POLİTİKA - 08 Ocak 2019 Salı 18:19

AK Parti Sözcüsü Çelik: 'Manifestomuzu 31 Ocak tarihinde açıklayacağız'

A
A
A
AK Parti Sözcüsü Çelik: 'Manifestomuzu 31 Ocak tarihinde açıklayacağız'

AK Parti MKYK toplantısı sonrasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti MKYK toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, toplantıda ele alınan konulara ilişkin bilgi verdi. Çelik, terör olaylarından asayiş ve okullardaki şiddet olaylarına, dış ilişkilerden ekonomiye kadar geniş çaplı değerlendirmeler yapıldığının altını çizdi. Bazı illerde MKYK üyelerinin ve genel başkan yardımcılarının aday açıklama programlarına katılacaklarını kaydeden Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahaya indiğini, teşkilat olarak seçime yönelik çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.

“Ortak miting konusuna tabii ki olumlu bakıyoruz” 

Manifestonun açıklanacağı geniş katılımlı toplantının tarihini veren Çelik, “81 ilden adaylarımızın katılacağı tanıtım toplantısını 31 Ocak Perşembe günü Ankara’da yapacağız. Cumhurbaşkanımız çok güçlü birmanifesto açıklayacak. Manifesto çalışması ile kendilerinin onayı ile tamamlanmış olacak” diye konuştu.

Çelik, Cumhur İttifakı’nda yer alan AK Parti ve MHP’nin ortak miting programı olup olmadığı sorusu üzerine ise, “Ortak miting konusuna tabi ki olumlu bakıyoruz. Bu tabi ki genel başkanların taktirindedir. Cumhur İttifakı’nın mesajları daha güçlü bir şekilde verebilmesi açısından son derece pozitif bir etki oluşturacağını düşünüyoruz. Bunun kamuoyuna güçlü bir mesaj vereceği şeklinde bir değerlendirmemiz vardır” şeklinde konuştu.

“Futbol ile kavga eden bir siyasi parti olarak tarihe geçecekler” 

Ziraat Bankasının futbol kulüplerinin borçlarını yapılandırmasına yönelik CHP’nin eleştirilerine cevap veren Ömer Çelik, “Siyaset alanında CHP’nin kavga edeceği alanlar tükenmişti, yeni ne bulacaklar diyordum. En son futbolu buldular. Kendilerine ait bir rekordur bu. Futbol ile kavga eden bir siyasi parti olarak tarihe geçecekler. Futbol ile kavga etmek, hayat ile kavga etmektir” dedi. 

Ziraat Bankasının futbol kulüplerinin borçlarına yönelik yapılandırmasının çiftçiye zarar vermesinin mümkün olmadığını kaydeden Çelik, “Sadece çiftçiye hizmet veren bir banka olma özelliğini aşmıştır Ziraat Bankası. Bankanın genetiğinde, çalışanlarının önceliğinde her zaman çiftçi vardır. Sanayiciye, diğer bankacılık alanlarında iddialı olan bir bankadır. Çiftçiye dönük olarak yapılacaklar konusunda CHP’nin iddia ettiği gibi herhangi bir olumsuzluk ve eksiklik oluşturmayacaktır. Ziraat Bankası futbol kulüplerinin borçlarını silmiyor, yapılandırıyor. Bu da bir takım gelirlerine el koyma suretiyle oluyor. Bu alanda uzun zamandır reform beklentisi vardı. Bu reform beklentisinin bu yolla gerçekleştiğini görüyoruz. Bu yapılandırma yapıldıktan sonra arkasından bir yasal düzenleme ile yönetim konusunda dünya standartlarının yakalanması, şeffaflığın artırılması, standartların yükseltilmesi konusunda düzenlemeler gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.

“Bizden önceki dönemde son 14 yılın ortalamasında enflasyon yüzde 70,3, bizde 9,54” 

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı eleştirilerde argümanlarının doğru olmadığını belirten Çelik, bir çalışma başlattıklarını, kendilerinden önceki enflasyon rakamları ile kendi dönemlerindeki enflasyon rakamlarına ilişkin bir karşılaştırma yaptıklarını belirtti. Çelik, “Bizden önceki dönemde son 14 yılın ortalamasında enflasyon yüzde 70,3, bizde ise 16 yılın ortalamasını aldığınız zaman yüzde 9,54. AK Parti hükümetleri döneminde yüzde 120’ler, 60’lar, 98’ler, bu dönemler geride bırakılmıştır, çoğu kez tek rakamlara gelmiştir. Evet, 2018 yılında 20,3 gibi bir rakam var, herkesin gözü önünde gerçekleşen ekonomik saldırılar neticesinde böyle bir rakam ortaya çıkmıştır. Kılıçdaroğlu’nun argümanları doğru değil. Kullandığı rakamlar doğru değil. Siyasi geçmişinde hiçbir başarıya imza atmamış olan genel başkanın sürekli ortaya koyulan başarıların beş eleştiricisi gibi bir fonksiyonda yürümesi konusunu yadırgıyoruz” açıklamasında bulundu.  

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un açıklamalarına ilişkin sorulan bir soruyu yanıtlayan Çelik, “Karşınızdaki kişilerin mevkilerine baktığımızda, hakim olduklarını düşündüğümüz dosyaları söz konusu ettiğimizde ortaya çıkan açıklamaları son derece yadırgadık. Bunlar bilmemekten kaynaklanan açıklamalar değil, kasıtlı açıklamalardır. Pompeo ve Bolton, PYD/YPG’nin Kürtleri temsil etmediğini, terör örgütü olduğunu apaçık bilmektedir. ABD’nin aklına müttefik deyince Türkiye’nin gelmesi gerekir. Ama bunlardan DEAŞ’a karşı müttefikimiz diye bahsetmeleri büyük bir kırılmadır.

Hiç kimse Kürt kardeşlerimize sahip çıkma konusunda Türkiye Cumhuriyeti’ne ders veremez. Kürtlerin tek dost devleti Türkiye Cumhuriyeti’dir. Türkiye Cumhuriyeti devletine, ‘Kürtlere dokunmayın’ diyen kim varsa kendileri aynaya baksınlar ve Kürtlere yaptığı zulmü hatırlasınlar. ‘Kürtlere dokunmayın, sahip çıkın’ diyerek esas meselesinin terör örgütleriyle bir takım siyasi projeler gerçekleştirmek olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bir gece ansızın oraya gidebiliriz ve burada ülkemize karşı tehdit oluşturan unsurları temizleriz” 

“Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvenlik meseleleri zamana oynamaya süreci uzatmaya ya da pazarlığa tabi değildir” diyen Çelik, “Bir gece ansızın oraya gidebiliriz ve burada ülkemize karşı tehdit oluşturan unsurları temizleriz. Türkiye bunu yaparken müttefikleri ile koordinasyon içinde yapacaktır, müttefiklerini yanında görmek istemektedir. Türkiye’nin güvenliği meselesi, kavram oyunlarına, kelime oyunlarına, cümlelerin tersten veya düzden kurulmasına müsait bir mesele değildir. Bizim mahallede dosta dost, düşmana düşman, teröriste terörist derler. PYD/YPG/PKK, DEAŞ teröristtir ve bunlar için gereğinin yapılmasından başka bir çare yoktur. Müzakere sürecektir, diplomatik süreçler devam edecektir, ortak mekanizmalar bulmaya gayret edeceğiz. Müttefiklerimizin, müttefiklik ilişkisine saygı göstermesini, Türkiye Cumhuriyeti’nin dostluğunu herhangi bir kimseye tercih etmemelerini bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

“Bu görüşme olacaktır” 

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun randevu talebine yönelik sorulan bir soruyu yanıtlayan Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu randevu talebine olumlu bir görüş bildirdiğini hatırlatarak, “Bu görüşme olacaktır. Kendisine bir randevu verilecek ve muhtemelen bu hafta içerisinde olabilir. Cumhurbaşkanımızın programında bir yer ayarlamaya çalışıyor arkadaşlarımız. Kendisi Külliye’de ağırlanacaktır” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Fazıl Say’ın 18 Ocak’ta düzenleyeceği Truva Sonatı davetine katılıp katılmayacağıyla ilgili ise Çelik, “Cumhurbaşkanımız bu davete katılmak istiyor. Cumhurbaşkanımız, bu kültürel faaliyetlere daha yoğun katılmak istiyorlar ama program yoğunluğu buna el vermiyor. Umarız o tarihle ilgili çok önemli bir gündem önümüze gelmez. Böyle bir şey söz konusu olmadığı zaman katılacaklar” diye konuştu.  

