DÜNYA - 05 Haziran 2020 Cuma 09:48

ABD’de bir polis cinayeti daha: ‘nefes alamıyorum’

A
A
A
ABD’de bir polis cinayeti daha: ‘nefes alamıyorum’

ABD’nin Washington eyaletine bağlı Tacoma şehrinde bulunan Pierce County Tıp Ofisi, 33 yaşındaki siyahi genç Manuel Ellis'in vücuduna uygulanan fiziksel baskının nefesini daraltması sonucu öldüğü kanısına vardı. Ellis’in aynen George Floyd gibi polis gözetiminde hayatını kaybettiği sırada ‘nefes alamıyorum’ ifadelerini kullandığı belirtildi.

ABD’de siyahi bir gencin daha polis tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Mart ayında Washington’a bağlı Tacoma şehrinde hayatını kaybeden siyahi genç Manuel Ellis'in otopsisini yöneten doktor, siyahi gencin raporuna oksijen yokluğu nedeniyle öldüğünü yazdı. Üzerine uygulanan fiziksel kısıtlamanın solunumun durmasına neden olduğu belirtildi. Raporda, siyahi gencin kalp hastalığı ve metamfetamin zehirlenmesinin ölümüne katkısı olduğu doğrulanırken ölümünün bir cinayet olduğu sonucuna varıldı.

Pierce County Şerif Departmanı sözcüsü Ed Troyer, “Bilgilerin hepsi bir araya getiriliyor. Bu durumu bu hafta sonunda ya da önümüzdeki hafta başında savcıya sunmayı umuyoruz” açıklamasında bulundu.

Troyer’a göre Tacoma Emniyet Müdürlüğü memurları, 3 Mart'ta bir kavşakta Ellis'i durdurdu. Çünkü başka bir aracın camına vuruyordu. Ellis memurlara yaklaştı. Birisini yere itti. Diğer dört polis Ellis'i yere yatırarak kelepçeledi. Troyer olayı, “Ellis’in gözaltına alınma nedeni, kendisine ya da memurlara zarar vermemesi içindi. Nefes alamadığını söylediği anda memurlar tıbbi yardım istedi. Sağlık personeli olay yerine geldiğinde Ellis nefes alıyordu. Ancak 40 dakika içinde hayatını kaybetti” ifadeleriyle basına açıklamada bulundu.

Tacoma Emniyet Müdürlüğü daha önce yaptığı açıklamada vücut kameraları kullanmamalarına rağmen tutuklamayı yapan memurların Ellis’i etkisiz hale getirmek için dizlerini boğucu şekilde kullandıklarına inanmadığını duyurdu. Tacoma Belediye Başkanı Victoria Woodards, "Ülkemiz George Floyd, Breonna Taylor, Ahmaud Arbery ve son zamanlarda yaşanan cinayetlerle ilgili olmasa bile bu soruşturmanın sonuçlarını kısa sürede öğrenecek” dedi.

Washington Valisi Jay Inslee de eyalet yetkililerinin bu olayla ilgili tam ve eksiksiz bir soruşturma yapılmasını sağlamak için çaba göstereceklerini söyledi.

Serkan Bayar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bayram ziyaretinde eşini öldürüp, kuzenini yaraladıktan sonra kendini vurdu Balıkesir’in Manyas ilçesinde bir kişi, bayram ziyaretine gittiği baba evinde çıkan tartışmada eşini öldürüp, kuzenini yaraladıktan sonra, aynı tabancayla intihar teşebbüsünde bulundu. Olay, Manyas ilçesi kırsal Peynirkuyu Mahallesi’nde 14 Nisan günü meydana geldi. M.K. (35) adlı şahıs, bayram ziyareti için eşi K.K. (32) ile birlikte Manyas’a geldi. M.K., eşi ve teyzesinin oğlu M.G. (37) ile birlikte babası K.K.’nin evine geçti. İddiaya göre, daha önceden aralarında anlaşmazlık bulunan ve bayram nedeniyle barışan M.K. ve kuzeni M.G., birlikte alkol almaya başladı. M.K. yine iddiaya göre eşi K.K.’nin de kuzeni ile barışmasını istedi. Eşi buna karşı çıkınca, taraflar arasında tartışma çıktı. M.K., yanında bulundurduğu tabancasıyla önce kuzeni M.G.’ye ateş etti. Bacaklarına 5 kurşun isabet eden kuzen, kanlar içerisinde yere yığılırken, M.K. bu kez eşi K.K.’yi de başından vurup, daha sonra çenesine dayadığı silahla intihar girişiminde bulundu. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Başına 2 kurşun isabet eden K.K., doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. M.K.’nin de durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, M.K. ile 3 yıllık evli olduğu öğrenilen K.K., Manyas ilçesine bağlı Erecek Mahallesi’nde toprağa verildi.