GENEL - 27 Temmuz 2022 Çarşamba 09:30

Önce kitap okuyorlar, sonra futbol oynuyorlar

A
A
A
Önce kitap okuyorlar, sonra futbol oynuyorlar

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde açılan yaz futbol okulunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı antrenörler tarafından 7 ve 14 yaş aralığındaki çocuklara antrenmandan önce kitap okutularak, hem zihinsel hem de bedensel gelişimleri sağlanıyor.

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde açılan yaz futbol okulunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı antrenörler tarafından 7 ve 14 yaş aralığındaki çocuklara antrenmandan önce kitap okutularak, hem zihinsel hem de bedensel gelişimleri sağlanıyor.


Torul ilçesinde, kaymakamlık, belediye, Gençlik Spor İl ve İlçe Müdürlüğü tarafından şehrin efsane futbolcularından birisi olarak anılan Osman Kodalak anısına açılan yaz futbol okulunda 7 ve 14 yaş aralığındaki çocuklar futbol eğitimi alıyor. Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği yaz okulunda çocuklar seçmelere hazırlanıyor. İlçede hayata geçirilen projede, ilk olarak Osman Kodalak’ın mezarı başına giden ve dua eden çocuklar daha sonra Torul ilçe stadına giderek antrenörler eşliğinde futbol oynuyor. Antrenman öncesinde 10 dakikalık bir süre boyunca kitap okuyan çocuklar daha sonra okudukları kitabın özetlerini arkadaşlarına ve antrenörlerine anlatıyor ve bu sayede özgüven kazanmaları sağlanıyor.



“Her antrenmandan önce muhakkak kitap okuma etkinliği yapıyoruz”


Her antrenmandan önce kitap okuma etkinliğinin gerçekleştiğini söyleyen antrenör Hasan Hüseyin Boşnak, “Antrenmana gelmeden önce Osman Kodalak abimizin, efsane futbolcumuzun mezarını ziyaret ettik. Onun adına, biz de onu örnek alarak yeni Osman Kodalak’lar yetiştirmek için burada gelip antrenman yapıyoruz ve bir uğraş veriyoruz. Burada 2008 ve 2015 yılı arasında doğan çocuklarımıza futbol eğitimi veriyoruz, 2 grup halinde antrenmanlarımızı yapıyoruz. Her antrenmandan önce muhakkak kitap okuma etkinliği yapıyoruz çocuklarımızın hem bedensel hem de zihinsel olarak gelişmesi için. Kitap okuttuktan sonra kitap okuyan bir çocuğumuza kitabı anlatmasını söylüyoruz. Bu noktada çocuğumuzun konuşma stilinin gelişmesini, özgüven kazanmasını, toplum içerisinde konuşmasının artmasını sağlamak istiyoruz” dedi.


Uygulamadan çok memnun olduğunu dile getiren Berke Turgut, “Buraya geleli yaklaşık 1 ay oldu. Buradan çok memnunum. 1-2 ay sonra seçmelerimiz olacak, seçilmeyi çok istiyorum. Spordan önce 5-10 dakika kitap okuyoruz, güzel oluyor. Çünkü okullar bitti hem okumuş oluyoruz hem de spor yapıyoruz” diye konuştu.


Elyasa Miraç Günen de, “Antrenmanlardan önce 5-10 dakika kitap okuyoruz, özgüvenimiz gelişiyor, konuşma stilimiz gelişiyor. Kitap okumadan sonra arkadaşlarımız ve ben özetini okuyoruz. Orada da özgüvenimiz artıyor” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "yeni anayasa" açıklaması TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda konuştu. Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, en kısa zamanda Meclis’te grubu olan partilerle başlayacaklarını belirterek, “Temasları arttıracağız, partiler birbirlerine gidecekler. Meclis Başkanı olarak grubu olan partileri ve grubu olmayan partilerin görüşlerini, Türkiye’de STK’ların, üniversitelerin, hukuk camiasının görüşlerini alarak, fikri olan herkesin bu sürece katkı sağlamasını temin edeceğiz. Burada birlik ve bütünleşmeyi sağlayacak Anayasa çalışmalarının, bir ayrışma vesilesi olmamasını tercih ederiz” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, Anayasa’nın yöntemine ilişkin soruya, “Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesine ilişkin soru üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanı en kısa süre içinde, muhtemelen önümüzdeki hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i kabul edecektir. Gayet güzel samimi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhuna uygun biçimde gerçekleşti” diye konuştu. Kurtulmuş, 1921 Anayasasının bir benzetme olduğunu belirterek, 64 maddeyi esas alma gibi konuşması olmadığını ifade etti.