SPOR - 24 Haziran 2021 Perşembe 13:58

A Milli Erkek Basketbol Takımı, olimpiyat elemelerine Larkin’siz gitti

A
A
A
A Milli Erkek Basketbol Takımı, olimpiyat elemelerine Larkin’siz gitti

FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’nde mücadele edecek olan A Milli Erkek Basketbol Takımı, Kanada'ya gitti. Anadolu Efes’in yıldızı Shane Larkin sakatlığı nedeniyle kafilede yer almadı.

FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’nde Uruguay ve Çekya ile B Grubu'nda yer alan A Milli Erkek Basketbol Takımı, öğle saatlerinde İstanbul Havalimanı'ndan Kanada'ya gitti. Ay-yıldızlılarda Başantrenör Orhun Ene ve oyunculardan Alperen Şengül ile Şehmuz Hazer basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kısa bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirten Orhun Ene, “Öncelikle bu takımı kısa bir sürede bir araya getirmek, en iyi kadro ile oraya gitmek önceliğimizdi. Furkan'ın ve Ersan'ın da katılımıyla tam kadro gidecektik.

Son antrenmandan önce dün Larkin'in bir sakatlığı oldu. Yine de 12 kaliteli oyuncu ile oraya gidiyoruz. Takım olarak bu süreçte elimizden geldiğince iyi hazırlandık. İyi bir potansiyelimiz var. Sahada alacağımız sonuçlarla bu potansiyel güce dönüşecek. Zor bir turnuva ama biz de bizi başarıya götürecek hazırlığı yaptığımızı düşünüyoruz” dedi.

Shane Larkin’in sakatlığı üzerine alternatif isimlerle ilgili soru üzerine Ene, “Buğrahan zaten geçmiş dönemlerde de oyun kurucu pozisyonunda milli takıma katkı vermiş bir oyuncu, tabii ki kullanacağız. Burada önemli olan Buğrahan'ın hücumda oyun kurucu olarak performansı kadar, o baskıya karşı tempoda devamlılığı sağlaması, yukarı çekmesi lazım. Buğrahan iki pozisyonda oynayan değerli bir oyuncu. Onu da kullanmayı düşünüyoruz" cevabını verdi.

“Larkin’in morali çok bozuktu”

Sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılan Shane Larkin ile ilgili de konuşan Ene, "Milli takımın bu tip sakatlıkları kendi içerisinde çözecebilecek bir derinliği var. Onun için üzülüyoruz, aramıza katılmayan arkadaşlar için ama diğerleri için fırsat oluyor. Biz Larkin'e üzülüyoruz. Katılma adına çok istekliydi. Kötü bir sakatlık başlangıcı olmasına rağmen sonuna kadar buraya yetişmek için elinden geleni yaptı. Dün telefonla konuştuğumuzda da morali çok bozuktu. Ama inşallah burada biz güzel bir sonuç alırız, olimpiyatlara bizle birlikte gelir” açıklamasını yaptı.

“Olimpiyat vizesini almak istiyoruz”

A Milli Takım oyuncularından Alperen Şengül ve Şehmuz Hazer ise iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini dile getirerek, takım olarak çok konsantre olduklarını ve olimpiyat vizesi almak istediklerini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Aydın, 3 günde 3 bin kişiyi ağırladı Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçilmesinin ardından makamının kapılarını halka açtı. 3 günde 3 bin kişiyi ağırlayan Başkan Aydın, gösterilen teveccühe teşekkür etti. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, merkezi hizmet binasında bulunan başkanlık makamının kapılarını, kendisine tebrik dileklerini iletmek isteyen vatandaşlara açmasının ardından Osmangazililerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı ile vatandaşları, belirli gün ve saat aralığında makamında kabul eden Başkan Aydın, üç günde 3 bin kişiyi ağırladı. Başkan Aydın’ı görmek ve tebrik etmek isteyen 7’den 70’e binlerce kişi belediye binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Her misafirini güler yüzle karşılayarak, yakından ilgilenen Başkan Aydın, vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden dolayı büyük mutluluk yaşadı. Vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerine de kulak veren Başkan Aydın, “Osmangazi’de yaşayan her vatandaşın derdi, bizim derdimiz, sıkıntıları bizim sıkıntımızdır. Gerek vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi, gerekse mahallelerimizin eksiklerinin giderilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Osmangazili vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, yaşamlarına kalite katacak hizmetleri bir bir hayata geçireceğiz” dedi. Osmangazi Belediyesi’nin kapılarının sonuna kadar vatandaşa açık olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Üç gündür halkımızla kucaklaşıyoruz. Bu üç günde halkımızın yoğun ilgisiyle karşılaştık. Seçimden önce söz verdiğimiz gibi kapılarımızı vatandaşlarımıza sonuna kadar açtık. Bizlere yoğun ilgi ve alaka gösteren halkımıza teşekkür ediyorum. Biz, ilçemizi halkımız ile birlikte yöneteceğiz dedik. Vatandaşlarımızın talep ve tebriklerini aldık. İnşallah bundan sonra Osmangazi ve Bursa’da vatandaşlarımız ile birlikte yürüterek, gülümseyeceğiz” diye konuştu.
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.