SPOR - 09 Kasım 2017 Perşembe 12:56

39. Vodafone İstanbul Maratonu'nun basın toplantısı yapıldı

A
A
A
39. Vodafone İstanbul Maratonu'nun basın toplantısı yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Maratonu’nun dünyada iyi bir noktaya geldiğini ifade ederek, "Bu sene yaklaşık 100 ülkeden 25 bin sporcumuz katılacak. Halkımızdan da 100 binin üzerinde katılım bekliyoruz" dedi.

39. Vodafone İstanbul Maratonu'nun basın toplantısı Yenikapı Avrasya Sanat ve Gösteri Merkezi'nde yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, maratonun Avrasya adını değiştirdiklerini belirterek, “İstanbul’da yapılan maraton koşusu Avrasya adıyla kalırsa dünyada algılanması sıkıntı olur düşüncesiyle adını İstanbul olarak değiştirdik ve tam adı Vodafone İstanbul Maratonu oldu. Umarım önümüzdeki sene de bu devam eder. Bu sene çocuklar için koşuyoruz. Maraton halkımızı sporla kaynaştırmak için yapılıyor. Çocuklarımızın daha fazla spor yapması ve daha profesyonel anlamda bunlarla buluşması için maratonu gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir olarak gençlerimizin ve çocuklarımızın spora teşvik edilmesi konusunda gayretliyiz ve bu konuda ciddi emek harcıyoruz.

Son 15 yılda İBB olarak spora 3 milyar katkımız oldu. 183 okulda spor salonu yapıldı. Bu sene maratonumuzda değişiklikler yapıldı. Her sene teknolojide yeni neler varsa maratonumuza ilave ediyoruz. Sporcularımız performansını koşarken dahi görebilecek ve uyarı sistemleriyle onları takip edeceğiz. Bu sene yaklaşık 100 ülkeden 25 bin sporcumuz katılacak. Halkımızdan da 100 binin üzerinde katılım bekliyoruz. 9 bin personelimiz ve bin gönüllümüz var. Vodafone İstanbul Maratonumuz dünyada iyi noktaya geldi. Bir kıtadan diğerine birlikte geçelim istiyorum, ben de orada olacağım. Vodafone İstanbul Maratonumuz şimdiden hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

İsmail Özbayraktar: “Bu sene çocuklarımız için koşacağız”

Vodafone İstanbul Maratonu’nda çocuklar için koşacaklarını ifade eden Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, “Koşuya katılacaklar 40 TL'lik bağış yaparlarsa onlara geç kayıt imkanı da sağlıyoruz. Fuarımızın 3 gün boyunca eğlenceli ve aktiviteleri bol olarak geçeceğini düşünüyoruz. 12 Kasım’da her geçen yıl büyüyen bir maratonumuz var. 2 sene önce kadına şiddete dur demiştik. Geçen sene 15 Temmuz şehitlerimiz için koşmuştuk. Bu sene çocuklarımız için koşacağız” diye konuştu.

Fatih Çintımar: “Maraton dünyada hedeflenen noktaya gelmiş durumda”

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, “Önce çocuk atletizmi ve çocuk maratonları ile 12.'sini düzenlemiş olduğumuz Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'yla dünyada hedeflenen bir noktaya gelmiş durumda. Umarım bu sene parkur rekoruyla birlikte dünyadaki yerini en üst sıraya taşıyacaktır” şeklinde konuştu.

Engin Aksoy: “Bin çocuğumuza kodlama eğitimi vereceğiz”

Vodafone İstanbul Maraton’unda bin çocuğa kodlama eğitimi vereceklerini ifade eden Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, “Vodafone olarak İstanbul’un kentlilik bilincine, İstanbul’un tanıtıma ve global markasına Vodafone İstanbul Maratonu'na destek olmaktan gurur duyuyoruz. İstanbul Maratonu Vodafone ile 6. kez koşulmuş olacak. Her sene katılımcı sayısının artmasından dolayı mutluyuz. 2011 yılında çipli katılımcı 4 bin iken bu yıl 3 binlere geldi ve bundan çok memnunuz. Bu yılki maratonda ülkemizin geleceği için, çocuklarımız adına koşuyoruz ve burada bin çocuğumuza kodlama eğitimi vereceğiz” şeklinde konuştu. 

Ozan Buğra Koşar
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama Giresun’un Bulancak ilçesinde bir kuyumcudaki silahlı soyguna ilişkin gözaltına alınan 3 şüphelinin tutuklanmasıyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Giresun İli Bulancak İlçesinde “silahlı yağma” olayı 18.04.2024 günü gündüz saatlerinde mülhakatımız olan Bulancak ilçe merkezinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Suçun faili olduğu değerlendirilen 3 şüpheli yakalanarak aynı gün gözaltına alındı. Yine kolluk birimleri tarafından yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde olayda kullanılan suç aletleri ve gasp edilen ziynet eşyalarının da ele geçirildi. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve delillerin de derc edilmesi üzerine şüphelilerin gözaltından çıkartılarak Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edildikleri, şüphelilerin savunmalarının alınmasına müteakip üzerlerine atılı “silahla yağma ve kişi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmalarına karar verilmiştir. Tutuklanan şüpheliler Espiye Ceza İnfaz Kurumuna gönderilerek, soruşturma işlemlerinin hâlen devam ettiği ve gerek görülmesi durumunda gelişmelerden ayrıca bilgi verileceği hususları, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün 5/2 nolu ve 153/1 nolu genelgeleri uyarınca kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.