DÜNYA - 15 Nisan 2009 Çarşamba 13:10

Ahmedinecad: Nükleer çalışmalar durmayacak

A
A
A
Ahmedinecad: Nükleer çalışmalar durmayacak

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, nükleer programlarıyla ilgili olarak uluslararası müzakerelere başlanmasını istediklerini fakat nükleer faaliyetlerini sona erdirmeyeceklerini söyledi.

Ahmdedinecad, "geçmişi unutmak ve yeni bir safha başlatmak" istediklerini fakat hiçbir gücün İran'ı nükleer hedeflerinden alıkoymasına ve ona sınırlamalar getirmesine müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

Kerman şehrinde konuşan İran Cumhurbaşkanı, uranyum zenginleştirme faaliyetlerinin de buna dahil olduğunu söyledi. Batı'nın zorba yaklaşımlarının şimdiye kadar hiçbir işe yaramadığını belirten Ahmedinecad, ABD'yi politika değişikliğine gitmeye ve İran'la ilgili olarak farklı bir üslup kullanmaya çağırdı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi 5 üyesi İngiltere, Fransa, Rusya, Çin ve ABD'ye ilaveten Almanya'dan oluşan 5+1 ülkeleri, İran'la müzakerelere hazır olduklarını bildirmişti. ABD de görüşmelere doğrudan katılmayı kabul etmişti. Görüşmenin ne zaman ve nerede yapılacağı ise henüz belli değil.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir