SAĞLIK - 23 Ekim 2021 Cumartesi 15:53

2 çocuk annesi kadın, estetik ameliyatı sonrası yatağa bağımlı kaldı

A
A
A
2 çocuk annesi kadın, estetik ameliyatı sonrası yatağa bağımlı kaldı

Antalya’da 4 yıl önce burun estetiği ve yağ aldırma operasyonu sırasında 5 dakika kalbi durduktan sonra yeniden çalıştırılan 2 çocuk annesi 35 yaşındaki Sabina Abbas, beyninde oluşan hasar nedeniyle yatağa mahkum oldu. Boğazına açılan trakeostomiyle nefes alıp, midesinden beslenen genç kadının eşi Rüstem Abbas, “Sapasağlam gitti eşim, aynı şekilde eve göndersinler” dedi.

Konyaaltı ilçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk annesi 4 yıl önce burun estetiği ve yağ aldırma ameliyatına giren 32 yaşındaki iki çocuk annesi kadının kalbi durdu. Bitkisel hayata giren talihsiz kadın, 4 yıldır yaşam savaşı veriyor.

Hastane yetkilileri talihsiz kadını taburcu etmek isterken, eşi Rüstem Abbas, "Eşim hastaneye yürüyerek girdi, yürüyerek çıkartın" diyerek kabul etmedi. Aslen Ahıska Türkü olan ve Konyaaltı ilçesinde yaşayan evli 2 çocuk annesi Sabina Abbas, burun estetiği ve karnından yağ aldırmak için bir doktorla görüştü.

2 çocuk annesi kadın, estetik ameliyatı sonrası yatağa bağımlı kaldı

Abbas, Plastik Estetik Cerrahi Uzmanı doktor A.F. tarafından 28 Temmuz 2017 tarihinde anlaşmalı olduğu özel bir hastanede ameliyata alındı. Burun estetiği ile yağ aldırma operasyonunun birlikte işlem sırasında genç kadının kalbi durdu.

Yaklaşık 5 dakika sonra kalbi yeniden çalıştırılan Abbas, yoğun bakıma alındı. Operasyon sonrası bilinci kapanan Sabina Abbas, yatağa bağımlı hale gelirken, nefesini boğazına açılan trakastomi, beslenmesini ise midesinden özel bir cihazla yapılıyor.

2 çocuk annesi kadın, estetik ameliyatı sonrası yatağa bağımlı kaldı

Rüstem Abbas ise eşinin yürüyerek girdiği hastanede, yatağa bağımlı hale geldiğini belirterek, işin peşini bırakmayacağını söyledi.

Rüstem Abbas, eşinin hiçbir hastalığı olmadığını ve sapasağlam 2 çocuk annesi olduğunu hatırlattı.
Eşinin durumunu sonradan öğrendiğini dile getiren Abbas, “ 28 Temmuz 2017 tarihinde beni hastaneye çağırdılar. Girdim özel bir hastaneydi, eşimin yoğun bakımda baygın halde olduğunu gösterdiler. 10 gün o hastanede kaldı, sonra başka bir hastaneye sevkettiler. Bugüne kadar da 4 yıldır tedavisi orada devam ediyordu. Geçen hafta eşim taburcu edilerek büyükşehirin palyatif merkezine götürüldü” dedi.

2 çocuk annesi kadın, estetik ameliyatı sonrası yatağa bağımlı kaldı

“Eşim yürüyerek gitti”

Palyatif bakım merkezinin de en fazla eşine bir ay bakabileceğini öğrenen Abbas, “Bilmiyorum ne yapacağız. Eşim şuan makineye bağlı, boğazından nefes alıyor, midesinden de bir makine aracılığıyla beslenebiliyor. Hiçbir hareket, konuşma yok. 4 yıldır sadece yatıyor. Bakıcı bakıyor 4 yıldır, onunda ücretlerini ben ödüyorum. Hukuki sürecimiz devam ediyor. Bazı evraklar istiyoruz. Eşim nasıl yürüyerek gittiyse o şekilde eve gelmesini istiyorum. Eşim sapasağlamdı. Başka bir şey istemiyoruz. İki çocuğumuz var. Eşim bu hale geldiğinde çocuğum 3 aylıktı” dedi.

