EĞİTİM - 23 Aralık 2017 Cumartesi 02:45

Acil tıp teknisyeni (ATT) nedir ve nerelerde çalışabilir ? Acil tıp teknisyenliği taban puanları 2017-2018

A
A
A
Acil tıp teknisyeni (ATT) nedir ve nerelerde çalışabilir ? Acil tıp teknisyenliği taban puanları 2017-2018

Saat ve süre gözetmeksizin, hastaya hızlı ve doğru bir şekilde destek vermeyi amaçlayan kişi olan Acil Tıp Teknisyenliği mesleği ile ilgili aradığınız tüm detayları bu haberimizde bulabilirsiniz.

Acil Tıp Teknisyeni nedir ?

Acil Tıp Teknisyeni; kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi nedenlerle hastalanan insanlara iyileştirici yönde müdahale yapan kişidir.

Acil Tıp Teknisyenleri Ne İş Yapar ?

• Yaraları tedavi eder, sarar,
• Şiddetli kanamaları önler,
• Solunumun durması hâlinde suni teneffüs yaptırır,
• Zehirli maddeleri vücuttan temizler,
• Deriyi yıpratan maddeleri temizler,
• Şoka giren hastaları şoktan çıkarmaya çalışır,
• Tansiyon ölçer, iğne yapar.

Acil Tıp Teknisyeni Olmak İsteyen Kişilerin Özellikleri Neler Olmalı ?

Acil Tıp Teknisyeni olmak isteyenlerin insanlara yardım etmekten hoşlanan, dikkatli, temiz, titiz, soğukkanlı, ani durumlarda hızlı ve doğru karar verebilen kişiler olması gerekir. Acil Tıp Teknisyenleri bazen açık havada (trafik kazaları vb. durumlar) bazen de hastane vb. sağlık kuruluşlarında kapalı ortamlarda çalışırlar. Çalışma saatleri düzenli olmayıp gece nöbetleri vardır. Çalışırken hastalarla, hasta yakınları ve diğer sağlık personeliyle iletişimde bulunur.

Acil tıp teknisyeni (ATT) nedir ve nerelerde çalışabilir ? Acil tıp teknisyenliği taban puanları 2017-2018

Acil Tıp Teknisyeni Nasıl Olunur ?

Mesleğin eğitimi, mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarının Acil Sağlık Hizmetleri alanı, Acil Tıp Teknisyenliği dalında verilmektedir.

Acil Tıp Teknisyenliği Mezunları Nerelerde Çalışabilir ?

Acil Tıp Teknisyenleri genellikle kamu ve özel hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocaklarında çalışırlar. Ayrıca acil yardım istasyonları, ambulanslar ile Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünde de çalışabilirler. Meslekte iş bulma olanağı özel sektörde yetenek ve bilgiye bağlıdır.

Acil Tıp Teknisyenliği 2017 Taban Puanları Ulaşmak İçin Tıklayınız 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti Edirne’de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne’nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne’nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti. Sabah eşi tarafından yatağında hareketsiz halde bulunan Dinar’ın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. İki ay içersinde 2 kardeşini toprağa veren ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın kalbi daha fazla bu acılara dayanamadı. Ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın ağabeyleri Nazmi Dinar (68) Şubat ayında geçirdiği kalp krizinden, Bahattin Dinar (65) ise Perşembe günü Uzunköprü ilçesinde geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetmişti. Ciğerci Bahri Dinar, ikindi namazının ardından Eski Camide düzenlenen cenaze töreni ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan çok sayıda vatandaş, göz yaşlarına hakim olamadı. Cenazeye Adülhey de katıldı Kurtlar Vadisi dizisinde hayat verdiği Abdülhey karakteriyle akıllarda yer edinen ünlü oyuncu Kenan Çoban da, "Sabah çok üzücü bir haberle uyandık. Yakın dostumdu. Bahri abi bir değerdi. Ciğerci Bahri diye anılıyordu ama bizim ciğerimizi yaktı. Edirne’mizin Türkiye’mizin başı sağ olsun" dedi.