İlker Turak - Derya Yetim
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay ‘Şimdiden hayırlı olsun şampiyonluğunuz’ diyen künefe ustası, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’i gülümsetti Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ziyaret ettiği Hatay’da, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Hatay’ın yöresel lezzetini tatmak için Uzun Çarşı’da bir künefeciye misafir olan Başkan Özbek’e künefe ustasının, ‘Şimdiden hayırlı olsun şampiyonluğuz’ demesi ise sarı-kırmızılı kulübün başkanını gülümsetti. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı deprem bölgesindeki çocuklarla birlikte geçirmek için Hatay’a geldi. Başkan Özbek, 23 Nisan programı öncesinde tarihi Uzun Çarşı’yı ziyaret etti. Dursun Özbek, ziyaret esnasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Hatay’ın yöresel lezzeti olan künefe tatlısını yemek için bir iş yerine misafir olan Başkan Özbek, künefe ustasının, ‘Şimdiden hayırlı olsun şampiyonluğunuz’ demesi üzerine gülümseyerek teşekkür etti. Çevredeki vatandaşlar ve yönetim kurulu da bu tebrik sözlerine alkışlarla karşılık verdi. Başkan Özbek, Galatasaray’ın TOKİ iş birliğinde Hatay’a 100 konut inşa ettiğini ifade ederek, “Depremden hemen sonra bölgedeki kardeşlerimize yardım açısından buradaydık. Asrın felaketinin ilk anından itibaren bizim Hatay’la olan ilişkimiz devam ediyor. TOKİ ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde Hatay’da 100 tane kalıcı konutu Galatasaray yaptırıyor. İnşallah onların tesliminde yine burada olacağız. Bu gün 23 Nisan, bu bayram Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bir bayram. Biz de bugün 23 Nisan’da Galatasaray olarak Hatay’daki çocuklarımızla birlikte olacağız. Bence bölge insanının en çok ihtiyacı olan manevi bağlılık, Galatasaray’da bu manevi bağlılığı göstermek üzere onlarla buluşmak için buradayız. Bölge çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Her zaman da Hatay’ın yanında olacağız, ilişkimiz hiç bitmeyecek. Ben buradan tüm takımlara, spor kulüplerine, Türk insanına çağrı yapıyorum; bölgenin ihtiyacı olan hem maddi destek hem de manevi destek. Manevi desteğinin daha büyük olduğunu düşünüyorum. İnsanların moral ve motivasyona ihtiyacı var. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla onun için buradayız” dedi.
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş: TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Gerçekten sivil, darbelerin gölgelerinden kurtulmuş anayasa yapması Meclis’in boynunun borcudur. Öncelikli gündem asr’a uygun anayasa. Bu haftayı geride bırakıp partilerle yapacağımız temaslarla bu süreci başlatacağız” dedi. Kurtulmuş, TBMM özel oturumunda konuştu. Kurtulmuş, 104’üncü yıl dönümünün idraki dolayısıyla taşıdığımız onuru hep birlikte, milletçe paylaştığımız bir günü kutladıklarını belirterek, “104 yıl evvel Türkiye’nin içinde bulunduğu zor şartları hepimiz gayet iyi biliyoruz; savaşta yıkılmış, tarumar edilmiş, her tarafı işgal edilmiş, payitahtı işgal edilmiş olan bir ülkenin en zor ve çetin şartlar içerisinde yeniden bir araya gelerek birlik ve beraberlik içerisinde küllerinden doğmasının en önemli işaretlerinden birisi 23 Nisan 1920’de Ulus’taki ilk Meclis binasında gerçekleştirilen toplantıdır ve Türkiye Cumhuriyet devletinin kuruluşunun ilk adımı olan Meclisimizin gerçekleştirilmesidir. Öncelikle, o zor şartlar içerisinde Meclisimizi hem Millî Mücadele’nin karargâhı hâline getiren hem Türkiye demokrasisinin kuruluşunun merkezi hâline getiren hem de bu anlamda devleti kuran bir Meclis olma niteliğini ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilk Meclisin o