ASAYİŞ - 31 Temmuz 2021 Cumartesi 19:24

AK Parti Sözcüsü Çelik: 'Osmaniye’deki yangın kontrol altına alındı'

A
A
A
AK Parti Sözcüsü Çelik: 'Osmaniye’deki yangın kontrol altına alındı'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Osmaniye'deki yangın şu andan itibaren kontrol altına alınmış durumda. Allah'a şükürler olsun ki 3 gündür süren yangın, ormanda mücadele eden arkadaşlarımızın verdiği bilgiyle yangının kontrol altına alındığı yönünde. Şimdi yavaş yavaş soğutma çalışmalarına başlandı. Osmaniye'mizdeki tesellimiz herhangi bir can kaybımızın olmamasıdır” dedi.

Adana’dan karayolu ile Osmaniye’deki yangın bölgesine gelen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yangın Yönetim Merkezi’nde Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz’dan yangınla ilgili bilgiler aldı. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çelik, Osmaniye’deki yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

“Osmaniye’deki yangın kontrol altına alındı”

Yangının başlamasıyla müdahale edilmesinin arasında 5 dakika zaman olduğunu ifade eden Ömer Çelik, “Osmaniye'de yangın, şu andan itibaren kontrol altına alınmış durumda. Allah'a şükürler olsun ki 3 gündür süren bu yangın, şu an itibariyle ormanda mücadele eden arkadaşlarımızın verdiği bilgi, yangının kontrol altına alındığı yönünde. Şimdi yavaş yavaş soğutma çalışmalarına başlandı. Ayın 28'inde öğleden sonra yangının başlamasıyla yangına müdahale etme arasında geçen süre 5 dakikadır. Orman teşkilatımız yangını birkaç dakika içerisinde tespit etmiş ve anında müdahale etmiştir. Burada kahramanca mücadele verildi. Sayın Valimizin erken bir şekilde aldığı kararlar, milletvekillerimizin sahada gösterdiği gayretler, AFAD'ımızın, Kızılay'ımızın sahada olması bu felakete karşı güçlü bir duruşun ortaya çıkmasını sağladı. Köylerimizde zarar gören evlerimiz var, bunların hepsinin tespiti yapılmıştır” dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: 'Osmaniye’deki yangın kontrol altına alındı'

“Osmaniye'mizdeki tesellimiz herhangi bir can kaybımızın olmamasıdır”

Can kaybı olmaması teselli olduğunu söyleyen Çelik, “Osmaniye'mizdeki tesellimiz herhangi bir can kaybımızın olmamasıdır. Ama Türkiye'nin çeşitli yerlerinde can kayıplarımız var. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Orman teşkilatımız şehitler veriyor, Allah'tan rahmet diliyorum. Burada bütün arkadaşlarımızın tespiti ilk andan itibaren orman teşkilatımız büyük bir bilgiyle, büyük bir gayretle ve büyük fedakarlıkla bu yangına müdahale ettiler. Onların, insanları korumak için, evleri korumak için gösterdikleri gayretleri takdire şayandır. Ben de az önce hem brifingler dinledim, hem de sayın valimizden bilgiler aldım. Sosyal medyada, buradaki açık hava müzesinin, tarihi eserlerin yandığına dair söylentiler dönüyordu. Bu söylentilerin doğru olmadığını müşahede ettik. Yine teşkilatımız, o tarihi alanları da korumak için tedbirleri eş zamanlı olarak almışlar” diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Çelik: 'Osmaniye’deki yangın kontrol altına alındı'

“Devletimizin imkanlarıyla en kısa zamanda vatandaşlarımızın yarasını saracağız”

Osmaniye’de büyük bir başarı olduğunu da sözlerine ekleyen Çelik, “Az evvel brifingde de gördük. Brifingde de gördük ki yangın kısa süre içerisinde büyük bir alana yayılıyor. Ardından ters bir rüzgar çıkıyor ve ters yöne doğru yayılıyor. Kozalaklar 1500 hektar alanın yanacağı kadar büyük bir alana yayılıyor. Kullandıkları teknolojik imkanlar ve bilgi birikimleriyle, orman teşkilatımız güçlü bir mücadeleyle bu yangını kontrol altına almış durumda. Bütün kurumlarımız burada, belediye başkanımız burada. Belediye ekipleri, bütün imkanlarıyla görev başında. AFAD'ımız burada, Kızılayımız burada. Orman teşkilatı 7/24 saat esasına göre çalışıyor. Jandarma teşkilatımız, polisimiz her türlü güvenliği sağlamak için sahadalar. Burada büyük bir birlik ve dayanışma içerisinde bu mücadele veriliyor. Burada alınan kararların hızlı bir şekilde alınması ve sahada hızlı bir şekilde uygulanması neticesinde, şükürler olsun ki son geldiğimiz nokta itibariyle yangın kontrol altına alınmıştır. Bütün Osmaniye'ye, bütün Cebelibereket'e geçmiş olsun diyorum. Allah beterinden saklasın. Devlet milletin devletidir. Biraz evvel muhtarımızla konuştum. 'Yapmamız gereken bir şey var mı?' , 'Bir eksiğiniz var mı?' diye sordum. Bütün kurumlarımızın destek verdiklerini söylediler. Az evvel Cumhurbaşkanımız açıklamasında burayı da afet bölgesi olarak ilan etti. Bu karardan dolayı biz de kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Bu kararla birlikte buradaki yaraların sarılması noktasında daha hızlı bir mücadele verilecektir. Soğutma çalışmalarının ardından, bölge hemen yeşillendirilmeye başlayacak. Bizler hep beraber vatandaşımızın emrindeyiz. Devletimizin imkanlarıyla en kısa zamanda vatandaşlarımızın yarasını saracağız. Tekrardan geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamasının ardından Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ile İsmail Kaya ve diğer protokol mensuplarıyla birlikte Karatepe Kilim Kooperatifini ziyaret etti. Daha sonra Karatepe köyüne bağlı Sağlamerler Mahallesi'nde yangından zarar gören evlerde incelemelerde bulunan Çelik ev sahiplerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Selçuk Kaya
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.