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Pazarlama Bölümünden, 2010 yılında ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdi.


Giresun Üniversitesi Kamil Nalbant Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler Bölümü ve Danışmalık Bölümünü bitirerek mezuniyet törenine katılan Zeynep Kara, hedefinde ise doktora yapmak olduğunu söyledi.


Üç üniversite diplomasının yanı sıra çeşitli dallarda 30’a yakın eğitim ve kültürle ilgili sertifikalara da sahip olduğunu kaydeden Kara, "İlkokula başladığım günden beri sürekli kitap okuyan bir insanım. Gençlerimizde ne bulurlarsa okusunlar. Ama bunu okurken okuduğunun kesin doğru olduğunu düşünerek okumasınlar. Kafalarında, zihinlerinde okuduklarını yorumlayarak okusunlar. Hiçbir yayın zararlı değildir, zararlı olması senin yorumuna bakar. Okuduğunu süzerek alacaksın. Okumaktan asla vazgeçmesinler. Ben okumanın yaşı yoktur ilkesiyle 60 yaşında yüksek lisansımı tamamlayacağım. Gençlerimiz kesinlikle sportif faaliyetlere ve aktivitelere katılsınlar. Ben mesela 1985 yılında uçakla paraşütle atlamaya başladım. Kort tenisi oynadım. Karate kursları aldım. Voleybol ve basketbol oynadım. 2014 yılında yamaç paraşütüne başladım ve babamın vefatı dolayısıyla 2017 yılında bırakmak zorunda kaldım. Gençlerimiz muhakkak bir spor dalıyla ilgilensinler, uykudan vazgeçmeleri lazım. Çünkü Türkiye’nin uyuyan değil uyanık gençlere ihtiyacı var” diyerek gençlerin çok çalışması gerektiğini ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.