SPOR - 16 Eylül 2020 Çarşamba 17:53

Ağaoğlu: 'Sörloth olayı çözülürse 48 saat içinde çözülür'

A
A
A
Ağaoğlu: 'Sörloth olayı çözülürse 48 saat içinde çözülür'

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Sörloth transferi için, “Oyuncu Leipzig’e gitmek istiyor. Ancak bu transferde tamamen finansal bir durum var. Trabzonspor ile Crystal Palace’ın anlaşması lazım önce. Çözülürse 48 saat içinde çözülür. Şu an hala bizim kiralık oyuncumuz” dedi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği toplantısının ardından Sörloth transferi hakkında açıklamalarda bulundu. Oyuncunun Almanya’ya gitmek istediğini belirten Ağaoğlu, “Alexander Sörloth, bizim kiralık oyuncumuz. Crystal Palace’ın oyuncusu. 

İkinci sezon maçlarının yüzde 50 maçların fazlasını oynadığı takdirde 6 milyon Euro’luk satın alma opsiyonu devreye giriyor. Bugün ver 6 milyonu oyuncuyu al durumu yok. 2020-21 sezonun maçlarının yüzde 50’sinden fazlasını oynadığı takdirde bu devreye giriyor. Oyuncu bizde kiralık ama Crystal Palace’ın malı. Leipzig ve iki kulübün ilgisi var. 

Oyuncu da Leipzig’e gitmek istiyor. Bizim ciddi ısrarlarımız oldu ama oyuncunun da gitme ısrarı var. Bu işin dört tarafı var. Biraz sıkıntılı bir süreç. Bir de oyuncu ile yapılan sözleşmede de sürekli olarak telafi edildiği için söyleyeyim, 9 milyon Euro’luk serbest kalma maddesi de var. 4 tarafın da mütabakatı ile çözülecek bir durum. Trabzonspor ile Crystal Palace’ın anlaşması lazım önce. İki tarafın da anlaşması gerek. 

Şartlar netice itibariyle dönüp dolaşıp finansal getiriye bağlanıyor. Bizim ciddi bir talebimiz vardı. Palace da aynı miktarı istediği için bu transfer biterse Palaca 1 alacaksa ben de 1 alırsam bu transfere müsaade ederim. Tamamen finansal durum var. Önümüzdeki 48 saat içinde çözülürse çözülür. Oyuncu zaten şu an kiralık bizim oyuncumuz” dedi.

Güven Mert Ercan 

 


 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.