GÜNDEM - 04 Ocak 2020 Cumartesi 00:17

15 Temmuz ailelerinin gözyaşları sel oldu

A
A
A
15 Temmuz ailelerinin gözyaşları sel oldu

15 Temmuz’un üzerinden 4 yıl geçti ama acıları hala yüreklerdeki tazeliğini koruyor. Antalya’da düzenlenen programda bir araya gelen şehit ailelerinin gözyaşları sel oldu, şehitlere dualar edildi.

15 Temmuz Derneğinin Antalya’da düzenlediği "15 Temmuz Şehit Aileleri Kampı" başladı. Kampın açılış programında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, Vali Münir Karaloğlu, 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik ile çok sayıda şehit ailesi katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Yardımcısı Ertem, 15 Temmuz’da milletin yurdun her köşesinde ayakta olduğunu ifade ederek, "Genelkurmay Başkanlığı önünde helikopterden açılan ateş sonucu şehit olan kardeşlerimizi gördük, Boğaz Köprüsü’nde şehitlerimizin gazilerimizin direnişine hep beraber şahit olduk. O gece okunan ezanlar selalar yüreğimize bir başka dokunuyordu. Minarelerden yükselen bu davet milletimizin yeniden dirilişiydi. Aziz milletimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı talimat üzere o gece kadın, çocuk, genç, yaşlı hep birlikte ellerimizde Türk bayraklarıyla vatanımıza, milli iradeye sahip çıkmak için meydanlardaydı" ifadelerinde bulundu.

"KAÇAKLAR YAKALANMAYA DEVAM EDİLİYOR"

Ertem, "Bugün 15 Temmuz darbe girişiminde yer alan FETÖ terör örgütü üyeleri yargı önünde hesap vermeye devam ediyor. Biz de bakanlık olarak avukatlarımızla birlikte yargı süreçlerini takip etmeye devam ediyoruz. Bu süreçte şehit ailelerimizin, gazi ve gazi yakınlarının yanında olduk. Sizler de milletimiz de müsterih olun, hiç kimsenin yaptığı yanına kalmayacak. Suçlular hukuk önünde hesap vermeye devam edecek, halen kaçak durumda olanları da emniyet güçlerimiz tek tek yakalamaya devam ediyor" diye belirtti.

KARALOĞLU: "DAHA ÇOK 15 TEMMUZ YAŞARIZ"

Programda konuşan Vali Karaloğlu da, karanlık 15 Temmuz gecesinin milletin kahramanlığıyla nurlu bir sabaha erdirildiğini ifade etti. İhanetin unutulmaması gerektiğini söyleyen Karaloğlu, "Şehitlerimizi unutursak, gazilerimizin fedakarlığını unutursak emin olun daha çok 15 Temmuz yaşarız. Onun için 15 Temmuz’u ve şehitlerimizi unutmayacağız. Bu buluşmaları önemsiyoruz her 3 buluşmada da Antalya Valisiydim, size ev sahipliği yapmak büyük bir şeref oldu. Umarım 4’üncüsünde de 5’incisinde Antalya’da olursam ağırlamaktan şeref duyacağım ve her türlü desteği vereceğime söz veriyorum" şeklinde konuştu.

15 Temmuz ailelerinin gözyaşları sel oldu

ŞEBİK: "58 İLDEN ŞEHİT AİLELERİ VAR"

Dernek Başkanı Şebik ise, bu programlarda hem acıların paylaşıldığını hem de muhabbetlerin oluştuğunu belirtti. "Şehitlerimiz terk-i diyar eylediler, kahramanca vatanlarını savundular" diyen Şebik, "Bundan sonraki mücadele bizlerin. Başta onların unutulmaması, onların yolunda devam ederek hayatı idame ettirmemiz bizim için yegane unsur. Şu an burada 58 farklı vilayetten kıymetli konuklarımız var. O gün 1 yaşında olan kızımız bugün 4 yaşında. Kürdü, Türkü demeden, genci yaşlısı demeden aynı yolda mücadele ettik. Şimdi bundan sonra bize düşen onların yolunda yürümek" mesajını verdi.

"BİZE EMANET OĞLU ŞİMDİ 5 YAŞINDA"

Kardeşini İstanbul’da kaybeden ve tüm şehit ailelerinin bir arada aynı acıyı paylaştığını ifade eden Sevinç Menteş, "Bir aile gibi olduk hepimiz birbirimizi tanıyoruz o gece hepimiz aynı acıyı hissettik" dedi.
Şehit olan Mustafa Kaymakçı’nın annesi Aysel Kaymakçı da, "Duygulanıyorum, ağlamak istiyorum ağlayamıyorum, gülmek istiyorum gülemiyorum, gerçekten anlatılacak bir duygu değil. Ben oğlumu kaybettim, basından duymuş, geldi bana ’anne sizi Allah’a emanet ediyorum’ dedi. Şimdi 5 yaşında çocuğu var, emanetini bıraktı gitti" şeklinde konuştu.

Burak Yalman

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.