EKONOMİ - 12 Mayıs 2016 Perşembe 12:03

Adres Patent 6'ıncı şubesini İkitelli Organize Sanayi'de açtı

A
A
A
Adres Patent 6'ıncı şubesini İkitelli Organize Sanayi'de açtı

Adres Patent, sanayicilerin yenilik üretmesine çözümler sunmak amacıyla Türkiye'nin en büyük sanayi sitelerinden İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde 6'ıncı şubesini açtı.

Adres Patent; Türkiye'nin en büyük sanayi bölgelerinden İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde iş adamları ve sanayicilere yerinde uygulamalarla katma değeri yüksek hizmetler sunmak amacıyla 6'ıncı şubesini açtı. İkitelli Organize Sanayide yer alan şubenin açılışını yapan Adres Patent, bu açılışla bölgede faaliyet gösteren sanayicilere yerinde ve hızlı hizmet vermeyi hedeflediği bildirildi.

Açılışa, İstanbul Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (İSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ömeroğlu, Esenyurt Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİDER) Başkanı Fevzi Torolsan, Adres Patent Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ali Yüksel, Adres Patent Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hilmi Özalp, Adres Patent Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Çavuşoğlu ve bölgede faaliyet gösteren firma temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Av. Ali Yüksel, Adres Patent olarak sanayinin kalbi olan İkitelli Organize Sanayiye hizmet vermekten mutluluk duyduklarını ifade ederek Adres Patent kalitesiyle bölgede faaliyet gösteren sanayici ve iş adamlarımızın hizmetinde olduklarının altını çizdi.

Türkiye'nin ulaştığı patent rakamları konusunda yetersiz olduğuna vurgu yapan Yüksel, bu konuda gerek yeni çıkacak yasa tasarısının etkisi, gerekse de firmaların bu konudaki bilinçlerinin artması sebebiyle 2023 yılına kadar 1 milyon patent hedefine ulaşmanın mümkün olduğunu belirtti.

Açılışta söz alan ESİDER Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Torolsan, "Marka-patent-tasarım konularında Türkiye'nin kat etmesi gereken çok yolu var. Bu aşamada dernek ve federasyonlara, sosyal toplum kuruluşlarına, üniversitelere çok büyük görevler düşüyor" dedi.

İSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ömeroğlu da açılışta yaptığı konuşmada, Adres Patent'in bölgede faaliyete geçmesinin sanayicilerin bilinçlenmesi açısından büyük bir boşluğu dolduracağını belirterek, ülkenin markalaşması konusunda özellikle federasyon ve derneklere önemli görevler düştüğünün altını çizdi.

Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Akbulut, konu hakkında yaptığı değerlendirmesinde, “1985 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye tarafından temelleri atılan, bugün 37 kooperatifin faaliyetlerine devam ettiği yıllık 6-7 milyar dolarlık katma değer hacmi ve istihdama sağladığı katkıyla ülkemizin en büyük organize sanayi bölgesi olan İkitelli Organize Sanayi bölgesinde, Türkiye'nin patent ve marka bilincine profesyonel kadromuzla değer katmak amacıyla 6'ıncı şubemizin açılışını yapmış olduk. Yaklaşık 30 bin iş yeri ve 300 bin çalışanı, yatırım değeri, üretimi, ihracatı, istihdamı ve ekonomiye katkısıyla İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren sanayicilerimize kaliteli hizmeti yerinde ve en hızlı şekilde sunmayı amaçlıyoruz. Yenilikçi ürünlerle fark oluşturmak isteyen şirketlerin hızla dönüşümünü tamamlayarak patent, marka, tasarım tescil süreçlerine adım atması gerekmektedir. Adres Patent olarak İkitelli bölgesindeki firmalara vereceğimiz hizmetler ile sanayicilerimizin ürünlerini ve markalarını tescilleyerek koruma altına alıp ticari hayatlarında risk almadan güvenle yola devam etmelerini sağlayacağımızın da garantisini veriyoruz” ifadelerini kullandı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir