GENEL - 08 Haziran 2019 Cumartesi 16:40

Vali Taşbilek: “Bayram tatili süresince bugüne kadar ilimizde ölümlü trafik kazası gerçekleşmedi”

A
A
A
Vali Taşbilek: “Bayram tatili süresince bugüne kadar ilimizde ölümlü trafik kazası gerçekleşmedi”

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, 9 günlük bayram tatili dönüşünde Emniyet ve Jandarma ekiplerinin yaptığı trafik denetlemesine katılarak sürücülere pestil ve köme, çocuklara da çeşitli hediyeler vererek çeşitli uyarılarda bulundu.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, 9 günlük bayram tatili dönüşünde Emniyet ve Jandarma ekiplerinin yaptığı trafik denetlemesine katılarak sürücülere pestil ve köme, çocuklara da çeşitli hediyeler vererek çeşitli uyarılarda bulundu.


Beraberinde İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş ve İl Jandarma Komutan Vekili Aydın Kutlu ile birlikte İkisu Bölge Trafik Uygulama merkezini ziyaret eden Vali Taşbilek hem Gümüşhane hem de Trabzon istikametinde yoğun bir şekilde ilerleyen trafikte durdurulan araçların sahiplerine hayırlı yolculuklar diledi.


Sürücülere pestil ve köme, araçlarda bulunan çocuklara da boyama kitabı, boyama kalemi, şapka ve kırmızı düdük gibi hediyeler veren Vali Taşbilek, ayrıca çocukların araç kullanan ebeveynlerinin yaptığı hataları işleyecekleri karneleri de verdi.


Sürücüleri hız yapmamaları konusunda uyaran Vali Taşbilek, il genelinde her gün 23 ekip ve 48 trafik personeliyle gerçekleştirilen denetimler sonucunda Gümüşhane genelinde 4 maddi hasarlı, 6 yaralanmalı trafik kazası olduğunu, 9 kişinin de yaralandığını belirterek tatil süresince bugüne kadar ölümlü kazanın olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.


Gazetecilere yaptığı açıklamada bayram dönüş yolunda trafik tedbirlerini yerinde görmek amacıyla uygulamaya katıldıklarını kaydeden Vali Taşbilek, “Ramazan Bayramı dolayısıyla almış olduğumuz tedbirler kapsamında Gümüşhane’mizde çok şükür geçmiş yıllara oranla çok daha iyi bir bayram sezonu geçirdik. Yaralı sayımız 9 olup toplamda 6 tane kazamız var. Geçmiş yıllarla kıyaslandığında Allah’a şükürler olsun arkadaşlarımızın çalışmasıyla ve vatandaşlarımızın duyarlı davranışları neticesinde çok büyük bir mesafe kat edilmiştir. Yollar çok kalabalık, vatandaşlarımızın bayram dönüşünü sakin bir şeklide yavaş yavaş yol planlaması yaparak varacakları yere selametle varmaları bizim için çok önemlidir. Bütün vatandaşlarımızın trafikte tedbirli ve güvenli seyahat etmelerini diliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.