EKONOMİ - 15 Mayıs 2018 Salı 13:16

Akiş GYO, 2018’in ilk çeyreğinde AVM kira gelirlerini yıllık bazda yüzde 20 arttırdı

A
A
A
Akiş GYO, 2018’in ilk çeyreğinde AVM kira gelirlerini yıllık bazda yüzde 20 arttırdı

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2018’in ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla AVM kira gelirlerini yaklaşık yüzde 20 arttırırken, FAVÖK marjını da yüzde 67 mertebesine getirdi.

Akkök Holding’in stratejik iş alanları arasında konumlandırdığı gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), geçen yıllardaki başarılı performansını 2018 yılının ilk çeyreğinde de sürdürdüğünü duyurdu. Yapılan açıklamada şirket, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla AVM kira gelirlerini yaklaşık yüzde 20 arttırırken, FAVÖK marjını da yüzde 67 mertebesine getirmeyi başardı. Öte yandan sahibi olduğu AVM’lerdeki doluluk oranları Akasya ve Akbatı için sırasıyla yüzde 98 ve yüzde 99 olarak gerçekleşirken, pozitif gelişmeler hisse senedi likiditesinin de yıllık bazda yüzde 23 artmasını sağladı. 

Akasya ve Akbatı AVM’lerde yüzde 98’i aşan doluluk oranı

Akiş GYO’nun toplam varlık büyüklüğünün yüzde 85’ini oluşturan İstanbul’un önemli alışveriş merkezlerinden Akasya ve Akbatı alışveriş merkezleri yılın ilk çeyreğinde operasyonel gelirleri, maliyet yönetimi ve ek gelir kalemleri anlamında iyi bir dönem geçirdi. Yılın ilk çeyreğini yüksek ciro artışıyla geçiren Akasya ve Akbatı alışveriş merkezleri kiralanabilir alan kapasitesi açısından yüzde 98’i aşan doluluk oranı ile faaliyetlerine devam ettiğini bildirdi.

Alışveriş merkezi sektöründe rekabetin her geçen gün artması ve Anadolu yakasında son bir yılda dört alışveriş merkezinin açılmasına karşın Akasya AVM, toplam mağaza cirosunu yüzde 16 toplam kira gelirini yüzde 20 artırırken, verimli alan kullanımı ve maliyet yönetimiyle FAVÖK oranını artırdı.
Akbatı AVM ise toplam mağaza cirosunu ve kira gelirlerini yüzde 20 artırdı. Akbatı AVM ayrıca ev sahipliği yaptığı sanatsal ve kültürel faaliyetler sayesinde bir yaşam merkezi olarak bulunduğu bölgeye değer katmaya devam ettiğini kaydetti. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da silah ticareti operasyonu: 6 gözaltı Kütahya ve Afyonkarahisar’da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik 7 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yapılan koordineli çalışma sonucu, Afyon’dan silah bulundurma ruhsatı ile birlikte yasal yoldan silah satın alan şahısların Kütahya’ya getirdikleri silahları sattıkları ve satışı gerçekleştirdikten sonra da hırsızlık süsü vererek çalındığı yönünde müracaatta bulundukları tespit edildi. E.D. (37), E.D. (39), Y.V. (32) ve B.M. (23) isimli şahıslar hakkında projeli teknik ve fiziki takip çalışması neticesinde yapılan ara yakalamada, toplam 66 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ele geçirildi. Hakkında çalışma başlatılan 4 şüpheli şahsın 2 ayrı şahıs ile silah ticareti konusu ile ilgili olarak irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaya konu başkaca suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Kütahya İl merkezinde 6 şüpheli şahsın yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için Kütahya il merkezinde 4 adres, jandarma sorumluluk bölgesi olan Siner Mahallesi’nde 3 adres olmak üzere toplamda 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan arama neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 127 adet tüfeği kartuşu, 13 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 5 adet tabanca şarjörü ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.