SPOR - 10 Ağustos 2022 Çarşamba 21:38

Alessandro Mangiarratti: 'Konyaspor çok kaliteli takım'

A
A
A
Alessandro Mangiarratti: 'Konyaspor çok kaliteli takım'

Lihtenştayn temsilcisi Vaduz Teknik Direktörü Alessandro Mangiarratti, Konyaspor'un çok kaliteli bir takım olduğunu belirterek, yarınki maçta ellerinden geldiğince iyi oynamaya çalışacaklarını kaydetti.

UEFA Konferans Ligi 3. Eleme Turu rövanş maçında yarın Konyaspor ile karşılaşacak olan Lihtenştayn temsilcisi Vaduz, son çalışmasını maçın oynanacağı Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda yaptı. Antrenmandan önce Teknik Direktör Alessandro Mangiarratti ve futbolculardan Benjamin Büchel ile Tunahan Çiçek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Konyaspor’un sert bir rakip olduğunu söyleyen Alessandro Mangiarratti, “Elimizden geleni yapacağız. Geçen maçtaki değerlendirmelerimize göre gerçekten Konyaspor çok kaliteli takım. Genel olarak beklentimiz çok açık ve net değil ama elimizden geldiğince iyi oynamaya çalışacağız. Konyaspor’un son maçını da izledik. Çok iyi ve sert bir oyundu. Genel olarak takıma katılım biraz az olacak. 4 tane sakat oyuncumuz var. Konyaspor’da ise bir eksiklik görmüyorum. Kanat oyuncuları, orta saha oyuncuları çok iyi. Şu anda odaklandığımız konu defans” dedi.

Mangiarratti stat zemini alakalı ise, “Zemin çok büyük bir engel olmayacak. Fakat çok yazık, böyle bir stat için bu şekildeki görüntü hoş değil. Ama sulama yapılırsa herhangi bir sorun yaşamayız” ifadelerini kullandı.

Büchel: “Yarın oynayacağımız maç için sevinçliyiz”

Kaleci Benjamin Büchel de, Konyaspor’un heyecanlı ve sıkı bir taraftara sahip olduğunu aktararak, “Yarın oynayacağımız maç için sevinçliyiz. Bizim için bir baskı oluşmayacağını düşünüyorum. Daha önce bu tarz statlarda oynadık. Genç oyuncularımız için de kendilerini gösterme imkanı olan bir maç olacak” şeklinde konuştu.

Tunahan Çiçek: “Yarın maçta elimizden geleni yapacağız”

Yarınki maçta ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Tunahan Çiçek ise, “Konyaspor’un büyük bir takım olduğunu biliyoruz. Yarın maçta elimizden geleni yapacağız. Bize karşı baskılı oynayacaklarını düşünüyoruz. Biz de ona göre hazırlandık. Taraftarın çok olması baskı oluşturmaz diye düşünüyorum. İnşallah 30 bin hatta daha çok seyirci gelir. Bizim için de güzel bir hikaye olur. Böyle büyük bir taraftarın önünde oynayacağımız için sevinçliyiz” diye konuştu.

Enver Furkan Çelebioğlu - İbrahim Yetkin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Vali Tavlı: “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Valisi Orhan Tavlı, şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak gördüklerini söyledi. Vali Orhan Tavlı ve Eşi Ayşe Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve protokol üyeleriyle birlikte 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz” Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonda yapılan iftar programında konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Şehitlik ve gazilik mertebeleri bizim inancımızda ve kültürümüzde çok önemli olduğu gibi aynı şekilde şehit yakını olmak da büyük bir gurur ve iftihar vesilesidir. Dolayısıyla bizler de şehitlerimizin emaneti olan siz kıymetli şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyor, sizleri kalbimizin en müstesna köşesinde misafir etmeyi şeref biliyoruz. Şehitlerimize ve gazilerimize olan şükran borcumuzu ödemenin en güzel yolunun buradan geçtiğine inanıyor ve bunun için gayret gösteriyoruz” dedi. “Sizlere ve milletimizin huzuru, devletimizin bekası, geleceğimizin güvencesi için vazife yürüten kahraman askerlerimize ve tüm güvenlik güçlerimize de şükran borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye Vali Tavlı, konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Rabbim tüm kahramanlarımızı korusun, ayaklarına taş değiştirmesin. Sizlere sağlıklı, huzurlu ve hayırlı uzun ömürler versin. Çanakkale’de, Kıbrıs’ta, Kore’de, 15 Temmuz gecesinde ve vatan toprağımızın her karışında, bayrağımıza, vatanımıza, aziz milletimize ve kutsal değerlerimize sahip çıkan isimsiz kahramanları ve kahramanlık destanı yazarken hiç düşünmeden canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, aziz vatan evlatlarını rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bu vesileyle vatanımız, bayrağımız ve ezanımız için can veren Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş Gazilerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyor, hayatta olan Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhunu şad, mekânlarını cennet, makamlarını âli eylesin."