POLİTİKA - 26 Eylül 2020 Cumartesi 20:06

Gümüşhane MHP kongresi yapıldı

A
A
A
Gümüşhane MHP kongresi yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane 13.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane 13.olağan il kongresi gerçekleşti. Kongrede mevcut başkan Nadim Aydın yeniden başkan seçildi.


Gümüş Otel bahçesinde yapılan kongreye katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, Cumhur İttifakı’nı hedef alanların Türkiye’yi siyaseten bölüp parçalamak istediğini savunarak, Millet İttifakı’nı ve politikalarını eleştirdi.


Dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2014’te Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturması kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) mensubu bazı MYK üyelerinin göz altına alındığını hatırlatan Aydın, “Demirtaş PKK’nın siyasi temsilcisidir. MHP bunu her yerde söylüyor. Ona af isteyenlerde bu suça ortaktır. HDP’ye şehitlerin hakkı hukuku dolayısıyla her zaman mesafeliyiz. Kendilerine yargı yoluyla mukavemette bulunmaya devam edeceğiz” dedi.


“Dün derdest edilen bu Kobani olaylarında azmettirici ekibi almaya başladılar. İlk tepki nerden geldi? HDP’den önce CHP’den geldi farkında mısınız?” değerlendirmesinde bulunan Aydın, “Grup Başkanvekili hemen konuştu. Bunlar ne yapmışlar? Ya sana ne? Sen Mustafa Kemal’in siyasi emanetini taşıyorsun. Daha Mustafa Kemal’in Atatürk olduğunun farkında bile değiller. Utanmadan, sıkılmadan Ermenistan’a ’1915 olaylarındaki acınızı paylaşıyoruz’ diyen bir sivil toplum kuruluşundan da medet umuyorlar. Bunları boyayıp millete yutturuyorlar” diye konuştu.


MHP lideri Dr. Devlet Bahçeli gibi Türk Tabipler Birliği’ne (TTB) de eleştirilerde bulunan Aydın, “Adı Türk ama gayri Türk bir faaliyet içerisindeler. İnanın doktorlarımızla sağlık çalışanlarımızla ilgili herhangi bir öncelikleri söz konusu değil. Niye diyemiyorsun kahrolsun PKK. Her türlü terörü lanetliyorlarmış. Ama Ermenistan’a, Ermenistan Tabipler Birliğine mesaj geçiyorlar. Biz Afrin operasyonunu başlatıyoruz. Canımız yanmış oradan habire fitne fesat geliyor. Evlalarımızı kaybediyoruz. Bu bir savaş diyor. Bu bir sosyal rahatsızlık hastalıktır diyor. Kim diyor. TTB başkanı diyor. YPG’nin, PYD’nin temsilcilerine ödüller vermişler. Aynı kürsülerden beraber konuşmuşlar. Dışardaki müstemleke zihniyetindeki babalarıyla işbirliği halindeler. Bunları bozan bir MHP var. Allah korusun bu da bir fitneydi. Sağlık çalışanları yönetemiyorsunuz ölüyoruz deyip siyah kurdele bağlayacakmış. Elbette biz sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Onların tırnağına halel gelmemesi için her türlü fedakarlığı yaparız, yaptık. Bir gecede kanun çıkardık” ifadelerini kullandı.


Konuşmanın ardından tek listeyle gidilen kongrede seçime katılan delegelerin tamamının oyunu alan Nadim Aydın, tekrar il başkanlığına seçildi


Kongreye, MHP MYK üyeleri Musa Küçük, Akın Üstün ve İdris Aydın ile MHP’li belediye başkanları ve davetliler katıldı.


