DÜNYA - 02 Mart 2021 Salı 20:19

ABD'de iki kez yüz nakli yapılan kadın, ilk kez yeni yüzünü gösterdi

A
A
A
ABD'de iki kez yüz nakli yapılan kadın, ilk kez yeni yüzünü gösterdi

ABD'de iki kez yüz nakli yapılan Carmen Blandin Tarleton, ilk kez yeni yüzü ile kameraların karşısına çıktı.

ABD’de iki kez yüzlü nakli yapılan ilk hasta olan 53 yaşındaki Carmen Blandin Tarleton, ikinci ameliyattan 7 ay sonra yeni yüzü ile kameraların karşısına geçti. Tarleton’a 2019 yılında aşırı dozda fentanilden vefat eden uyuşturucu bağımlısı Casey Harrington Labrie’nin yüzü nakledilmişti.

Nakledilen yüzle uyumsuzluk belirtileri göstermeye başlayan Tarleton, tekrar ameliyat olmak zorunda kalmıştı. Yetersiz kan akışı nedeniyle yüzünde siyah noktaları oluşan Tarleton, göz kapakları iltihaplanmış, dudakları kaybolmaya başlamıştı. Labrie’nin yüzüyle yaşamaya alıştığını açıklayan Tarleton, “Bu benim yüzüm. Bana verdiler. Doğduğum orijinal yüz değil belki ama bu benim yüzüm. Aynaya her baktığımda Casey'i düşünüyorum” dedi.

Şikayet etmenin çok daha kolay olduğunu belirten Tarleton, “Neyin işe yaramadığı hakkında konuşabilirim. Eskide kalırsam, toplumun söylediği şey olurdu. Sefil, engelli, kör ve bağımlı olurdum. Belki depresyona girerdim. Belki daha kötüsü olurdu” ifadelerini kullandı.
Tarleton, ayrıca Labrie'nin ailesiyle tanışarak, "En zor anda, bana herhangi birinin verebileceği en büyük hediyeyi verdiler" diyerek teşekkür etti.
Labrie, aşırı dozda uyuşturucudan hayatını kaybetmesinin ardından 2019’da yüzünü ve organlarını bağışlayarak 5 kişinin hayatını kurtarmıştı.

Kocası, Tarleton'ın yüzünü asitle yakmıştı

Tarleton'ın eski kocasının evine gitmiş ve ona beysbol sopasıyla vurmuş ardından çıkan tartışmada kocası Tarleton'ın yüzüne sodyum hidroksit atmıştı. Tarleton'ın yüzünün yüzde 80'ini yanmış görme kaybı yaşamıştı. 30 yıl hapis cezası alan eski koca ise hapishanede hayatını kaybetmişti.

Serkan Bayar
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.