EKONOMİ - 25 Eylül 2021 Cumartesi 11:58

'2025 yılına kadar tüm dünyada 1 milyar insanın hayatına dokunacağız'

A
A
A
'2025 yılına kadar tüm dünyada 1 milyar insanın hayatına dokunacağız'

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, Ayvalık İş Forumu 2021’de katıldığı ‘Amaç Odaklı Şirketler’ panelinde, şirketlerin var olma hedeflerini değerlendirirken bir şirketi başarıya götüren stratejiler hakkında da açıklamalarda bulundu. Aksoy, "2025 yılına kadar tüm dünyada 1 milyar insanın hayatına dokunacağız" dedi.

İşletmelerin dijital iş ortağı Vodafone Business, 24-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Ayvalık İş Forumu 2021’e sponsor oldu. İş dünyasının önemli temsilcilerinin bir araya geldiği etkinlikte Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, ‘Amaç Odaklı Şirketler’ paneline konuşmacı olarak katıldı. Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner’in moderatörlüğünü gerçekleştirdiği oturumda Engin Aksoy ile birlikte Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Agah Uğur, BSH Türkiye CEO’su Gökhan Sığın, ETİ CEO’su Hakan Polatoğlu ve Pegasus CEO’su Mehmet Nane yer aldı.

Amaç odaklı şirketlerin önümüzdeki dönemde, kârlılığın maksimizasyonundan çok, oluşturulan değerin optimizasyonuna odaklanmak ve toplumsal sorunlara çözüm üretmek durumunda kalacağını söyleyen Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün bir şirket, müşterisi olsun olmasın, toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarına duyarlı olmak ve bu ihtiyaçları karşılayacak çözümler geliştirmek zorunda. Topluma hizmet götürmeyi yalnızca devletin sorumluluğu olarak görmemek gerekiyor. Ürün ve hizmetlerinizi pazarladığınız toplumun yalnızca tüketim ihtiyaçlarını değil, sosyal ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmalısınız.

'2025 yılına kadar tüm dünyada 1 milyar insanın hayatına dokunacağız'

Bu konunun çifte sorumluluk anlayışıyla değerlendirilmesi gerekiyor. Şirketlerin, ticari faaliyetleri kadar sosyal sorumluluklarını da önceliklendirmesi ve kurumsal vatandaşlık bilinciyle hareket etmesi önem taşıyor. Dolayısıyla, biz şuna inanıyoruz; eğer bu topraklarda faaliyet gösteriyorsak, yasalarda yazmayan sorumluluklarımızdan biri de ülkemizin sosyal ihtiyaçlarına cevap vermek. Şirket olarak, şirketimizin ekonomi ve toplum içinde üstlendiği role geniş bir perspektiften bakıyoruz. Yaptığımız her işin bir amaca hizmet etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu inançla, tüm dünyada “amaç odaklı bir şirket olma” hedefiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Bu doğrultuda tüm dünyaya bir söz de verdik: 2025 yılına kadar 1 milyar insanın hayatına dokunacağız ve operasyonlarımızdan kaynaklı çevresel etkimizi yarıya indireceğiz. Bunu da 3 alanda somut adımlar atarak yapıyoruz; birincisi, toplumun dijitalleşmesi için çalışmaya devam etmek, ikincisi, herkes için kapsayıcı olmak, toplumda geride kalanları da göz önünde bulundurarak çalışmak, üçüncüsü ise özellikle çevresel sürdürülebilirliğe odaklanarak gezegenimizi korumak".

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti Edirne’de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne’nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne’nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti. Sabah eşi tarafından yatağında hareketsiz halde bulunan Dinar’ın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. İki ay içersinde 2 kardeşini toprağa veren ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın kalbi daha fazla bu acılara dayanamadı. Ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın ağabeyleri Nazmi Dinar (68) Şubat ayında geçirdiği kalp krizinden, Bahattin Dinar (65) ise Perşembe günü Uzunköprü ilçesinde geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetmişti. Ciğerci Bahri Dinar, ikindi namazının ardından Eski Camide düzenlenen cenaze töreni ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan çok sayıda vatandaş, göz yaşlarına hakim olamadı. Cenazeye Adülhey de katıldı Kurtlar Vadisi dizisinde hayat verdiği Abdülhey karakteriyle akıllarda yer edinen ünlü oyuncu Kenan Çoban da, "Sabah çok üzücü bir haberle uyandık. Yakın dostumdu. Bahri abi bir değerdi. Ciğerci Bahri diye anılıyordu ama bizim ciğerimizi yaktı. Edirne’mizin Türkiye’mizin başı sağ olsun" dedi.