YEREL HABERLER - 01 Ağustos 2012 Çarşamba 15:24

AVUSTURYA MÜSTEŞARI SÜLEYMANİYE İÇİN GÜMÜŞHANE`DE

A
A
A
AVUSTURYA MÜSTEŞARI SÜLEYMANİYE İÇİN GÜMÜŞHANE`DE

Avusturya`nın Ankara Büyükelçiliği Dış Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos, Süleymaniye Kayak Merkezi ile ilgili görüşmek üzere Gümüşhane`ye geldi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Kayak İl Temsilcisi Mustafa Akbulut, Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Ali Gürcan Erkan, Avukat Halim Tarhan Mısırlıoğlu ve Kayak işletmecisi Bayram Yakut`la birlikte misafirini Valilik Makamında ağırlayan Vali Dr. Yusuf Mayda, Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık`ın mazereti çıkması nedeniyle programa katılamadığını fakat bayramdan sonra özel olarak geleceğini söyledi.
Süleymaniye ile ilgili güzel gelişmeler beklediklerini ifade eden Vali Mayda, 2006 yılında da Avusturya Turizm Danışmanı`nın Gümüşhane`ye geldiğini hatırlatarak, ``Bu ziyaretler sonucunda muhtemelen Avusturya`dan yatırımcı misafirlerimiz de olacak.`` dedi.
Konstantin Bekos ise konuşmasında, Avusturya`nın kış turizmiyle ilgili dünya çapında çok ünlü olduğunu, şimdiye kadar edindikleri tecrübeleri Türkiye`de projeler geliştirerek Türkiye`ye kazandırmak istediklerini söyledi.
Türkiye`nin bu anlamda çok ciddi potansiyelleri olduğunu ifade eden Bekos, Türkiye`nin Avusturya`da sadece yaz turizmine yönelik bilinen ve tanınan bir ülke olduğunu, bu çalışmalarla Türkiye`nin kış turizmi potansiyelini de Avusturya`ya tanıtmış olacaklarını belirtti.
Avusturya`nın yıllardan beri Türkiye`ye doğrudan yatırım yapan ülkeler arasında birinci sırada yer aldığını hatırlatan Bekos, ``Birçok enerji projesine katkı sağladı. Uzun yıllardan beri Avusturya ve Türkiye arasında ticari ilişkiler vardır. Dolasıyla kış turizminde bu bilgilerle birlikte ciddi anlamda geliştirebileceğimizi düşünüyorum.`` dedi.
Karşılıklı hediyelerin verildiği ziyarette daha sonra Bekos`a Süleymaniye Kayak Merkezi ile ilgili brifing verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum FK’nın Süper Lig’e yükselmesi şehri ayağa kaldırdı Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen Çorum FK’nın tarihi zaferi kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce taraftarın sokaklara döküldüğü kutlamaların oluşturduğu muhteşem görsel şölen havadan görüntülendi. Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup eden Çorum FK, Süper Lig’e yükselen son takım oldu. Karşılaşmanın ardından Çorum’da binlerce vatandaş sokaklara ve caddelere akın etti. Taraftarlar konvoylar oluşturup şehir turu attı, kent meydanında, sokak ve caddelerde halaylar çekerek şampiyonluk sevincini yaşadı. Tüm şehri saran bu benzersiz şampiyonluk coşkusu ve cadde ve sokaklardaki yoğunluk, havadan görüntülendi. Taraftarlar duygularını paylaştı Şampiyonluk kutlamalarına katılan Sultan Kurman, "Çorumluyum, muhteşemiz. Süper Lig’e çıktığımız için muhteşem duygular hissediyorum. Helal olsun diyorum zafer bizimdir" dedi. Şehir takımının şampiyonluğunu ve sevinçlerini dile getiren Hatice Doymaz da, "Şu an kutlama için buradayız. Bunu hakediyorduk. Çok bekledik, Şampiyon Çorum" diye konuştu. Ailesiyle birlikte maç sonrası kutlamalara katılan Ali Ertun Kadinler ise, "Takımımız şampiyon oldu. Çok mutluyuz. Burada hep beraber eğleniyoruz. Süper Lig’e çıkmasını bekliyorduk. Bizim içinde güzel oldu. Herkese teşekkürler" şeklinde konuştu.
Ankara Bilgi Üniversitesinin kapatma kararı iptal edildi Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet kapatma kararının iptali hakkında Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte, Kurucu vakfına kayyım atanan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararının yürürlükten kaldırılmasına, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı üzerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 11 inci maddesi gereğince karar verildi. "İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitim-öğretim faaliyetleri kesintisiz şekilde devam edecek" Karar hakkında sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, mağduriyet yaşanmaması yönünde kararın güncelliğini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitim-öğretim faaliyetleri kesintisiz şekilde devam edecek. Cumhurbaşkanımız, öğrencilerimizin eğitim hayatının aksamaması, ailelerimizin huzurunun korunması ve üniversite çalışanlarımızın haklarının gözetilmesi yönündeki süreci hassasiyetle yeniden değerlendirmiştir. Öğrencilerimizin, ailelerimizin ve üniversite çalışanlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması yönündeki güçlü irade doğrultusunda karar güncellenmiştir. İlk karar, yürürlükteki mevzuat çerçevesinde yerine getirilmesi gereken zorunlu bir hukuki işlemdi. Ancak sonrasında sunulan raporlar ve güncel durum değerlendirmeleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımız, her zaman olduğu gibi öğrencilerimizin, ailelerimizin ve üniversite çalışanlarımızın beklentilerini hassasiyetle gözetmiştir. Alınan kararın öğrencilerimiz, ailelerimiz ve yükseköğretim camiamız için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.