ASAYİŞ - 26 Ekim 2021 Salı 12:58

Alev topuna dönen otomobilin freni boşalınca panik yaşandı

A
A
A
Alev topuna dönen otomobilin freni boşalınca panik yaşandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde yanan bir araç, itfaiyenin müdahalesi sırasında alevlerin etkisiyle freni boşalınca yokuş aşağı hareket etmeye başladı. Alev topu haline gelen otomobilin aşağı doğru indiğini görenler ne yapacağını şaşırırken, otomobil şans eseri şerit değiştirip bir ağaca çarparak durabildi. Otomobildeki alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki iş yeri ve araçlara sıçramadan söndürüldü.

Olay, Alanya ilçesi Cikcilli Mahallesinde sabah saatlerinde yaşandı. Samet Korkmaz adlı vatandaşın park halindeki otomobilin alev aldığını görenler hemen 155 Acil Çağı Merkezine bilgi verdi. Motor kısmında başlayan alevler bir anda otomobilin tamamını sararken, itfaiye ekipleri müdahaleye başladı.

Alev topuna dönen otomobilin freni boşalınca panik yaşandı

Müdahale esnasında alevlerin etkisiyle fren sistemi zarar gören otomobil, yokuş aşağı hareket etmeye başladı. Bulunduğu yerden şerit değiştirip sokağın sol tarafına doğru ilerleyen otomobil, çevrede iş yerleri ve başka otomobillerin bulunmasına rağmen şans eseri kaldırıma ve ağaca çarpıp durdu. Alevlerin arasında neredeyse kaybolan otomobil, itfaiyenin hızlı müdahalesiyle yaklaşık 15 dakikada söndürüldü.

Alev topuna dönen otomobilin freni boşalınca panik yaşandı

Araç sahibi, aracını iş yerinin önüne park edip içeride çalışmaya başladığını, o esnada komşularından aracının yandığı şeklinde bağrışmalar duyarak dışarı çıktığını söyledi.

Alev topuna dönen otomobilin freni boşalınca panik yaşandı

Rıza Yanık

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara CHP Genel Başkanı Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret etti CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i Gölbaşı’ndaki konutunda ziyaret etti. Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyareti yaklaşık 1,5 saat sürdü. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Özel ve Sezer kapıda basın mensuplarına poz verdi. Gazetecilerin "Görüşmenizde anayasa değişikliği gündeme geldi mi" sorusuna Sezer, "Hayır. Nazik ziyareti için teşekkür ediyorum Sayın Başkan’a. Görevinde başarılar diliyorum. Zor bir görev yüklendi. Mutlaka başarılı olacaktır, umudum o" cevabını verdi. Özgür Özel de ziyarete ilişkin, "Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza daha önce de nezaket ziyaretlerinde bulunmuştuk. Ben Genel Başkan seçildikten sonra kendisi bir tebrik telefonu açmıştı. Ben de bu tebrik telefonuna teşekkür için bir ziyarette bulunmayı istedim. Kendisinin engin devlet tecrübelerinden yararlanıyoruz, kendisinin tavsiyelerini alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde çok önemli bir dönemde çok başarılı ve halen daha Türkiye’deki herkesin o süreci imrenerek hatırladığı bir cumhurbaşkanlığı dönemi geçirmişti. Bizim haddimize değil tabii ki bu takdir ifadelerini söylemek. Kendisinin tavsiyelerini aldık. Bundan sonraki süreçlerde de kendileri uygun gördükçe Sayın Cumhurbaşkanımızı düzenli aralıklarla ziyaret edeceğiz” şeklinde konuştu.