ASAYİŞ - 18 Mayıs 2022 Çarşamba 14:14

Aldığı lüks otomobil ile hayal kırıklığı yaşayan adam, araca çekici üzerinde şehir turu attırdı

A
A
A
Aldığı lüks otomobil ile hayal kırıklığı yaşayan adam, araca çekici üzerinde şehir turu attırdı

Antalya’da 5 yıl önce aldığı lüks otomobilin hatalı çıkmasının ardından üzerine “Markanın ayıplı malıdır, 5 yıldır yatmakta” yazarak Yargıtay’dan gelecek olan kararı bekleyen Mustafa Aydemir, bu kez aracı çekiciye yükleyerek şehir turu attırdı. Yaşadıklarını anlatan Aydemir, “En azından araç ile gezemiyoruz çekici üzerinde gezdirelim. Yata yata bir şey olmasın diye çekici üzerinde gezdireceğim” dedi.

Antalya’da yaşayan Mustafa Aydemir, 7 Şubat 2017 tarihinde Mercedes marka C-200 d AMG tipi 2017 model aracı 136 bin TL’ye satın aldı. İddiaya göre, araç alındıktan 3 ay sonra 5 bin kilometrede yağ ikaz lambası yanmaya başladı. Uyarı ışığının ardından aracı aldığı servise götüren Aydemir, servisin araca yağ ilave yapmasının ardından 'olumsuzluk yok' yanıtı alarak yoluna devam etti. Bunun üzerine aracına binmeye devam eden Aydemir, 10 bin ve 43 bin kilometrede de aynı sorun ile karşılaştı.

Yargıtay’a taşındı

Bunun üzerine Aydemir bir kez daha servise giderek aracının yenilenmesini istedi. Servis yetkilileri ise sorunun aracın yeni olduğu gerekçesi ile meydana geldiğini ve ilerleyen süreçlerde ortadan kalkacağını belirterek, Aydemir’in isteğini geri çevirdi. Aydemir ise olayı mahkemeye taşıdı. Dava sürecinde mahkeme Aydemir’i halkı bularak, aracın yenisi ile değiştirilmesi yönünde karar verdi. Servis yetkililerinin itirazı üzerine dava istinaf mahkemesinden dönerek Yargıtay’a taşındı.

Aldığı lüks otomobil ile hayal kırıklığı yaşayan adam, araca çekici üzerinde şehir turu attırdı

Yargıtay’dan gelecek olan kararı bekliyor

Yargıtay’dan gelecek olan kararı bekleyen Aydemir, bu kez yıllardır işyerinin önünde park halinde bulunan aracını çekiciye yükleyerek şehir turu attırdı. Üzerinde “Markanın ayıplı malıdır, 5 yıldır yatmakta” olan araç çekici üzerinde vatandaşların da büyük dikkatini çekti.

“Dava açtık, dava kazandık”

Yaşadıklarını anlatan Aydemir, “2017 yılında aracı aldım. Yağ eksiltmesinden ötürü 5 bin kilometrede yağ ikaz lambası yandığı için servise başvurdum. Daha sonra 10 bin kilometrede yine yandı. Tekrar gittim. Bu kez turba arızasından olabilir dediler. Bu modellerin yağ eksilttiğini söylediler. Baş usta ise normal olmadığını söyledi. Ben de iş emlağı açtırdım. 43 binde araç motor arızası verdi. Aracın değiştirilmesini istedim. Yardımcı olmadılar. Dava açtık, davayı kazandık. Davayı kazandıktan sonra hakim karar verdi. Ayıplı maldan ötürü sıfırı ile değiştirilmesini yönünde karar verdiler. Firma istinafa gitti karar buradan döndü. Yargıtay’a gönderdik” dedi.

Aldığı lüks otomobil ile hayal kırıklığı yaşayan adam, araca çekici üzerinde şehir turu attırdı

“5 yıl yata yata çürüdü”

Aracının 5 yıldır yattığını belirten Aydemir, “5 yıl araç yata yata çürüdü. Herkese aynı şeyi anlatmak zorunda kaldım. Ben mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Tüketici olarak bunu istiyorum. Mağduriyetimin giderilmesi için bir çaba da yok. Sonuçta ben bir tüketiciyim. Benim sadece geçimimin bu araç olduğunu düşünelim 5 yıl insan ne yapar? Marka markasının arkasında durması gerekir. Bu şekilde uzatılması doğru mu?” diye konuştu.

“Binerek gezemedim çekici ile gezdirmek istedim”

Aracı çekiciye yükleme amacını anlatan Aydemir, “En azından araç ile gezemiyoruz çekici üzerinde gezdirelim. Yata yata bir şey olmasın diye çekici üzerinde gezdireceğim. Araç için de bir değişiklik olsun. Binerek gezemedim çekici ile gezdirmek istedim. İnsanların mağdur edilmemesi gerekir. Bir çözüm bulunması lazım. Bir araç 5 yıl yatar mı?” sözlerine yer verdi.

Ertuğrul Gün - Gazi Taş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Turizm Haftası’nda öğrencilere Mimar Sinan’ın evi gezdirildi 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik ile öğrencilere Mimar Sinan’ın evi gezdirilerek tanıtımı yapıldı. 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kayseri’de düzenlenen program çerçevesinde, Melikgazi ilçesine bağlı Ağırnas Mahallesi’nde bulunan ünlü mimar Mimar Sinan’ın evi gezilerek tanıtıldı. Düzenlenen etkinlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun tarafından katılımcılara Mimar Sinan hakkında bilgi verilirken, Mimar Sinan Evi Sorumlusu Ahmet Bektaş da öğrencilere ve diğer katılımcılara evin içini gezdirerek odalar ve özellikleri hakkında bilgiler verdi. Program ile ilgili açıklama yapan Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, “15-22 Nisan Turizm Haftası çerçevesindeki etkinliklerimizde bugün de Mimar Sinan’ın doğduğu Ağırnas’tayız. Valiliğimiz himayesinde çok çeşitli etkinlikler düzenledik bu hafta. Sağ olsunlar turizm derneklerimiz ile beraber çok farklı etkinlikler ve burada farklılık oluşturmak için etkinlikler düzenledik. Bugün de turizm sektöründen olsun, turizm fakültesi öğrencilerinden, lise öğrencilerinden ve vatandaşımızın katılımıyla Ağırnas’a geldik. Burada özellikle Mimar Sinan’ın doğduğu bu evde Sinan’ı anlatalım istedik. Biraz önce Mimar Sinan’la ilgili bilgiler verdik. Bunun dışında da buradan Ağırnas’taki yeraltı şehri ve Koramaz Vadisi’ne yönelik bir yürüyüşümüz olacak. Hafta çerçevesinde çok çeşitli etkinlikler düzenledik ve burası da özellikle dünya mimarlık tarihine adını duyurmuş Mimar Sinan’ın doğduğu ev olması ve onun burada büyüyüp sonrasında Osmanlı Cihan Devleti’nde, ülkenin çeşitli yerlerinde devasa eserler bırakan bir mimar olmasını anlatalım istedik” dedi. Düzenlenen programa Kayseri İl Kültür Müdürü Şükrü Dursun, lise ve üniversite öğrencileri, akademisyenler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Malatya Başkan Taşkın: “Kaybedecek vaktimiz yok” Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sosyal konutların yapımına devam edildiği inşaat alanında incelemelerde bulundu. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Çamurlu Mahallesi’nde Sosyal Konut Projesi kapsamında temeli atılan ve tamamı Battalgazi Belediyesi tarafından yapılacak olan sosyal konutların inşaat alanında incelemelerde bulundu. Başkan Taşkın, “Battalgazi Belediyesi olarak, sosyal konutlar konusunda yaptığımız, yapacağımız çalışmalarla vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve konforlu yaşam şartlarına kavuşmalarını hedefliyoruz” dedi. Battalgazi’nin yeniden inşası ve ihyası için çalışmalara tüm hızıyla devam edeceklerini ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Bugün yaptığımız incelemelerle projenin ilerleyişi hakkında önemli bilgiler aldık. Tamamı belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalar titizlikle sürüyor. Yakından takip etmeye devam edeceğiz. Bizler vatandaşlarımızın yararına olan ne varsa onu yapmaya kararlıyız. Bu proje kapsamında yapılan ve yapmayı planladığımız konut projeleriyle ev alma durumu olmayan vatandaşlarımızı konut sahibi yapmayı hedefliyoruz. Bu projede yer alan her konut, sadece bir yapı değil, aynı zamanda birçok ailenin huzur ve güven içinde yaşayabileceği sıcak bir yuva olacak. Kaybedecek vaktimiz yok. Sosyal belediyecilik anlayışımızdan ödün vermeden hareket ederek vatandaşlarımızın refahını artırmak için çaba göstereceğiz. İlçemizin her köşesinde daha iyi yaşam şartları oluşturmak için durmadan çalışacağız. Bizlerin en büyük amacı vatandaşlarımızın yüzündeki mutluluğu görmek. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, değerli hemşehrilerimizin desteğiyle sosyal belediyecilik ilkelerimizi daha da güçlendirerek çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” diye konuştu.