POLİTİKA - 03 Nisan 2019 Çarşamba 13:40

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: 'Tehditvari yaklaşımlar,bir devlet adamına yakışmaz'

A
A
A
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: 'Tehditvari yaklaşımlar,bir devlet adamına yakışmaz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarına tepki göstererek, "Daha hukuki süreçler tamamlanmadan, mazbata teslim edilmeden kendisini başkan ilan etmesi gerçekten hayret vericidir. Anlamı da yok, anlaşılır da değildir. Sen hangi hakla kendini başkan ilan ediyorsun" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyerek, CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarına yanıt verdi. Belediye başkanı olabilmek için hukuki süreçlerin tamamlanması gerektiğini vurgulayan Yavuz, “Daha hukuki süreçler tamamlanmadan, mazbata teslim edilmeden kendisini başkan ilan etmesi gerçekten hayret vericidir.

Anlamı da yok, anlaşılır da değildir. İstanbul CHP adayı özellikle bu süreçlerin durdurulmasını talep ediyor. Bir an önce kendisini başkan ilan edelim istiyor. Hatta ‘Sayın Cumhurbaşkanımız gelsin elimi kaldırsın’ yaklaşımı sergiliyor. Sen seçildiğine nereden kanaat getiriyorsun. Bu süreçlerin bitmesini hangi hakla istiyorsun” şeklinde konuştu.

"Hangi hakla kendini başkan ilan ediyorsun"

Dünyanın her yerinde seçimlerin ardından hukuki bir sürecin işletildiğini belirten Yavuz, “Türkiye’de de seçimlerle ilgili bir hukuki süreç işliyor. Sandıktaki işlem biter, seçim kurulundaki iş ve işlemlere sıra gelir. İlçeden başlayarak itiraz süreçleri işler. Bunlar tamamen yargı gözetiminde işlemlerdir. Önce ilçe seçim kurulu gerekeni yapar. Beğenilmiyorsa itiraz edilenlerce il seçim kuruluna itiraz edilir, sonunda YSK’ya giderek mesele kesinleşir. Hal böyle iken hangi hakla kendini başkan ilan ediyorsun. Hangi hakla işlettiğimiz süreçleri hadsizlik olarak görüyorsun.

Bizim yaptığımız doğal, yasal bir şey. Biz istiyoruz ki ne Ekrem İmamoğlu lehine ne de aleyhine bir oy fazla yazılmasın. Yine istiyoruz ki bize verilmiş her oy hanemize kaydedilsin. Kendisi de örnek veriyor. Bir sandıkta yanlış yazılmış. Biz bir örnek veriyoruz ki. Hem onu düzeltelim, hem yüzlerce, binlerce maddi hatayı düzeltelim. Kamu vicdanı rahatlasın, gelin hep birlikte sayım yapalım” ifadelerini kullandı.

"Mersin Gülnar seçimi CHP'nin itirazı sonucu iptal edildi, oradaki olanı yasal hak görüyorsun ama burada işletilen süreci kesmemizi istiyorsun"

CHP’nin İstanbul Sancaktepe’de ve yurdun birçok farkı noktasında ilçe seçim kurullarına itirazda bulunduğunu hatırlatan Yavuz, “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Mersin Gülnar ilçesinde MHP adayının kazandığı seçim, CHP’nin itirazı sonucu iptal edildi. Oradaki olanı yasal hak görüyorsun ama burada işletilen süreci kesmemizi istiyorsun. Adana Yüreğir’de CHP itirazı kabul edildi ve oyların yeniden sayımına karar verildi. CHP'nin kendi için gördüğü hakkı bize çok görmesini anlamış değilim” şeklinde konuştu.

"Tehditvari yaklaşımlara, sokağa işaret etmesi bir devlet adamına yakışmaz"

Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı son açıklamada kullandığı ifadeleri de eleştiren Yavuz, “Tehditvari yaklaşımlara, sokağa işaret etmesi bir devlet adamına yakışmaz, aslında hiç kimseye yakışmaz. Sağduyulu olmak durumundayız. Çok daha farklı şeyler konuşacağız, sonuçta bu işin çözüm noktası seçim kurullarıdır. Bu sonucu görmemiz ve bu sonuca göre davranmamız gerekir. İnanıyorum gerçek ortaya çıkacak, kesinleşen sonuçları hepimiz kabulleneceğiz. Hem Ekrem İmamoğlu, hem AK Parti kabullenecek. Müsaade edilsin önce itiraz süreçleri sonlandırılsın. Attığımız her adım hukuki zeminde işlemektedir, bu hakkı kimsenin çok görmesi doğru değildir” açıklamalarında bulundu.

"Fark 29 binden 20 binin altına inmiştir"

Bir gazetecinin İstanbul’da iki adayın arasındaki güncel oy farkını sorması üzerine Yavuz şunları söyledi:
“Her sandık açıldıkça aradaki fark erimektedir. Daha çok az sandık açıldı. Bizim maddi itirazlara ilişkin ileri sürdüğümüz dilekçelerin çok azı görüşüldü. Buna rağmen aradaki fark 29 binlerden 20 binin altına inmiştir. Bu fark erimeye devam edecek.” 

