GENEL - 10 Nisan 2019 Çarşamba 14:56

Vali Taşbilek’ten İl Genel Meclisine iade-i ziyaret

A
A
A
Vali Taşbilek’ten İl Genel Meclisine iade-i ziyaret

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, yeni seçilen ve görevlerine başlayan İl Genel Meclisi üyelerine iade-i ziyarette bulundu.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, yeni seçilen ve görevlerine başlayan İl Genel Meclisi üyelerine iade-i ziyarette bulundu.


İl Genel Meclisi’nin devam eden Nisan ayı toplantılarına katılarak Meclis üyeleriyle buluşan Vali Taşbilek, burada yaptığı konuşmada “Siz bizim için kıymetlisiniz, önemlisiniz, değerlisiniz” diyerek İl Genel Meclisi üyelerinin dün kendisine yaptıkları ziyaretin ardından gecikmeksizin iade-i ziyareti gerçekleştirmek istediğini söyledi.


“Bu 15 arkadaşımız Gümüşhane tarihine not düşen insanlar olarak yerlerini alacaklar”


Meclis üyelerine “Allah güzel hizmetlere, güzel görevlere vesile etsin” temennisinde bulunan Vali Taşbilek, “İl Genel Meclisleri çok önemli bir kurumdur. Gümüşhanemizin en ücra köyünden, mezrasından en büyük yerine kadar çok güzel hizmetlere bu kurum vesile olacak, bundan önce çok güzel hizmetlere vesile olduğu gibi. Bundan sonra da Allah’ın izniyle bu memleketin tarihinin yazılmasında çok önemli bir yeri olacaktır. Bu 15 arkadaşımız Gümüşhane tarihine not düşen insanlar olarak yerlerini alacaklar. Allah hizmetlerinizin artarak devam etmesini nasip etsin. Beraber olacağız, birlik içerisinde olacağız” dedi.


Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin bundan önce güzel hizmetlere vesile olduğunu ve bundan sonra da birlikte daha iyilerine vesile olacağını ifade eden Vali Taşbilek, “Geçmişten bugüne emeği geçen bütün İl Genel Meclisi üyelerimize, İl Özel İdaremizin bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum. Allah hayırlı ve güzel hizmetlere vesile etsin inşallah” şeklinde konuştu.


Vali Taşbilek’e ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu da “Valimizin engin tecrübelerinden de faydalanarak birlikte güzel hizmetlere imza atacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve tüm İl Genel Meclisi üyelerinin hazır bulunduğu ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Freni tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.