GENEL - 05 Mayıs 2021 Çarşamba 18:44

Gümüşhane’de ‘tam kapanma’ denetimi

A
A
A
Gümüşhane’de ‘tam kapanma’ denetimi

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre bir önceki haftaya göre vaka sayısı yüzde 26 düşen Gümüşhane’de özellikle gurbetten gelen vatandaşların en az bir hafta kendilerini izole etmelerini istedi.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre bir önceki haftaya göre vaka sayısı yüzde 26 düşen Gümüşhane’de özellikle gurbetten gelen vatandaşların en az bir hafta kendilerini izole etmelerini istedi.


Vali Taşbilek beraberinde İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Gökcek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (GTSO) İsmail Akçay’ın da katılımıyla Akçakale ve İkisu uygulama noktalarında emniyet ve jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetim faaliyetlerine katıldı.


Durdurulan araçlardaki belgeleri bizzat kontrol ederek vatandaşlardan kurallara uymaları noktasında ricada bulunan Vali Taşbilek daha sonra kent merkezinde tam kapanma sürecinde açık durmasına müsaade edilen işletmeleri ve fırınları denetledi.


Denetimlerin ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Taşbilek, “Cumhurbaşkanlığı kabinesinin aldığı kararlar çerçevesinde bayram sonuna kadar alınmış olan kısıtlama tedbirleriyle alakalı, kısıtlamalara uyulup uyulmadığı noktasında gerek polis ve jandarma kontrol gerekse esnaflarımızın gerekse vatandaşlarımızla ilgili denetimleri yaptık. Kısıtlamalara uyan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Lütfen ihtiyaç olmadıkça evlerinizden çıkmayın. Kısıtlamalara uyalım. Hep birlikte el ele vererek bu sıkıntılı süreci ülkemizin üzerinden atalım. İnşallah bayram sonrası tamamıyla hastalıktan arınmış bir ülke olarak bütün hayatımızı devam ettirelim” dedi.


Gümüşhane’de vaka sayılarının bir önceki haftaya göre yüzde 26 düşmesiyle ilgili bir soruyu cevaplandıran Vali Taşbilek, özellikle gurbetçilere çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Gurbetten ilimize gelen vatandaşlarımız lütfen kendilerini en az 1 hafta, 10 gün izolasyona tabi tutsunlar. Muhtarlarımızdan, vatandaşlarımızdan istirhamımız gelen vatandaşlarımızla bu süreç içerisinde bir irtibata girmemeleri. Rakamlar ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de düşmeye başladı. İnşallah önümüzdeki süreçte daha hızlı bir şekilde düşüş olacağını ümit ediyoruz. Ama bu vatandaşlarımızın tedbirlere eksiksiz bir şekilde uymasıyla mümkün olacaktır.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.