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye’yi temsil ediyor Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü öğrencilerinden oluşan Healthy Companions takımı, Houston NASA Uzay Merkezi’nde düzenlenen Conrad Challenge 2024’te Türkiye’yi temsil edecek tek takım olarak seçildi. Conrad Challenge, NASA bünyesinde düzenlenen prestijli bir yarışma olup, Healthy Companions takımı Türkiye’deki tek temsilci olarak 1000 takım arasından 5 finalistten biri olarak seçildi ve NASA’nın Houston Uzay Merkezi’ne gitmeye hak kazandı. Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Yağmur Delal Cengiz, Beyza Kaya, Dilvin Laçin, Adar Özalkak, Mir Baran Esen ve Diyar Karabulut tarafından oluşturulan Healthy Companions, NASA tarafından 13-18 yaş arasındaki öğrencilerin küresel etki oluşturmak, sorunları çözmek için bilim, teknoloji ve inovasyonu kullanarak projeler yürütüp, girişimcilik özelliklerini ortaya koymaları için düzenlediği Conrad Challenge’a Türkiye’yi temsil ediyor. Healthy Companions, evcil hayvan sahiplerinin hayvanlarının sağlık durumunu izlemelerine yardımcı olan yenilikçi bir cihaz geliştirdi. Nabız oksimetrisi ve rektal sıcaklık algılama gibi son teknolojileri kullanarak, projeleri kullanıcıların evcil dostlarının sağlık durumunu kapsamlı bir şekilde takip etmelerini sağlıyor. Ürünleri aynı zamanda telefon uygulamasıyla bütünleşmiş bir şekilde yapay zeka desteği de sunuyor, böylece evcil hayvan sahiplerine daha kişiselleştirilmiş çözümler sunabiliyor ve sağlık durumu ile ilgili önemli bilgiler sağlıyor. Healthy Companions takımı, "Türkiye’den bu aşamaya ulaşan tek takım olarak ülkemizi Amerika Birleşik Devletleri’nde temsil etmenin gururunu taşıyoruz. Uzun süredir çaba sarf ettiğimiz projemizi dünyaya tanıtmak bizi oldukça heyecanlandırıyor" dedi. Healthy Companions, tasarım sürecinde basit ve kullanıcı dostu bir arayüz oluşturmaya özellikle odaklandı ve prototip aşamasında birçok deneme ve test gerçekleştirerek en pratik tasarımı hayata geçirdi. Barınaklar ve veteriner ve sosyal hizmet kuruluşları gibi kurumlardan da geri bildirim alarak ürünlerini geliştirdi. Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Kampüsü Kurucu Temsilcisi Zeki Esen, Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Liseleri’nde araştırmacı, bilimin gücüne inanan, yenilikçi, bilim ve teknoloji üreten, ülkemizin geleceğine yön verecek nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Sevgili öğrencilerimizin göstermiş oldukları bu başarı uluslararası arenada inovasyon ve teknolojiye olan katkısını bir kez daha vurguluyor. Öğrencilerim adına mutlu ve gururluyum. NASA’nın Texas’taki Uzay Merkezi’nde gerçekleşecek finale katılmaya hak kazanan Healthy Companions değerli işler ortaya koyacaklarına inanıyorum ve onlara başarılar diliyorum” dedi.
Manisa Başkan Zeyrek: “Projelerimizi hayata geçirmek için tüm gücümüzle çalışacağız” Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, tüm gücüyle Manisa’ya hizmet etmek için çalışacaklarını belirterek, “Beş yıl içinde öyle hizmetler yapmalıyız ki alnımız açık bir şekilde çoluğumuz çocuğumuzla çarşıda dolaşabilelim” dedi. Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Meclis Başkanı Cahit Yayman ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Meclis Başkanı Cahit Yayman ve Yönetim Kurulu Üyelerini konuk etti. Başkan Özkasap ve beraberindekiler, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Manisalıların çok büyük desteğiyle Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ferdi Zeyrek’i tebrik etti. Manisa Ticaret Borsası olarak, her zaman Başkan Zeyrek’in yanında olduklarını belirten Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, “Şahsım ve borsa olarak kalben sizi tebrik ediyoruz. Çok güzel bir başarı oldu. Manisa’mız, genç, dinamik, çalışkan, doğru, dürüst bir başkana sahip olmanın büyük mutluluğunu yaşıyor. Allah mahcup etmesin. Allah kolaylıklar versin” dedi. “Tüm gücümüzle çalışacağız” Tüm gücüyle Manisa’ya hizmet etmek için çalışacaklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ise, “Zaman çok çabuk geçiyor. Beş yıl da, bu kadar çok çabuk gelip geçecek. Sizlerin de bulunduğu bu koltuklardan çok başkanlar geldi geçti. Kimi başkanlar, halen başkanım diye anılıyor. Maalesef kimi başkanlar, Manisa’da bile oturmayıp başka şehirlere taşınmak zorunda kalmıştır. Biz beş yıl sonra kazanırız, devam ederiz, etmeyiz, o bugünün konusu değil. Ama beş yıl içinde öyle hizmetler yapmalıyız ki, alnımız açık bir şekilde çoluğumuz çocuğumuzla çarşıda dolaşabilelim. Bu yönde de, hep beraber odalarımızla çok güzel işler yapacağız. Bugüne kadar, biz masanın başka koltuklarında oturduk. Yapılamayanları gördük. Yapılması için mücadele ettik. Allah’ta bir fırsat verdi. Şimdi onları hayata geçirmek için tüm gücümüzle çalışacağız” ifadelerinde bulundu.