GÜNDEM - 19 Nisan 2019 Cuma 10:13

113. yaşını Kapadokya’da kutladı

A
A
A
113. yaşını Kapadokya’da kutladı

Brezilya’dan Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyarete gelen Cacılda Marılıa Do Nascımento 113. doğum gününü Kapadokya’da kutladı.

Brezilya’nın Amazonas eyaletinin Manaus şehrinde 17 Nisan 1906 yılında doğan ve aradan geçen bir asrın ardından hayalini kurduğu Kapadokya bölgesini ziyaret eden Cacılda Marılıa Do Nascımento, 113. yaşını Kapadokya’da kutladı. 

Kapadokya’da sıcak hava balon turuna da katılan ve peribacalarını kuşbakışı izleme şansını yakalayan Cacılda Marılıa Do Nascımento, Kapadokya’nın fantastik olduğunu söyledi. Do Nascımento, "Kapadokya o kadar inanılmaz bir yer ki ancak Tanrı bu şekilde yaratmış olabilir. Ve Tanrı'ya binlerce şükrediyorum ki benim buraları görmeme izin verdi. Tanrı'dan hep istedim buraya gelmeyi ama yapabileceğimi hiç sanmıyordum. Ama sonunda buraya gelebildim. Hiçbir zaman böyle bir şeyi aklıma bile getiremezdim. 113 yaşıma geleceğim ve 113. yaşımı Kapadokya’da kutlayacağım. Gerçekten bu inanılmaz bir şey. Tanrıya çok teşekkür ediyorum bunu bana bahşettiği için. 113. yaşımı Kapadokya’da kutladığım için inanılmaz bir şekilde mutluyum" dedi.

113. yaşını Kapadokya’da kutladı

"Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 113 yaşındaki turist ile pasta kesti"
Brezilya’dan Kapadokya bölgesini ziyarete gelen 113 yaşındaki Do Nascımento’nun doğum gününü kutlamak için Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı da sürpriz bir doğum günü kutlaması yaptı. Brezilyalı Do Nascımento’nun kaldığı oteli ziyaret eden Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, lobide oturan Do Nascımento’ya pasta getirerek doğum gününü kutladı. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın bu sürprizi karşısında oldukça duygulandığı görülen Nascımento, Belediye Başkanı Rasim Arı’ya Kapadokya bölgesini ve Nevşehir’i çok beğendiğini ifade ederken buranın fantastik bir şehir olduğunu ve 113 yaşında burada olmaktan ve 113. doğum gününü Kapadokya’da kutlamaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi. 

