EKONOMİ - 22 Haziran 2021 Salı 15:17

50 milyar TL yatırım yaptı, Türkiye’de dijitalleşmenin yolunu açtı

A
A
A
50 milyar TL yatırım yaptı, Türkiye’de dijitalleşmenin yolunu açtı

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, şirketin 27 yıl önce bir GSM operatörü olarak çıktığı yolculukta bugün sunduğu ürün ve hizmetlerle küresel bir teknoloji markasına dönüştüğünü belirtti. Aksu, Turkcell’in 2020 sonu itibarıyla Türkiye’ye toplam 50 milyar TL’lik yatırım yaptığını ve aynı hızla yatırımlarını sürdürdüğünü söyledi.

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, Turkcell olarak 23 Şubat 1994’te Türkiye’de ilk cep telefonu görüşmesini gerçekleştirmelerinin üzerinden 27 yılı aşkın süre geçtiğini dile getirerek, Turkcell’in geçen bu süre zarfında bir yandan lider GSM operatörü olarak abonelerine en kaliteli iletişim imkanını sunmaya devam ederken diğer yandan da entegre dijital servisler sunan bir teknoloji şirketine dönüştüğünü, bugün geldikleri noktada ise sundukları ürün ve hizmetlerle küresel rekabetin önemli markası haline geldiklerini belirtti.
Turkcell’in bireysel müşterilerine sunduğu ürün ve servislerin yanı sıra kurumsal müşterilerine de uçtan uca dijital çözümler sunduğunu ifade eden Bülent Aksu, Turkcell’in bugün Türkiye’nin dijital endüstrisinin en büyük fabrikası ve teknoloji alanında ülkemizin dünyaya açılan amiral gemisi olduğunu vurguladı. Aksu, “Türkiye’nin Turkcell’i olarak ürün ve hizmetlerimizi geliştirirken daima ‘Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı’ diyor, bu kapsamda ülkemizin farklı bölgelerinde yer alan üstün teknolojik veri merkezlerini kullanıcıların hizmetine sunuyoruz” diye konuştu.

Tüm bu başarılarının arkasındaki unsurun, üstün ve yaygın şebeke altyapısı olduğunu vurgulayan Aksu, “Güçlü altyapımız ve kaliteli insan kaynağımız sayesinde Türkiye’nin dijitalleşme yolculuğunda tüm kurumsal ve bireysel müşterilerimize yol gösteren güçlü bir paydaş olduk. Hatta yurtdışına da dijital servis ve uygulama ihracatı gerçekleştirmeye başladık. 2021 birinci çeyrek sonu itibarıyla BiP’in üç ay aktif kullanıcısı sayısı 40 milyona ulaştı. Bu kullanıcıların yaklaşık üçte birini ise yurtdışındaki müşterilerimiz oluşturuyor” dedi. Turkcell’in bugüne kadar bu ülkede kazandıklarını yine bu ülkeye harcadığının altını çizen Aksu, 2020 sonu itibarıyla Türkiye’ye toplamda 50 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını, aynı hızla yeni yatırımlarını da sürdürdüklerini söyledi.

‘Fiberde 10 Gbps’lik hızı olduğumuz her ilde, herkese sunabilen tek şirketiz’

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, “4.5G teknolojisiyle mobilde 1.6 Gbps, fiberde ise 10 Gbps’lik hızı müşterilerimizle buluşturuyoruz. Türkiye’de eve kadar gerçek fiberi ilk kez Turkcell getirdi. Bugün 10 Gbps hızı fiber internet sunduğumuz her ilde, herkese sunabilen tek şirketiz. Fiber altyapı sadece yüksek hız anlamına gelmiyor. Aynı zamanda fiberin yaygınlaşması 5G’ye geçiş için kritik bir öneme sahip. Bu nedenle ilk günden itibaren fiberde ortak altyapının bir an önce hayata geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda yapılan girişimlerde en önde yer almaya ve aktif rol oynamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Fiber yatırımların dijitalleşme açısından elzem olduğunu belirterek ortak altyapının önemine işaret eden Aksu, “Ortak altyapıda atılacak her adım ülke kaynaklarının doğru ve verimli kullanılabilmesine de olanak sağlayacak. Bunun dünyada birçok başarılı örneği var. Biz operatörler arasındaki rekabetin altyapıda değil üstyapıda sunacağımız hizmetlerle olması gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuşmasına devam etti.