Kongre sonucunda Nadim Aydın başkanlığındaki MHP’nin yönetim kurulu üyeliğine Davut Kaban, Orhan Mazman, Temel Ağaç, Mete Kaya, Numan Çilenk, Nail Dabağ, Cengiz Çetin, Mahmut Bilal Özdener, Kübra Altınok, Fahrettin Aktürk, Murat Saran, Abdullah Pezük, Aziz Gedik, Ahmet Çelik, İsmail Durmuş, Abdulkadir Atalay, Ziya Yapar, Gülay Ayar, Fatih Sultan Mermer, Saffet Kurtarmış, Genel Merkez delegeleri ise Nadim Aydın, Şerafettin Kazancı, Temel Özcan ve Bekir Kumaş oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir KYK Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’i ziyaret etti Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumları ziyaret ederek önemli temaslar gerçekleştirdi. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’deki yurtların hizmetlerinden memnun olduklarını belirtti. Öğrencilerin görüşleri ve talepleri değerlendirilerek geleceğe yönelik planlamalarla, gençlerimizin yarınlara hazırlanması için bakanlığın tüm imkanlarıyla yanlarında olduklarını ifade etti. İl Müdürü Adem Özalp, Balıkesir genelinde yapılan çalışmalar hakkında Ali Özdemir’e bilgi verdi. Projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Özdemir, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde (BANÜ) okuyan öğrenciler için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilimize kazandırılan projelerden biri olan ve yapımı devam eden Bandırma Modüler Çelik Yurdu’ndaki süren çalışmaları yerinde inceledi ve görevli personelden süreç hakkında bilgi aldı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Balıkesir Gençlik Merkezi BAÜN Genç Ofis’te Yurt-Time öğrencileri ve öğrenci temsilcileri ile bir araya geldi. Buluşmada gençlerin sosyal ve maddi anlamda desteklenmesi, spora teşvik edilmesi, çalışma hayatına hazırlanmaları, genç istihdamına katkı sunulması ve yurtlara aidiyet duygusunun güçlendirilmesi gibi amaçlar taşıyan Yurt Time Projesine gençlerin talebinin her geçen yıl artarak devam ettiği ve gençlerin taleplerine göre çalışmaların sürdürüleceğini belirtti. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’deki Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde bir dizi toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantılarda Yurt Hizmetleri, Eğitim Araştırma Koordinasyon Birimi, Yurt Müdürleri, Yurt Eğitim Sorumluları, Manevi Rehberler, Psikologlar ve Gençlik Merkezi Koordinatörleri ile bir araya geldi. Yapılan toplantıda gençlerin Bakanlığımızın hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesi için planlamalar yapıldı. İl Müdürü Adem Özalp, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Ali Özdemir’in Balıkesir’e yaptığı ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gençlerin çağın gereklerine uygun, nezih ve temiz mekanlarda vakit geçirebilmeleri için gereken tüm çalışmaların yapıldığını belirterek gençlere en iyi şekilde hizmet verilmeye devam edileceğini ifade etti. Ayrıca, Özdemir’e ziyaretleri ve destekleri dolayısıyla teşekkür etti.
Bursa Nilüfer’e öğrenci yurdu kazandırılıyor Nilüfer Belediyesi, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Ertuğrul Mahallesi’nde ‘Öğrenci Yurdu’ yapılması ve işletilmesine ilişkin protokol imzaladı. Uludağ Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan ve bir öğrenci kenti olan Nilüfer’de gençlerin barınma ihtiyacını karşılamak için çeşitli çözümler üreten Nilüfer Belediyesi, kente yeni yurtlar kazandırıyor. Bu kapsamda Ertuğrul Mahallesi’nde 2 bin metrekarelik belediye hizmet alanı, yüksek öğrenim öğrenci yurdu yapılması amacıyla Türk Eğitim Vakfı’na tahsis edildi. Projesi, inşaatı ve işletmesi Türk Eğitim Vakfı tarafından yapılacak öğrenci yurdu için taraflar arasında protokol imzalandı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın ve TEV Yönetim Kurulu Üyesi A. Fatma Dilek Mutuş’un imzaladığı protokol, Nilüfer Belediyesi Halkevi’nde gerçekleşti. Yurtların yetersizliği ve kiralardaki fahiş artış nedeniyle üniversite eğitimi için Bursa’ya gelen gençlerin ciddi bir barınma sorunuyla karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Erdem, Nilüfer Belediyesi olarak gerekirse huzurevi gibi uygun kamu binalarını öğrencilere açarak geçici çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. Ancak kalıcı çözüm üretmek için de arsa tahsis ederek ve yatırımcı desteği arayarak kente yeni yurtlar kazandırmaya çabaladıklarını ifade eden Başkan Erdem, “Bu çabalarımızın sonucunda Türk Eğitim Vakfı ile bir araya gelerek Nilüfer’e 300 öğrenci kapasiteli bir kız öğrenci yurdu kazandıracağız. Bu işbirliği öğrencilerin barınma sorununun çözümüne önemli katkı sağlayacaktır” dedi. Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Taşkın ve Yönetim Kurulu Üyesi Mutuş ise, Bursa’da yeni bir eğitim yatırım gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler. Protokol imza töreninde TEV Yöneticileri ile Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları da hazır bulundu. 20 yıllık süreyi kapsayan protokol kapsamında; 2 yıl içerisinde yurt binasının projesi tamamlanarak inşaata başlanması ve sonraki 2 yılda da tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.