ÇEVRE - 31 Aralık 2019 Salı 23:36

Yılbaşında kesilen ağaçlar için yılın son dakikalarında fidan dikti

A
A
A
Yılbaşında kesilen ağaçlar için yılın son dakikalarında fidan dikti

Gümüşhane’de yaşayan 8 yaşındaki minik çevreci Zeynep Oral, yılbaşında çarşıda çok fazla doğal ve yapay çam ağacı görünce babasıyla birlikte 2019 yılının son dakikalarında fidan dikerek sosyal mesaj verdi.

Gümüşhane’de yaşayan 8 yaşındaki minik çevreci Zeynep Oral, yılbaşında çarşıda çok fazla doğal ve yapay çam ağacı görünce babasıyla birlikte 2019 yılının son dakikalarında fidan dikerek sosyal mesaj verdi.


Birkaç gündür babasıyla çarşıda gezen minik Zeynep, dükkanlarda yılbaşı süsü olarak çok sayıda yapay ve doğal çam ağacı görünce üzüldü. İnsanların niye ağaç kestiğini sorgulayan Oral, babası ve kardeşiyle birlikte yılbaşı gecesinde çam fidanı dikmeye karar verdi.


Kızının fidan dikme talebi için şehirde uygun yer arayan TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilcisi Yusuf Oral Canca Mahallesi, Gümüşhane tüneli önünde yol kenarında dikili ağaçların arasındaki boş yeri belirledi.


Kızlarıyla birlikte gecenin bir yarısı bölgeye gelen Oral, çocuklarının da yardımıyla aracıyla getirdiği çam fidanını toprakla buluşturarak can suyunu verdi.


2019 yılının son dakikalarında niçin böyle bir etkinlik yaptıklarını açıklayan Oral, “Birkaç gün önce kızım Zeynep’le çarşıda gezerken yılbaşı süslerini gördü birçok işyerinde. Yapay ya da doğal ağaçları görünce ‘Baba çok üzülüyorum yılbaşlarında. Niye insanlar ağaçları kesiyor?’ dedi. Haliyle böyle bir sosyal mesaj vermek istedik. Yılın son dakikalarında fidan dikmek istedik. Hem yeni yılımız daha yeşil olsun hem de insanlar 2020’de daha doğa dostu olsunlar diye böyle bir sosyal mesaj vermek istedik” dedi.


4 yaşındaki kardeşi Sıla ve babasıyla fidan diken Zeynep Oral ise daha temiz bir dünya istediğini belirterek, “Hep ağaçlar vardı kafelerde. O yüzden bende çok üzüldüm. Onlar için bir tane fidan diktik. İnsanların yılbaşında çam fidanı kestiğinde bende bu saatte çam fidanı diktim. Büyüklerim her zaman fidan dikmeli, ağaçları sevmeli, yerlere çöp atmamalı. Sadece temiz bir dünya istiyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."