‘Her yıl yaklaşık gelirimizin yüzde 1’ine yakın bir kısmını toplum yararına ayırıyoruz’

Turkcell olarak misyonlarını ‘teknoloji sayesinde geride kimseyi bırakmadan hayatı kapsamak ve müşterilerinin hayatına değer katmak’ olarak özetleyen Aksu, “Teknolojinin fırsat eşitleyici gücünü kullanıyor; toplumun bilgiye, eğitime ve sosyal hayata erişimde eşit olanaklara kavuşmasını hedefleyen projeleri hayata geçiriyoruz. Bu amaçla her yıl yaklaşık gelirimizin yüzde 1’ine yakın bir kısmını toplumsal yatırım projelerine ayırıyoruz. Çocuklar, kadınlar, engelliler, yaşlılar, mülteciler gibi toplumun farklı kesimlerine ulaşan projeleri yürütüyoruz” dedi.

‘İnsana ve çevreye duyarlı yaklaşım’

Türkiye’nin lider teknoloji şirketi olarak, tüm iş süreçlerinde dünyaya bırakacağı izi düşünerek hareket ettiklerini vurgulayan Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, sözlerini şöyle noktaladı:
“Dijitalleşmenin sağladığı ciddi kaynak tasarrufu, çevreye bıraktığımızın izin küçülmesine de olanak sunuyor. 2020 Entegre Faaliyet Raporu’muzda, iş süreçlerimizin çıktılarını ve bu çıktılar sonunda Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na nasıl bir katkı sağladığımızı detaylı biçimde anlattık. Bu çerçevede enerji odaklı faaliyetlerimizde çevre dostu yeşil enerji kaynaklarına yöneliyoruz. Turkcell Sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda 2030 yılına kadar elektrik tüketimini tamamen yenilenebilir kaynaklardan karşılama ve 2050 yılına kadar tamamen “karbon nötr bir şirket” olma hedefi yolunda hızlı adımlarla ilerliyoruz. Ayrıca 2015’ten beri düzenli raporlama yaptığımız CDP (Carbon Disclosure Project) notumuzu C-’den B’ye yükselttik ve bu konuda da sektörümüzün lideri olduk.”

Zeka gücü projesiyle 41 ilde 59 laboratuvar kurdu, 70 bin çocuğa eğitim sağladı

Turkcell, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle özel yetenekli öğrencileri teknolojiyle tanıştırmak ve onların bu alandaki yeteneklerini geliştirmek amacıyla başlattığı ‘Zeka Gücü’ projesiyle bugüne kadar 70 bin öğrenciye eğitim sağladı. Turkcell’in kurduğu Zeka Gücü Teknoloji Laboratuvarları’nda öğrencilere dizüstü bilgisayarlar, 3B yazıcı, akıllı tahta, elektronik ve robotik kodlama setleri ve alet takımları gibi araçlar sunuluyor. Özel yetenekli çocuklar bu proje kapsamında yapay zeka, kodlama, uzay bilimleri, robotik, akıllı ev ve bulut gibi geleceğin teknolojilerine yönelik eğitimler alıyor, projeler geliştiriyor. Sadece 2020’de proje kapsamında 10 yeni sınıf açıldı. Halen 41 ilde 59 laboratuvarda özel yetenekli çocuklar eğitim görüyor. Yeni dönemde proje kapsamında 14 laboratuvar daha açılacak.

Türkiye’de eğitim veren 33 BİLSEM’de bulunan Zeka Gücü Teknoloji Sınıfları’nda eğitim alan öğrenciler, öğretmenlerinin destekleriyle ve Turkcell’in sınıflara eklediği yeni yazıcılarla birlikte pandemi döneminde sağlık çalışanlarına destek olmak için ayda 5 bin yüz siperliği üretti.

Aynı şekilde yine Zeka Gücü kapsamında geliştirilen Robotel projesi, doğuştan parmakları olmayan bir çocuğa mekanik el üreten iki kişinin, bunu ihtiyacı olanlarla paylaşmasıyla başladı ve zamanla tüm dünyadan insanların katılımıyla gelişti. Turkcell Zeka Gücü sınıflarında yer alan 3B yazıcılar ile öğrenciler yaşıtları için protez eller üretiyorlar. Program kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde Robotel Derneği işbirliği ile Zeka Gücü öğrencilerine 2 ay sürecek Robot El eğitim verilerek, program sonunda Erzurum BİLSEM’deki öğrenciler tamamladıkları robot eli, ihtiyaç sahibi bir öğrenciye teslim edecekler.

6 yılda 100 bin öğrenciye ‘engelsiz eğitim’

Turkcell’in 2015 yılında Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde başlattığı ‘Engelsiz Eğitim’ programı, özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocukların yetkinliklerini artırmayı ve toplumsal yaşama katılımlarını sağlamayı amaçlıyor. Program kapsamında görme ve işitme engelli öğrenciler için donanımlı teknoloji sınıfları, zihinsel engelli öğrenciler için de mesleki eğitim atölyeleri kuruluyor. Türkiye genelinde bulunan çok sayıda Özel Eğitim Merkezi’nde kurulan meslek atölyelerinde hafif zihinsel engelli öğrenciler okul sonrası iş hayatına hazırlanıyor.
Öğrenciler farklı alanlarda kazandıkları iş becerileriyle okul sonrası istihdama katılabilir hale geliyorlar. Program aracılığıyla 2015 yılından bu yana 60 ilde 112 okulda 100 binden fazla öğrenciye ulaşıldı. 2020 yılında program kapsamında başlatılan yeni projeyle görme engelli çocuklara dağıtılan Braille baskılı kodlama kiti aracılığıyla kodlama eğitimi verildi. Görme engellilere yönelik robotik kit ve eğitim programı sayesinde yıl içinde bine yakın görme engelli öğrenci dijital dünya ile tanıştı.
Turkcell 2020 yılında hayata geçirdiği ‘Engelsiz Spor’ projesiyle de zihinsel engelli öğrencileri spor alanında desteklemeye başladı. Türkiye genelinde 11 özel eğitim okulunda kurulan engelsiz spor sınıflarıyla 5 bine yakın engelli çocuğa spor eğitimi verildi.
“Geleceği yazan kadınlar hackathonu ile iklim değişikliğine karşı projeler üretilecek”
Bülent Aksu, Turkcell’in ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ projesiyle bugüne kadar 3 bine yakın kadına eğitim verdiğini, üstün başarı gösteren katılımcılara da Turkcell’de istihdam olanağı sağladıklarını ifade ederek, yeni bir projeye başlayacaklarını belirtti. Aksu, “İklim değişikliği ile mücadelede yalnızca işleyişi değiştirmek yeterli değil. Denizlerin ve doğanın temizlenmesi, enerjinin verimli kullanılması, karbonun bertaraf edilmesi de gerekiyor. Bu kapsamda geçmişte Geleceği Yazan Kadınlar projesine katılmış ve mobil yazılım ile yapay zeka konusunda bilgi birikimi olan tüm kadınlara açık bir hackathon düzenleyeceğiz. Bu sayede katılımcılarımızı iklim değişikliği konusunda farklı yenilikçi projeler geliştirmeleri konusunda teşvik edeceğiz” dedi.
“Turkcell e-mobilite sektöründe de olacak”
Türkiye’nin yerli otomobil girişimi konusunda attıkları adımlara değinen Bülent Aksu, Turkcell’in dünyada elektrikli araç üretimi de dahil, mobilite ekosistemine yatırım yapan ilk telekom şirketlerinden birisi olduğunu vurguladı. E-mobilitenin önümüzdeki süreçte önemli bir iş alanı haline geleceğini kaydeden Aksu, “TOGG’daki hissemizi salt bir finansal yatırım olarak değerlendirmiyoruz. Buradaki gayemiz mobilite alanında geliştireceğimiz çözüm ve servislerle TOGG’un teknoloji tarafında önemli iş ortaklarından biri olmak. TOGG’un geliştireceği e-mobilite platformunda nesnelerin interneti, yapay zeka, araç içi eğlence ve ödeme sistemleri tarafında aktif rol üstleneceğiz. Özellikle bağlanabilirlik (connectivity), yapay zeka ve mobil ödeme taraflarında önemli çalışmalarımız bulunuyor” diye konuştu.
557 patent başvurusuyla inovasyonda da lider
Turkcell’in Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi Turkcell Teknoloji, 1300 yetkin mühendisiyle dünya çapında birçok inovatif buluş, ürün ve hizmete imza atmaya devam ediyor. Sadece 2020 yılında 557 ulusal patent başvurusu yapan Turkcell Türkiye’nin patent lideri oldu. Ayrıca bugüne kadar yaptığı 2674 ulusal ve 167 uluslararası patent başvurusunun yanında 700’den fazla tescillenmiş patentin sahibi olarak sektördeki birinciliğini koruyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Şanlıurfa’nın yöresel tepsi yemekleri fırınları süslüyor Şanlıurfa’da Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan tepsi yemekleri, mahalle fırınlarını süslüyor. Kent genelinde iftar saatine doğru binlerce tepsi yemeği, mahalle fırınlarındaki odun ateşinde pişirilerek sofralara sunulurken fırıncılar ise gelen yemek pişirme talebine yetişmekte zorlanıyor. Geniş yemek kültürüne sahip Şanlıurfa, tepsi yemeği kültürüyle öne çıkıyor. UNESCO’nun gastronomi alanındaki ağına aday olan kentte, her köşe başında bulunan pide fırınlarında odun ateşiyle pişirilen birbirinden lezzetli tepsi yemekleri, sevilerek tüketiliyor. Şanlıurfalıların vazgeçemediği fırına tepsi yemeği gönderme geleneğinden dolayı şehirdeki fırınlar, günün her saatinde yoğun olarak çalışıyor. Fırın ustaları, bu geleneğin Ramazan ayının gelmesiyle daha da önem kazandığını belirterek, odun ateşinde pişen yemeğin daha lezzetli olduğunu aktarıyor. Fırın utası Bilal Çalışkan, “Herkes yemeğini getirir, bizde fırında pişiririz. İftar saatine yakın herkes yemeğini alır, afiyetçe yerler. Vatandaşlarımızın bizleri de düşünmeleri çok iyi olur, her zaman fırıncılara yüklenmek iyi değildir. Biraz da evde yemeklerini yapsalar, çok seviniriz. Çok yoğun oluyor, yoğunluktan dolayı ocakçımız yani pişiricimiz çok yoruluyor. Allah yardımcısı olsun. Saat 17.00’den sonra gelen yemelerin pişirimi yetişmiyor. Yetiştiremediğimiz zaman vatandaşlarımıza karşı mahcup oluyoruz. Yemeklerin güzel pişmesi ve iftar saatine yetişmesi için saat 17.00’den önce getirmelerini rica ediyoruz. Şanlıurfa’nın meşhur yemeklerinden olan patlıcan, biber, domates, patates, tavuk, tepsi kebabı, patlıcanlı kebap deriz, lahmacun türü gelir, burada pişiririz” dedi. Fırına tepsi getiren vatandaşlardan Nihat Büyük, “Bu akşam hayırlısıyla lahmacun getireceğiz. Hanım daha yapmamış, yarım saat içinde inşallah nasip olursa bizim lahmacun da buraya gelecek. İftar saatini bekleyeceğiz. Akşam ezanına yakın, iftar saatine yakın buralar bayağı yoğun oluyor. Hemen hemen her çeşit yemek buraya geliyor. Burası iftar saatine doğru adeta ana-baba günü gibi oluyor. Burada tepsiler üst üste yığılıyor, baktığın zaman hayretler içerisinde kalıyorsun. Allah bu fırıncılarımıza yardım etsin, diyorum. Gerçekten fırıncılarımız bu yükümüzü kaldırıyorlar. Genelde lahmacun türü oluyor, pide türü oluyor, kazan kebabı türü oluyor, Harran kubbe türü yemekleri buraya getirip fırında pişiriyoruz” ifadelerini kullandı.
İstanbul Şişli’de silahla “ağabeyimize yanlış yaptın” kavgası kamerada: Silahla 4 yerinden vuruldu Şişli’de aralarındaki husumeti çözmek için bir araya gelen grup, tartıştıkları diğer grubu “ağabeyimize yanlış yaptınız” diyerek darbetti. Darbedilen grup silahlanıp yaklaşık 1 saat sonra kendilerine saldıran gruba ateş açtı. Silahlı kavga anları kameralara yansırken, olayda 1’i silahla 2 kişi yaralandı. Polis olaya karışan 2 şahsı yakaladı. Şişli Fulya’da geçtiğimiz kasım ayında meydana gelen olayda, aralarında bir süredir husumet bulunan E.S., Doğu Türkistan uyruklu Yasheng Y., Mahmut B. ve Adem Ç. ile Abdülsamed Z., Serhat K. ve Çetin İ. sorunu çözmek için gece saatlerinde bir araya geldi. Birbirleriyle konuşan grup bir süre sonra “ağabeyimize yanlış yaptın” denilmesiyle tartışmaya başladı. Çıkan kavgada birbirine giren gruptaki Abdülsamed Z., Serhat K. ve Çetin İ. darp sonucu hafif şekilde yaralandı. Kavga sonrası gruptakiler dağıldı. Genci 4 yerinden yaradılar Olaydan yaklaşık 40 dakika sonra silahlanıp gelen Abdülsamed Z., Serhat K. ve Çetin İ. ile kendilerini darp eden grupla karşılaştı. Silahların ateşlendiği ve bıçakların çekildiği kavgada karşı gruptaki Doğu Türkistan uyruklu Yasheng Y., sol bacağından 2, sağ bacağından tel kurşunla, elinden ise bıçakla yaralandı. Yine karşı gruptan E.S. ise şişe ile vurulması sonucu başından yaralandı. Yaşananlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı. “Ağabeyimize yanlış yaptın” kavgasında vuruldu Olayın ardından taraflar kaçarken, yaralı Yasheng Y. için olay yerine sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, genci yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırarak tedavi altına aldı. Ameliyata alınan gencin tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Diğer başından hafif şekilde yaralanan E.S. ise tedavisi sonrası taburcu edildi. Şişli polisi saldırganları yakaladı Öte yandan olayla ilgili çalışma başlatan Şişli Asayiş Büro Amirliği polisleri, çevredeki kameraları incelemeye aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda grupların önce kavga ettiği ardından da darp edilen grubun silahla gelerek ateş açtığını tespit etti. Devam eden çalışmalarda ateş açan şahısların Abdülsamed Z. Çetin İ. ve Serhat K. olduğunun belirlenmesi üzerine şahıslar yakalandı. İşlemleri sonrasında şahıslar adliyeye sevk edildi.
Denizli Bakan Şimşek, Denizli Büyükşehrin iftarına konuk oldu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli ziyaretinde Büyükşehir’in Sevindik’teki iftar etkinliğine katıldı. İftar yemeği yiyen vatandaşlara konuşma yapan Şimşek, Başkan Osman Zolan’ın hizmetlerinden övgüyle bahsederek, “Denizli önümüzdeki dönemde ülkenin en büyük büyüme motorlarından birisi olacak” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin her gün farklı bir mahallede düzenlediği gönül sofrası bu kez Sevindik Mahallesi’nde kuruldu. Binlerce Denizlilinin akın ettiği iftara Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, AK Parti Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer ve mahalle sakinleri katıldı. Protokol iftar öncesi geldiği alanda vatandaşların ramazanını tebrik ederek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ezanın okunmasının ardından programa katılanlar hep birlikte dua edip oruçlarını açtı. Başkan Zolan: “Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada, on bir ayın sultanı ramazanı yardımlaşma ve dayanışma duyguları ile idrak etmeye çalıştıklarını belirterek, “Esas olan burada gönül sofrasında komşularımızla vatandaşlarımızla aynı sofrada buluşmaktır. Gönül soframızı zenginleştirmektir” dedi. Göreve geldikleri ilk günden itibaren Denizli genelinde ve Sevindik Mahallesi’nde altyapıdan üstyapıya, ulaşımdan yeşil alanlara nerede ne ihtiyaç varsa yatırım ve hizmetleri gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Zolan, vatandaşların verdiği 5 yıllık yetkinin 31 Mart’ta sona erdiğini işaret ederek, “İnşallah Allah’ım her zaman hayırlısını nasip eder. Hayırlısı ne ise o olsun. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi. “Değerli Başkanımızın hizmet ve eser siyasetine hepimiz şahidiz” Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, davete katılan Denizlili vatandaşların ramazan ayını tebrik ederek, ev sahipliğinden dolayı Başkan Zolan’a teşekkür etti. Bakan Şimşek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Değerli Başkanımızı uzun süredir tanıyoruz. Denizli gerçekten üreten bir şehir, gelişmiş sanayi, turizm ve ticaret üssü. Değerli Başkanımızın hizmet ve eser siyasetine hepimiz şahidiz. İnşallah çalışmalarını önümüzdeki dönemde de verimli bir şekilde devam ettirir. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.” “Denizli ülkemizin en büyük büyüme motorlarından birisi olacak” Denizli’nin daha ileri gitmesi için Ankara’dan her türlü desteği vermek çalışma yaptıklarını vurgulayan Bakan Şimşek, “İnşallah Denizli’nin İzmir’e otoyol bağlantısı tamamlanmak üzere. Buna benzer birçok önemli projeler var. Dolayısıyla ben inanıyorum ki Denizli önümüzdeki dönemde ülkemizin en büyük büyüme motorlarından birisi olacak. Değerli Başkanımızın yatırım ve hizmetleri işin ve aşın artmasına vesile olacaktır. Ramazan ayının hepimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sizlerle burada beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Allah hepimizi bayrama eriştirsin” ifadelerini kullandı.
Manisa Yunusemre’de halk ekmek noktalarının sayısı 17’ye yükseldi Mahallelere Yunusemre Belediyesi tarafından kurulan halk ekmek büfeleri, vatandaşlara ucuz ve sağlıklı ekmek imkanı sunmaya devam ediyor. Şu ana kadar 16 noktada hizmet veren halk ekmek büfelerinin sayısı Laleli Mahallesi’ndeki büfenin de önümüzdeki günlerde hizmete girmesiyle birlikte 17’ye yükselecek. İlçedeki vizyon projelerinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında da başarılı çalışmalara imza atan Yunusemre Belediyesi, halk ekmek üretimi ve mahallelerde kurduğu halk ekmek büfeleriyle binlerce vatandaşa ucuz ve sağlıklı ekmeği ulaştırmaya devam ediyor. 220 gram ekmeğin 5 TL’ye satıldığı büfelere bir yenisi eklendi. Laleli Muhtarı Yadigar Şahin’in talebi üzerine mahalledeki Azerbaycan Parkı’nın yanına Halk Ekmek Büfesi kuruldu. Kurulumu yeni tamamlanan büfenin önümüzdeki günler içerisinde hizmete girmesi bekleniyor. Laleli Muhtarı Yadigar Şahin, yapılan hizmetten dolayı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür etti. Laleli Mahallesi Muhtarı Yadigar Şahin, halk ekmek büfesinin önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini dile getirerek, taleplerini yerine getiren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür etti. Şahin, “Başkanımıza halk ekmek büfelerinden bir tanesinin de mahallemizde açılması konusunda talepte bulunmuştuk. Başkanımız bu talebimizi kırmayarak mahallemize büfenin kurulmasını sağladı. Kendisine ve bize bu konuda destek olan başkan yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde satışın başlayacağı halk ekmek büfemiz mahallemizde yaşayan yaklaşık 5 bin vatandaşımıza hizmet verecek. Ayrıca büfenin yakınımızdaki Mesir Mahallesi’ne hizmet vereceğine de inanıyorum. Halk ekmek büfesi ayrıca bir kadın arkadaşımıza iş imkanı sağlayacağı için ayrıca mutluyuz.” Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, muhtarlardan gelen talepleri belediyenin imkanları çerçevesinde yerine getirmeye büyük gayret gösterdiklerini ifade ederek, Laleli Mahallesi sakinlerinin talebini de karşılamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Laleli Mahallesi’nde önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan halk ekmek büfesi ile birlikte ilçe genelinde kurulan halk ekmek büfe sayısının 17’ye yükseldiğini dile getiren Başkan Çerçi, "Halk ekmek büfelerimiz sayesinde binlerce vatandaşımıza ucuz ve sağlık ekmeği ulaştırmanın huzurunu yaşıyoruz. Büfelerimiz sayesinde 220 gram ekmeği 5 TL’den halkımıza sunuyoruz. Laleli mahallemizde hizmete girecek olan büfemiz ile birlikte satış noktalarımızın sayısı 17’ye yükselmiş olacak. Hedefimiz, halk ekmek büfelerimizin sayısını artırarak daha fazla vatandaşımıza ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırmak" diye konuştu.