AK PARTİ - 15 Nisan 2015 Çarşamba 15:05

AK Parti'nin 7 Haziran seçim beyannamesinin tam metni

A
A
A
AK Parti'nin 7 Haziran seçim beyannamesinin tam metni

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ‘Yeni Türkiye Sözleşmesini’ açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün partisinin 7 Haziran seçim beyannemesini açıkladı. Yeni Türkiye Sözleşmesi isimli bir kitapçıkla konuşmaya çıkan Davutoğlu 100 tane madde saydı.

Beyannamede başkanlık sisteminden, ekonomideki yol haritasına ,vatandaşlık haklarına kadar birçok konu var.

İşte AK Parti’nin beyannamesinde yer alan bazı hedefler:

Yeni Türkiye vizyonumuzun ihtiyaç duyduğu etkin ve dinamik yönetim dolayısıyla, başkanlık sisteminin daha uygun bir yönetim modeli olduğuna inanıyoruz.

AK Parti olarak, adaleti mülkün ve meşruiyetin temeli, hukuk devletinin esası olarak görüyoruz. Bizim için adalet, hukukun üstünlüğüne dayalı, herkesin güven duyduğu, her türlü güç odağından bağımsız, tarafsız, vatandaş taleplerine hızlı cevap verebilen bir yapıda olmalıdır.

AK Parti olarak ekonomide temel prensibimiz, enflasyonun kalıcı bir biçimde düşük ve tek haneli oranlarda tutulmasıdır. Bu prensiple, para politikalarının temel amacı olan fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek konusundaki kararlılığımız devam etmektedir.

Adalet ve Kalkınma Partisi, insanı ve özgürlükleri esas alan, devleti ve kurumlarını insana hizmetin aracı olarak gören bir siyasi anlayışın temsilcisidir. Partimiz, kurulduğu günden itibaren Türkiye’nin sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu, bunun için de çoğulcu ve özgürlükçü yeni bir anayasanın hazırlanması gerektiğini savunmuştur.

Adalet ve Kalkınma Partisi olarak şeffaflığı, demokratik bir ortamda yönetimlerin hesap verme sorumluluğu açısından vazgeçilmez önemde görüyoruz. Şeffaflık, adalet için olduğu kadar verimlilik için de gereklidir. Şeffaflık, kamu kaynak, imkân ve uygulamalarının kişisel menfaatler için kullanılmaması ve haksız rekabetin önlenmesi bakımından da önemli bir işleve sahiptir.

İnsani kalkınma hedefimizin temelini eğitim oluşturmaktadır. AK Parti olarak eğitimi; uzun vadeli bir bakış açısıyla geleceğimize yatırım olarak kabul ediyor, insanımızın 2 yaşam kalitesini yükselten, ülkemizin insan kaynağını çağdaş dünya ile rekabet edebilir donanıma kavuşturan ve hayat boyu süren bir süreç olarak görüyoruz.

AK PARTİ'NİN 7 HAZİRAN SEÇİM BEYANNAMESİ’NİN TAM METNİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

AK Parti'nin 7 Haziran seçim beyannamesinin tam metni
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir