DÜNYA - 19 Ağustos 2021 Perşembe 11:43

Afganistan'ın Esedabad kentinde Taliban güçleri ateş açtı

A
A
A
Afganistan'ın Esedabad kentinde Taliban güçleri ateş açtı

Afganistan'ın Esadabad kentinde ülkenin İngiltere'den kazandığı bağımsızlığının yıl dönümü kapsamında düzenlenen gösteriye Taliban güçlerinin ateş açtığı ve izdiham yaşandığı bildirildi. Yerel kaynaklar, birkaç kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından ulusal bayrağının yerine örgüt bayrağının kullanılmasına yönelik tepkiler sürüyor. Kunar vilayetinin merkezi Asadabad kentinde ülkenin İngiltere'den bağımsızlığının yıl dönümü kapsamında gösteri düzenlendi.

Yerel kaynaklar, Afganistan bayrağının açıldığı gösteriye Taliban militanlarının ateş açtığını ifade ederek izdiham çıktığını ve can kayıplarının yaşandığını belirtti. Görgü tanıklarından Muhammed Salim, can kayıplarının silahla mı ya da izdihamdan mı kaynaklandığının belirsiz olduğunu söyleyerek, “Yüzlerce insan sokağa çıktı. İlk başta korktum ve gitmek istemedim ama komşularımdan birinin katıldığını görünce evdeki bayrağımı çıkardım. Taliban'ın açtığı ateş sonucu ve çıkan izdihamda birkaç kişi öldü" diye konuştu.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir