ASAYİŞ - 19 Temmuz 2019 Cuma 17:10

Afrika ve Yemenli uyuşturucu tacirleri ‘gece kartallarına’ yakalandı

A
A
A
Afrika ve Yemenli uyuşturucu tacirleri ‘gece kartallarına’ yakalandı

Şişli’de uyuşturucu ticareti yapan 3 Afrika ve 1 Yemenli, ‘gece kartalları’ olarak bilinen çarşı ve mahalle bekçileri tarafından yakalandı.

Alınan bilgiye göre, ‘gece kartalları’ olarak bilinen çarşı ve mahalle bekçileri, 14 Temmuz’da Mecidiyeköy Kekik Sokak'ta durumundan şüphelendikleri Yemen uyruklu Muhammed Ali Muhammed A.’nın (21) üst aramasında bir miktar maruhana adlı uyuşturucu madde ele geçirdi. Yemenli zanlının uyuşturucu aldığı adresi vermesi üzerine söz konusu adrese baskın düzenlendi. Mecidiyeköy’de bir adrese düzenlenen operasyonda Güney Afrikalı Lerato Moses S.(36), Nijerya uyruklu Grorge (29 ve Kenechukwu James A. (22) adlı 3 Afrikalı daha yakalanarak gözaltına alındı. Baskın düzenlenen adreste yapılan aramalarda pet şişe içine gizlenmiş kuru ve ıslak halde 1 kilo 500 gram esrar kökleri, esrar tohumları ve yarım kiloya yakın öğütülmüş esrar ele geçirildi. Yemen uyruklu Muhammed Ali Muhammed A., emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık talimatı ile serbest bırakıldı. Nijeryalı Grorge U. “uyuşturucu ticareti” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Güney Afrika uyruklu Lerato Moses S. ve Nijerya uyruklu Kenechukwu James A. ise ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Dicle Elektrik’in SCADA sistemine küresel alanda yoğun ilgi Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde dağıtım hizmeti verdiği 6 ilde enerji şebekesini güçlendirmek için 10 yılda 30 milyar TL’yi bulan yatırım gerçekleştiren Dicle Elektrik’in SCADA uygulaması, geçtiğimiz yıl Singapur’dan gelen, bu yıl ise Pakistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) gelen 6 kişilik bir heyet tarafından yerinde incelendi. Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamada; kaliteli, kayıpsız ve kesintisiz elektrik dağıtımı vizyonuyla faaliyetlerine devam ederken, sahip olduğu teknolojik altyapısı ile sektörün öncü şirketi olmaya devam ediyor. Son on yılda bölgedeki enerji şebekesini güçlendirmek adına 30 milyar TL civarında yatırım gerçekleştiren şirketin, söz konusu yatırımları arasında özellikle Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Sistemi (SCADA) yatırımları dikkat çekiyor. Bu sistem, enerji dağıtımında kayıp ve kaçak oranlarını önemli ölçüde azaltmanın yanı sıra, bölgedeki zorlu coğrafi şartlar ve operasyonel zorlukların üstesinden gelmede kritik bir role sahip. SCADA’nın entegrasyonu, gerçek zamanlı veri toplama ve analiz, uzaktan izleme ve kontrol imkanları sunarak, şirketin enerji dağıtımında verimliliği ve güvenilirliği artırmasını sağlıyor. Singapur’dan sonra BAE ve Pakistan Dicle Elektrik’in yenilikçi enerji yönetimi yaklaşımları, uluslararası alanda ilgi görmeye devam ediyor. Gerçekleştirilen ziyaretlere ilişkin açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik’in Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, “Singapur heyetinden sonra bu kez de Pakistan ve BAE’nden 6 kişilik bir heyeti ağırladık. Gelen konuklarımız SCADA merkezimizi gördü ve şebekesel avantajları yerinde inceleyerek bizlerden uygulama hakkında detaylı bilgiler aldı. Böylesi zorlu şartlarda başarıyla uyguladığımız SCADA sisteminin uluslararası ölçekte ilgi görmesi, örnek alınması bizleri mutlu ediyor” dedi. “İşimizi doğru yaptığımızı göstermesi açısından önemsiyoruz” Tüzün, “Dicle Elektrik olarak SCADA’nın en güncel sürümü kullanıyoruz. Bu sebeple SCADA’nın faydalarını yerinde görmek ve uygulamanın tedarik sürekliliğine pozitif etkilerini incelemek üzere konuklarımız Diyarbakır’a geldiler. Yaptığımız yatırımlar ve teknik süreçlerdeki iyileştirmelerin Türkiye dışında uluslararası platformlarla diğer ülkeler tarafından hayranlıkla karşılanmasını, işimizi ne denli doğru yaptığımızı göstermesi açısından önemsiyoruz” diye konuştu.
