SPOR - 17 Ekim 2019 Perşembe 23:31

Gümüşhane’de ‘7’den 70’e spor etkinliği’ projesi başladı

A
A
A
Gümüşhane’de ‘7’den 70’e spor etkinliği’ projesi başladı

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ‘7’den 70’e spor etkinliği’ projesi ile spor tesislerini sürekli halkın kullanımına açtı.

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ‘7’den 70’e spor etkinliği’ projesi ile spor tesislerini sürekli halkın kullanımına açtı. Projenin başlangıcı için Yeni Şehir Stadyumunda spor şenliği düzenlendi.


Çocukların, gençlerin, ailelerin katıldığı etkinlikte stadyum kenarındaki tartan pistte yürüyüş yapan, koşan, paten ve bisiklet süren gençler ve kadınlar, stadyumda kurulan filelerde de voleybol, badminton ve yakar top oynadı, bilek güreşi yaptı.


Etkinliğe eşofmanlarıyla katılan Belediye Başkanı Ercan Çimen de Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay’la birlikte gençlerin oluşturduğu spor halkalarının hepsine girerek onlarla birlikte oyunlar oynadı.



“Herşey insana hizmet için yapıldı”


Spor tesislerinin yalnızca maç günlerinde sporcuların kullanımına açılması yerine her gün vatandaşların kullanımına sunulduğunu dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, tesis ve mekanların içinde insanlarla güzel olduğunu, insanların kullandığı zamanlarda mekanların çok daha güzel ve anlamlı olduğunu belirterek, “Herşey insana hizmet için yapıldı. Son 15 yıldır ülkemizin diğer şehirlerinde olduğu gibi ilimizde de çok ciddi bir şekilde spor yatırımları yapıldı, birçok alanda tesislerimiz var. Daha öncesinde Gençlik Merkezi’nde ki spor salonunun Sayın Bakanımızın ve Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda 7/24 hizmet vermeye başlamasının ardından bugünden itibaren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Yeni Şehir stadı ve yanında bulunan sentetik stat ile etrafında bulunan alanlarda spor etkinliği başlattık” dedi.



“Bütün vatandaşlarımızı eşofmanlarını giyip tesislerimizde spor yapmaya davet ediyorum”


Düzenlenen etkinliğin farkındalık oluşturmak için yapıldığını kaydeden Atalay, “Devletimizin çok güzel yatırımları var. Mekanlar, tesisler içinde insanlarla güzel. Gümüşhaneli vatandaşlarımızı, insanlarımızı, öğrencilerimizi bu mekanlara çekerek 7 gün 24 saat her yaş grubundan insanımızın spor yapmasına imkan ve fırsat vermek istedik. Bugün stadımızın etrafındaki tartan pistte her yaş grubundan vatandaşımız yürüyüşünü, koşusunu yaptı, bisikletini sürdü. Yine aynı şekilde sentetik sahamızda ve etrafında yer alan spor alanlarında sportif faaliyetlerini icra etme imkânı buldu. Sayın Valimizin spor kompleksinin içerisine yapmış olduğu trafik eğitim merkezi de çok güzel bir etkinlik alanı oldu. İnşallah onu spor alanlarına entegre ederek çok verimli bir şekilde kullanacağız. Bizden bu noktada hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza ve bu yatırımları yapan devletimize şükranlarımızı buradan ifade etmek istiyorum. Yol güzergahında yürüyüş yapan, koşan bir sürü insanımız var. Ben onları ve her yaş grubundan vatandaşlarımızı stadyumun bulunduğu alanda tabiatın içerisinde spor yapmaya, bütün vatandaşlarımızı eşofmanlarını giyip tesislerimizde spor yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.


Etkinlikte ayrıca 2018-2019 futbol sezonunda mahalli liglerde dereceye giren kulüplere de kupaları verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başak Koleji’nde öğrenciler 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da büyük bir coşku ile kutlandı. Aydın’ın en köklü özel okullarından Özel Başak Koleji Ana Kampüsünde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı. Program çerçevesinde düzenlenen etkinlikler, şölen havasında geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlkokul Öğretmeni Sevda Çiçek günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. 3.sınıf öğrencileri 23 Nisan konulu şiirlerini okudular. İlkokul öğrencileri hazırlamış oldukları oratoryoyu sergilediler. Dans öğretmeni tarafından koreografisi hazırlanan modern dans gösterileri ve 100 kişilik halk oyunları gösterisi ise davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. 23 Nisan konulu Resim Yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Kampüs Müdürü ve İlkokul Resim Öğretmenleri tarafından takdim edildi. Okulun Türkiye Şampiyonu olan Korfbol takımının da ödüllendirildiği etkinlikte şampiyon öğrencilerin ödülleri Kampüs Müdürü tarafından takdim edildi. Müzik Öğretmeni tarafından hazırlanan Ritm Grubu, Koro ve İşaret Dil grubu performanslarının sergilendiği kutlamalarda Özel Başak Koleji ilkokul ve ortaokul ana kampüsünde bir araya gelen veliler, öğrenciler ve öğretmenler hazırlanan 23 Nisan töreni ve etkinliklerini ilgiyle izledi. Bayrak gösterisi ile 23 Nisan etkinlikleri sona erdi. Çocukları ile birlikte 23 Nisan coşkusu yaşayan veliler öğretmen ve okul idaresine teşekkür ettiler.
Kayseri Ülkü Ocakları’ndan çocuklara 23 Nisan etkinliği Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bir alışveriş merkezinde çocuklar için etkinlik düzenledi. Konser ve çeşitli gösterilen yapıldığı etkinlikte minikler doyasıya eğlendi. Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir alışveriş merkezinde etkinlik düzenledi. Yüz boyama, bubble show ve sihirbazlık gösterilerinin yapıldığı etkinliğe çocuklar ve aileleri katıldı. Etkinlik ile eğlenceli dakikalar geçiren miniklerin mutluluğu ise yüzlerine yansıdı. Ülkü Ocakları olarak çocuklara ve gençlere her zaman sahip çıktıklarını söyleyen Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Halit Yağmur, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm dünya çocuklarına kutlu olsun. Bu Bayramı tüm dünya çocuklarına armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Biz Kayseri Ülkü Ocakları olarak göreve geldiğimizden bugüne kadar tamamen çocuklarımıza yönelik programlar yaptık. Tüm çocuklarımıza Ülkü Ocakları’nı eğlenceli bir şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Bunları anlatırken de Ülkü Ocaklarımızın yayınları olan ÜOUZEM’de 16 Türk devletini anlatan Zamanda Yolculuk kitabımızı ve diğer ürünlerimizi, yayınlarımızı çocuklarımıza hediye ediyoruz. Ayrıca çocuklarımıza burada gördüğünüz gibi fidanda hediye ediyoruz. Bizler çocuklarımıza hepiniz birer fidansınız diyoruz ve alın bu fidanları gidin bahçenize ekin, biçin büyütün ve ilerleyen zamanlarda bu fidanlara baktıkça da Ülkü Ocakları’nı hatırlayın istiyoruz. Bugün ayrıca çocuklarımıza sokak hayvanları maması da veriyoruz. Mahallenizdeki tüm köşe başlarına götürün, mahallenizin bir köşesine dökün bırakın diyerek burada hayvan sevgisini de aşılamaya çalışıyoruz. Şu an da program konserimizle başladı, Barış Manço’nun şarkılarıyla devam ediyor. Ayrıca çocuklarımız için şov gösterileri olacak. Tekraren söylüyorum 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" ifadelerini kullandı.