GENEL - 29 Nisan 2022 Cuma 22:24

Vali Taşbilek 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla iftar yaptı

A
A
A
Vali Taşbilek 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla iftar yaptı

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, ülke genelindeki 112’ler arasında çağrı karşılama hizmeti reaksiyon süresinde 1 saniyenin altına inerek Türkiye dördüncüsü olan Gümüşhane 112 Acil Çağrı Merkezinde görev yapan personelle iftar yaptı.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, ülke genelindeki 112’ler arasında çağrı karşılama hizmeti reaksiyon süresinde 1 saniyenin altına inerek Türkiye dördüncüsü olan Gümüşhane 112 Acil Çağrı Merkezinde görev yapan personelle iftar yaptı.


112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Aytekin Okur, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon (GAMER) Müdürü Mustafa Erdoğan’la çağrı karşılama personeliyle sohbet eden Vali Taşbilek, buradaki çalışanların çok önemli bir görevi ifa ettiğini söyledi.


Ramazan ayının güzelliği ve bereketiyle başladığını ve artık sonuna gelindiğini kaydeden Vali Taşbilek, “Bugün de sizin gibi değerli arkadaşlarımızla, bütün çağrı yükünü çeken, sıkıntıları ilk başta göğüsleyen, omuzlayan, vatandaşlarımızı o manada yönlendiren, rahatlatan insanlar olarak sizin iftarınıza konuk olalım istedik” dedi.


Konuşmasında 112 Acil Çağrı Merkezinde görev yapan Emniyet, Jandarma, Acil Sağlık, Orman, İtfaiye görevlilerine çok önemli ve değerli bir hizmet yaptıklarını anlatan Vali Taşbilek, “Fedakarca görev yapıyorsunuz. Yaptığınız iş hayat kurtarmaya vesile oluyor. Bir evladın annesine babasına küsüp başına gelecek olaydan kurtulmasına onu telkin etmekle, rahatlatmakla vesile oluyorsunuz. Birçok çağrı yapan ve arayanlar sizi seans almak boyutuyla arıyorlar, danışıyorlar, sıkıntısını anlatıyor, içini döküyorlar. Çok ince ayrıntısına kadar dinleyin. Belki sizin rahatlatmanızla bir can geri gelecek, sıkıntı engellenmiş olacak” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.