kahraman azalarının hepsini saygıyla, hürmetle yâd ediyoruz” ifadelerini kullandı. Kurtuluş, TBMM yasa ve anayasa yapma gücüne de selahiyetine de sahip olduğunu belirterek, “Bu meclis halkın verdiği oyların yüzlerin 95’ine sahip bir meclistir. Yeter ki doğru zeminlerde tartışmayı başaralım. Doğru yöntemler de partilerin uzlaşı ile varacağı yöntemlerdir. Gerçekten sivil, darbelerin gölgelerinden kurtulmuş anayasa yapması Meclis’in boynunun borcudur. Öncelikli gündem asr’a uygun anayasa. Bu haftayı geride bırakıp partilerle yapacağımız temaslarla bu süreci başlatacağız. Her kurumun bu sürece katkı vermesini temenni ediyoruz” dedi.
Eskişehir Odunpazarı, Çocuk Bayramı’nı muhteşem bir şenlikle kutladı Odunpazarı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kanlıkavak Parkı’nda düzenlediği çocuk şenliği ile kutladı. Şişme oyun alanlarının bulunduğu, sahne ve müzik gösterilerinin yapıldığı şenlik gün boyu devam ederken, etkinliğe katılım gösteren binlerce çocuk gönüllerince eğlendi. Odunpazarı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem bir şenlikle kutladı. Kanlıkavak Parkı’nda düzenlenen şenliğe yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Etkinliğe katılım gösteren çocuklar gün boyunca gönüllerince eğlendi. 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Başkan Kurt’un makamını devrettiği küçük başkan Eymen Demirkol ile çok sayıda çocuk katıldı. "Egemenlik kayıtsız ve şartsız ulusundur" Çocuk Şenliği’nin açılış konuşmasını Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptı. Çocukların bayramını kutlayan Başkan Kurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Türkiye’nin değil dünyanın en büyük bayramı olduğunu söyleyerek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir bayram. Türkiye, Kurtuluş Savaşı’na giderken bile seçilmiş milletvekillerinden olunan bir büyük millet meclisiyle idare edildi. Yani egemenliği biz halktan gelen bir güç olarak kullandık ve kabul ettik. Bu gücün önünde hiç kimse duramaz. Egemenlik kayıtsız ve şartsız ulusundur. Bunun önüne geçecek ya da geçmek isteyecek olanların hiçbir şansı yoktur. Bunu Türk milleti daha 20 gün önce tekrar gösterdi. O nedenle bu büyük bayramı bir kez daha kutluyorum. Çocuklarımız, bu bayramda özgürce oynayacak. Çocuklarımızın, özgürce eğlenmesini ve ailelerin de onlara katkı sunmasını diliyoruz” dedi. “Bugün bizlere düşen Atatürk’ün izinden gitmek ve onun fikirlerine sahip çıkmaktır” Başkan Kurt’un ardından çocuk başkan Eymen Demirkol da arkadaşlarının bayramını kutladı. Kazım Kurt’un ardından konuşmasını yapan Başkan Demirkol ise, “Atatürk’ün biz çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Bugün bizlere düşen Atatürk’ün izinden gitmek ve onun fikirlerine sahip çıkmaktır. Bizler, küçük olabiliriz ama birer bireyiz. Atatürk bizlere güvenmiş, bizleri sevmiş. Bu sevgi karşılıklı, bizler de onu çok seviyoruz. O nedenle ülkemiz için çok çalışmalıyız. Bugün sizlerle olmaktan çok mutluyum. Atatürk’e teşekkür ederim” diye konuştu. Çocuklardan muhteşem gösteri Şişme oyun parkuru, pamuk şeker, kağıt helva tezgâhlarının yer aldığı şenlik alanında, palyaçolar gösteriler yaptı. Yüz boyama ve resim etkinliklerinin düzenlendiği şenlikte Odunpazarı Belediyesi’ne bağlı kreşlerin öğrencileri birbirinden güzel sahne gösterileri düzenledi. Rengarenk giyinen çocuklar sahnede çalışan şarkılara dansları ile eşlik ederken, Odunpazarı Belediyesi Çocuk Şenliği’ne katılan çocuklar ve aileleri böyle bir etkinlik düzenlendiği için Başkan Kurt’a teşekkür etti. Başkan Kurt’a yoğun ilgi gösteren çocuklar ve aileleri, Başkan Kurt ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.