Adana Öldürüp polise ihbar ettiler, olay yerine gelince yakalandılar Adana’da bir kişiyi öldürdüğü öne sürülen iki kişi tutuklandı. Şahısların cinayeti işledikten sonra ihbarda bulunup olay yerine gelince yakalandığı öğrenildi. Olay, 16 Mart günü saat 02.00 sıralarında Seyhan ilçesine bağlı Sümer Mahallesi’nde bir evde meydana geldi. İddiaya göre, Selahattin Ayan’ın (34) kaldığı eve, arkadaşları Hıdır Ü. (27) ve Şükrü Ç. (31) geldi. Bir süre sonra Selahattin Ayan kendine ait ruhsatsız tabanca ile göğsünden vuruldu. Ayan’ın vurulmasının ardından Hıdır Ü. ve Şükrü Ç. tabancayı alarak evden uzaklaştı. Hıdır Ü. ve Şükrü Ç, polisi arayarak arkadaşlarını evde vurulmuş olarak bulduklarını söyledi. Bunun üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Ayan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerine tekrar gelen Hıdır Ü. ve Şükrü Ç.’nin geldikleri aracı arayan polis olayda kullanıldığı düşünülen tabancayı buldu. Gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürüldü. Şüphelilerin her ikisi de emniyetteki ifadelerinde “Odaya girdiğimizde yerde yüzüstü yatıyordu. Çevirdiğimizde kanlar içinde olduğunu görünce panikleyip, polisi aradık. Tabancayı da otomobile götürdük" dedi. “Ölen de arkadaşları da suç makinesi çıktı” Hayatını kaybeden Selahattin Ayan’ın, uyuşturucu ticareti, hırsızlık, adam yaralama gibi suçlardan 19 suç kaydı, arkadaşları Hıdır Ü.’nün hırsızlık, uyuşturucu, yaralama gibi suçlardan 13 kaydı ve Şükrü Ç.’nin ise aynı suçlardan 17 suç kaydı olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen her iki şüpheli de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Samsun Öğrencilerden Genelkurmay Başkanı’na mektup Samsun Bafra Anadolu Lisesinde düzenlenen "Vatanım Sana Canım Feda" etkinliğinde 700 öğrencinin imzaladığı mektup, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’a gönderilecek. Bafra Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen "Vatanım Sana Canım Feda" etkinliğinde öğrenciler Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan liseli gençleri andı. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarından kısa bir sinevizyon gösterisinin ardından konuşan proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni Naim Okay, "1915 Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında hayatlarının henüz baharında vatan için canını vermekten hiç tereddüt etmeyen 15-16 yaşlarındaki şehitleri anmak için buradayız. O gençlerden vatan sevgisinin Bafra Anadolu Lisesi öğrencilerinden de hala mevcut olduğunu göstermek için Vatanım Sana Canim Feda etkinliğini düzenledik" dedi. Genelkurmay Başkanı Metin Gürak’a yazdıkları mektubu okuyan 10 sınıf öğrencisi Nazlı Hüban Ertürk, "Cennet vatanımız Türkiye’nin yarınları olacak Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında canlarını çekinmeden veren henüz 15-16 yaşlarında olan kahraman liseli şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Nasıl liseli gençler öğretmenlerinden helallik alarak vatan savunmasına koşmuşlarsa, biz de Bafra Anadolu Lisesi olarak ihtiyaç hissedildiğinde kızıyla erkeğiyle vatanımızı savunmaya hazır olduğumuzu bildirmekten şeref duyarız" ifadelerini kullandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürkan’a yazılan mektuba öğretmenler de imza atarak öğrencilere destek oldu. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından imzalanan mektup, Genelkurmay Başkanı’na gönderilecek.