DÜNYA - 29 Ekim 2020 Perşembe 08:11

ABD Başkanı Donald Trump seçmenleri ile Arizona’da bir araya geldi

A
A
A
ABD Başkanı Donald Trump seçmenleri ile Arizona’da bir araya geldi

Seçimlere bir haftadan az kalmışken önce Goodyear-Arizona’da ardından anketlere göre Demokrat Parti Adayı Joe Biden ile baş başa yürüttüğü Nevada ve Arizona eyaletlerinin sınırında olan Bullhead Cıty-Arizona’da seçmenleri ile buluşan Trump’ın gösterisine binlerce kişi katıldı.

Seçimlere bir haftadan az kalmışken önce Goodyear-Arizona’da ardından anketlere göre Demokrat Parti Adayı Joe Biden ile baş başa yürüttüğü Nevada ve Arizona eyaletlerinin sınırında olan Bullhead Cıty-Arizona’da seçmenleri ile buluşan Trump’ın gösterisine binlerce kişi katıldı.

Joe Biden’in anayasayı parçalayacağını iddia eden Trump “Biz Arizona’yı kazanacağız” diyerek Biden’ın seçilmesinin “Sosyalist bir kâbus” ve “vergilerde tarihi artış” anlamına geldiğini ifade etti.

Özellikle son günlerde ABD genelinde artan COVID-19 vakalarına rağmen Trump, Cumhuriyetçi Arizona Valisi Doug Ducey’i överek “eyaletiniz açık. Vali iyi bir iş çıkartı” dedi.

Hali hazırda kullanılan bir milyon oyda demokratların yarışı önde götürdüğü Arizona’da Trump, Cumhuriyetçilerin yarışın sonlarına doğru oy kullanacağını ve kendisinin Arizona’da zafere ulaşacağını iddia etti.

Gösteri sırasında hareketli anlar

Trump’ın Bullhead City’de halka seslendiği sırada yasak olan hava sahasına giren bir uçak heyecanlı dakikaların yaşanmasına sebep oldu. Kuzey Amerika Hava Savunma Komutanlığı - NORAD tarafından yapılan açıklamada, hava kuvvetlerine bağlı bir F-16’nın bir uçağı durdurmak için yönlendirildiği açıklandı. Açıklamada Uçağın başta çağrılara cevap vermediği ancak F-16 sinyal fişeklerini ateşlemesinden sonra iletişim kurularak bölgeden uzaklaştırıldığı bilgisi yer aldı.

Gök yüzünde bu gelişmeler olurken Trump’ın çevresinde bulunan gizli servis görevlilerininse sahneye çıkmadan başkana yaklaştıkları gözlemlendi.

Olay karşısında sürprizle yakalanan Trump ise sahnede sakinliğini koruyarak jetin gösteri yaptığını ve işaret fişeklerinin başkan için şov olduğunu söyledi.

Aydın Tuna Palabıyıkoğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi