- 25 Haziran 2022 Cumartesi 08:59

Hayır çarşısıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşıyorlar

A
A
A
Hayır çarşısıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşıyorlar

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde Kaymakamlık tarafından oluşturulan Hayır Çarşısı’nda ihtiyaç sahibi vatandaşların kıyafet ihtiyaçları görülüyor.

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde Kaymakamlık tarafından oluşturulan Hayır Çarşısı’nda ihtiyaç sahibi vatandaşların kıyafet ihtiyaçları görülüyor.


Daha önce ihtiyaç doğrultusunda alınıp dağıtılan elbiseler için talep olunca İlçe Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal’ın talimatıyla atıl durumdaki lojman dairesi Hayır Çarşısı mağazasına çevrildi.


Hayırsever iş insanları ve kuruluşlarıyla yapılan bağlantıların ardından pantolonundan ayakkabısına varıncaya kadar yaklaşık 2 bin parçadan oluşan elbiseler Hayır Çarşısına konularak ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunuldu.


Kürtün Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürü Serhat Düzgün, ihtiyaç sahibi ailelere çok çeşitli yardımlar yaptıklarını belirterek “Vakfımızda küçük çaplı kıyafetler alıp ihtiyaç sahibi öğrencilere veriyorduk. Talep fazla olmaya başlayınca Kaymakamımız daha büyük bir proje yapalım dedikten sonra hayırsever yardım kuruluşlarıyla ve iş insanlarıyla görüşmeler yaptık. Onların sayesinde bize yaklaşık 2 bin parça tamamı bağış olarak geldi” dedi.


Atıl durumdaki lojmanı mağaza yaparak hayır çarşısına dönüştürdüklerini dile getiren Düzgün, “Küçük çocuktan bebek kıyafetlerine, yetişkinlere kadar hepsi var. Ayakkabı bölümünde de çocuklar için her numara var. Şu anlık bir sıkıntımız yok. Vatandaşlarımız memnun. Bazı durumlarda vatandaşlarımız geliyor mağazamızdan bedenine göre alıyor bazen de biz ailenin kişi sayısı beden ölçüleriyle beraber paketlerini hazırlıyoruz kendilerine aktarıyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.