113. yaşını Kapadokya’da kutladı

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’da burada yaptığı açıklamada, "Brezilya’dan 113. doğum gününü şehrimizde kutlamak için gelen Cacılda Marılıa Do Nascımento’nun bu mutlu gününde biz de pasta kesmek istedik" dedi. Belediye Başkanı Arı, "Cacılda Marılıa Do Nascımento 1906 doğumlu. 113 yaşında ve sırf doğum gününü kutlamak için Nevşehir’e bölgemize geldiler. Dolayısıyla sırf doğum gününü kutlamak için şehrimize gelmesi nedeniyle biz de doğum gününü beraber kutlayalım istedik. Kendisini burada misafir etmekten dolayı mutluluk duyduk. Maşallah sağlığı, sıhhati yerinde bugün erken saatlerde kalkıp balona binmiş ve bu saate kadar da uyumamış. Ve torununun eşi bir Türk kardeşimiz. Lozan’da yaşıyor. Sırf doğum gününü kutlamak için gelmesi bizlere ayrıca bir keyif verdi. Dolayısıyla biz de şehrin belediye başkanı olarak bu kadar özel bir günde bu kadar özel bir gün için gelmesi nedeniyle doğum gününü beraber kutlamak istedik. Türkiye’deki ve dünyadaki bütün kardeşlerimizi şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyarız. İnşallah her gelene ayrı bir misafirperverliği aynı ilgiyi göstereceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz. Çünkü Nevşehir inşallah turizmin parlayan bir yıldızı olacak. Bu yıldız parlarken bizde bu şehre ve bu şehre gelecek yerli ve yabancı misafirlerimize inşallah gönlümüzü ve kapılarımızı açacağız. Kendisine şehrimize geldiği için bir kez daha teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve 113. doğum gününü kutlayan Brezilyalı Cacılda Marılıa Do Nascımento daha sonra pasta kesti.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de Softbol Türkiye Şampiyonası başladı Muğla’nın Fethiye ilçesinde Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası, açılış seremonisi ile başladı. Kız sporcular 5 gün boyunca mücadele edecek. Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından Fethiye’de ilk defa düzenlenen Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören geçişiyle başlayan şampiyonada, kız öğrenciler 5 gün boyunca mücadele edecek. 29 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek karşılaşmaların ardından küçük kızlar ve yıldız kızlar Türkiye şampiyonları belli olacak. 16 ilden 33 takımla 500 sporcunun katıldığını söyleyen Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor” dedi. Açılış töreninde sporculara hitap eden Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Geçen hafta okul sporları Beyzbol şampiyonasını ilçemizde tamamlamıştık. Farklı spor dallarının müsabakalarında öğrencilerimizi misafir ediyoruz. Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda federasyon başkanımıza da teşekkür ediyoruz. 16 ilden 500 sporcumuz, 33 takımımız var. Pazartesi günü de Türkiye şampiyonlarımız için ödül töreni yapacağız” dedi.
Diyarbakır Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye’yi temsil ediyor Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü öğrencilerinden oluşan Healthy Companions takımı, Houston NASA Uzay Merkezi’nde düzenlenen Conrad Challenge 2024’te Türkiye’yi temsil edecek tek takım olarak seçildi. Conrad Challenge, NASA bünyesinde düzenlenen prestijli bir yarışma olup, Healthy Companions takımı Türkiye’deki tek temsilci olarak 1000 takım arasından 5 finalistten biri olarak seçildi ve NASA’nın Houston Uzay Merkezi’ne gitmeye hak kazandı. Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Yağmur Delal Cengiz, Beyza Kaya, Dilvin Laçin, Adar Özalkak, Mir Baran Esen ve Diyar Karabulut tarafından oluşturulan Healthy Companions, NASA tarafından 13-18 yaş arasındaki öğrencilerin küresel etki oluşturmak, sorunları çözmek için bilim, teknoloji ve inovasyonu kullanarak projeler yürütüp, girişimcilik özelliklerini ortaya koymaları için düzenlediği Conrad Challenge’a Türkiye’yi temsil ediyor. Healthy Companions, evcil hayvan sahiplerinin hayvanlarının sağlık durumunu izlemelerine yardımcı olan yenilikçi bir cihaz geliştirdi. Nabız oksimetrisi ve rektal sıcaklık algılama gibi son teknolojileri kullanarak, projeleri kullanıcıların evcil dostlarının sağlık durumunu kapsamlı bir şekilde takip etmelerini sağlıyor. Ürünleri aynı zamanda telefon uygulamasıyla bütünleşmiş bir şekilde yapay zeka desteği de sunuyor, böylece evcil hayvan sahiplerine daha kişiselleştirilmiş çözümler sunabiliyor ve sağlık durumu ile ilgili önemli bilgiler sağlıyor. Healthy Companions takımı, "Türkiye’den bu aşamaya ulaşan tek takım olarak ülkemizi Amerika Birleşik Devletleri’nde temsil etmenin gururunu taşıyoruz. Uzun süredir çaba sarf ettiğimiz projemizi dünyaya tanıtmak bizi oldukça heyecanlandırıyor" dedi. Healthy Companions, tasarım sürecinde basit ve kullanıcı dostu bir arayüz oluşturmaya özellikle odaklandı ve prototip aşamasında birçok deneme ve test gerçekleştirerek en pratik tasarımı hayata geçirdi. Barınaklar ve veteriner ve sosyal hizmet kuruluşları gibi kurumlardan da geri bildirim alarak ürünlerini geliştirdi. Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Kampüsü Kurucu Temsilcisi Zeki Esen, Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Liseleri’nde araştırmacı, bilimin gücüne inanan, yenilikçi, bilim ve teknoloji üreten, ülkemizin geleceğine yön verecek nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Sevgili öğrencilerimizin göstermiş oldukları bu başarı uluslararası arenada inovasyon ve teknolojiye olan katkısını bir kez daha vurguluyor. Öğrencilerim adına mutlu ve gururluyum. NASA’nın Texas’taki Uzay Merkezi’nde gerçekleşecek finale katılmaya hak kazanan Healthy Companions değerli işler ortaya koyacaklarına inanıyorum ve onlara başarılar diliyorum” dedi.