DÜNYA - 23 Nisan 2021 Cuma 19:44

ABD Başkanı Biden’ın ilk yurtdışı ziyaretleri Haziran’da Belçika ve İngiltere’ye olacak

A
A
A
ABD Başkanı Biden’ın ilk yurtdışı ziyaretleri Haziran’da Belçika ve İngiltere’ye olacak

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden'ın göreve başladığından bu yana ilk yurtdışı ziyaretleri kapsamında 11-13 Haziran'da İngiltere'deki G7 Zirvesi’ne, 14 Haziran'da da Belçika'daki NATO Zirvesi’ne katılacağını duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden’ın göreve başlamasından bu yana ilk yurt dışı ziyareti programı belli oldu. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki yaptığı açıklamada, Biden'ın Haziran ayında gerçekleştireceği ilk yurtdışı ziyaretleri kapsamında 11-13 Haziran’da G7 Zirvesi için İngiltere'ye ve 14 Haziran’da da NATO Zirvesi için Belçika'ya gideceğini kaydetti. Biden'ın ziyaretlerindeki hedeflerine de değinen Psaki, "Bu ziyaret, Biden'ın müttefiklerimiz ve çok taraflı ortaklarımızla küresel zorlukları ele alma ve ABD'nin çıkarlarını daha iyi güvence altına almak adına yakın işbirliği içinde çalışma, ittifaklarımızı yeniden kurma, Atlantik ötesi ilişkiyi yeniden canlandırma konusundaki kararlılığını vurgulayacak" ifadelerini kullandı.

Psaki, Biden'ın 11-13 Haziran tarihleri arasında İngiltere'nin Cornwall bölgesinde düzenlenecek olan G7 Zirvesi'ne katılacağını ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson da dahil olmak üzere G7 liderleri ile ikili görüşmeler yapacağını belirtti. G7 Zirvesi'nde ise Biden'ın, ABD'nin halk sağlığı, ekonomi ve iklim değişikliği gibi birçok konudaki politikalarını ele alacağını kaydeden Sözcü Psaki, "Zirve'de Biden, çok taraflılığa olan bağlılığımızı güçlendirecek ve halk sağlığı, ekonomik iyileşme ve iklim değişikliği ile ilgili temel ABD politika önceliklerini ilerletmek için çalışacak ve büyük demokrasiler arasında dayanışma ve ortak değerler sergileyecek" ifadelerini kaydetti.

Sözcü Psaki, Biden'ın 14 Haziran’daki Belçika ziyaretine ilişkin olarak ise, "Başkan Biden, ABD’nin NATO, Atlantik ötesi güvenliğe ve toplu savunmaya olan bağlılığını teyit edecek" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.