2 çocuk annesi kadın, estetik ameliyatı sonrası yatağa bağımlı kaldı

“Doktor hastane dışından”

Doktorun hastane dışından olduğunu ifade eden Rüstem Abbas, “Nereden nasıl bulmuşlar bilmiyorum. Eşim 5 bin TL ücretini ödemiş, ne fişi var ortada ne başka hiç bir belge yok ortada, bunun araştırılmasını istiyorum. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Eşim dışarıda bu doktorla görüşmüş olabilir. Eşimde hiçbir sıkıntı yoktu. Ben bilseydim bu ameliyatı yaptırmazdım gerek yok bu işlere” ifadelerine yer verdi.

“Eşim sapasağlam gitti”

4 yıldır çok zor günler geçirdiğini anlatan Abbas, “Çocuklara bakıcı bakıyor. Eşime başka, çocuklarımın ayrı bakıcısı var. Bir ay sonra ne olacak bilmiyorum. Sapasağlam gitti eşim, aynı şekilde eve göndersinler” dedi.

İsa Akar - Gazi Taş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükkılıç’ın çocuklara 23 Nisan armağanı ‘Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ doldu taştı Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde 142 yayınevi, 72 yazarın katıldığı Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, 23 Nisan’da da miniklerle doldu taştı. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ‘Okuyan ve Okutan Şehir’ misyonu doğrultusunda eğitime ve hayat boyu öğrenmeye yönelik faaliyetleri ile takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kapsayan çocuklara özel Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ev sahipliği yaptığı ve 19 Nisan Cuma günü minik kitapseverlere kapılarını açan Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, çocuklar ve ailelerden yoğun ilgi gördü. Fuar 23 Nisan’da çocukların akınına uğradı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da yazarlarla bir araya gelen minik kitapseverler ve aileler, kitap fuarı ve çocuk şenliğinde hem alışveriş yaptı hem de Büyükşehir’in etkinlikleri ile doyasıya eğlendi. Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’nde Spor A.Ş., KAYMEK ve Kayseri Bilim Merkezi de çocuklara özel stantlar kurdu. Stantları gezen minikler spor ve eğlence eşliğinde öğrenirken, verimli ve keyifli vakit geçirdiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın donanımlı, eğitimli bir nesil yetişmesi için çocuk kütüphaneleri ve rekorlar kıran kitap fuarlarının ardından 23 Nisan armağanı olarak çocuklara hediye ettiği Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, minikler ve ailelerinden tam not aldı. Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda ulaşım noktasında da vatandaşlara kolaylık sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ne ailelerin çocukları ile birlikte konforlu bir şekilde erişebilmeleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenledi. Vatandaşlar, Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği organizasyonundan dolayı Başkan Büyükkılıç’a ve Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür ettiler. 28 Nisan’da sona erecek olan şenlik için 20-21-23-27 ve 28 Nisan tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi arasında 639 hat kodlu seferler ile ücretsiz ulaşım hizmeti veriliyor.
Tekirdağ Çocuk Meclisi yeni başkanını seçti Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Meclisi, her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde gerçekleştirdiği olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirerek Çocuk Meclisi Başkanını seçti. Yedi adayın yarıştığı seçimde geleceğin liderleri projelerini meclis üyelerine anlattı, başa baş geçen seçim sonucunda yeni başkan belirlendi. Süleymanpaşa’da faaliyet gösteren tüm ilkokullardan ikişer öğrencinin yer aldığı Çocuk Meclisi, tanışma toplantısının ardından seçimli genel kurulunu gerçekleştirdi. Tanışma toplantısında aday olan isimler belirlendi. İkinci oturumda ise adaylar projelerini ve vaatlerini meclis üyelerine sunarak oy istedi. Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku, Süleymanpaşa Çocuk Meclisi toplantısını ziyaret ederek çocuklara başarılar diledi. Utku, 2023 yılı Süleymanpaşa Çocuk Meclisi Başkanı Ömer Kuzey Osmanpaşa’ya plaket vererek bir yıl boyunca yaptığı hizmetler için teşekkür etti. Daha sonra seçime geçildi. Yedi adayın isimlerinin ve fotoğraflarının yer aldığı oy pusulalarını kullanarak oylarını atan Çocuk Meclisi üyeleri, destekledikleri adaya oylarını verdi. Yeni Başkan Eva Akgün oldu Yapılan kapalı oylamada; Ertuğrul İlkokulu öğrencisi Eva Akgün 12 oyla Çocuk Meclisi Başkanı, Birce Aydın 10 oyla 1. Başkan Yardımcısı ve Hafize Zeynep Elçiçek de 5 oyla 2. Başkan Yardımcısı seçildi. Kazanan adaylar, kürsüye gelerek Çocuk Meclisi üyelerine teşekkür etti ve birlikte çalışma sözü verdi.