EKONOMİ - 13 Ocak 2021 Çarşamba 11:29

AlgaEnergy ve Laboratoire M2, Küresel Stratejik Ortaklık Sözleşmesi imzaladı

A
A
A
AlgaEnergy ve Laboratoire M2, Küresel Stratejik Ortaklık Sözleşmesi imzaladı

AlgaEnergy ve Laboratoire M2, Dağıtım ve Ürün Geliştirme Konusunda Küresel Stratejik Ortaklık Sözleşmesi imzaladı.

İspanya merkezli AlgaEnergy S.A. şirketinin ABD'deki bağlı kuruluşu olan ve tarım biyoteknolojisinde dünyada önde gelen şirketlerden olan AlgaEnergy N.A., TYMOX CONTROL fungisit ve bakterisit dahil doğal ve sürdürülebilir dezenfektan ürünleri geliştiren Quebec merkezli bir biyoteknoloji şirketi olan Laboratoire M2 ile Küresel Ürün Dağıtım ve Ürün Geliştirme Sözleşmesi imzaladığını duyurdu.

Yapılan sözleşmelere göre, AlgaEnergy; Avrupa, Amerika, Afrika ve Asya-Pasifik'te önemli tarım pazarlarında kendi iş birimleri aracılığıyla THYMOX bitki koruma ürün yelpazesinin dağıtımı için küresel haklar elde edecek. İki şirket, katma değerli yeni biyokontrol ürünleri geliştirmek üzere bilim ekiplerinin birlikte çalışabilecekleri lisans ve iş birliğine dayalı ürün geliştirme sözleşmesi de imzaladı.

Anlaşmayı değerlendiren AlgaEnergy N.A. CEO'su ve AlgaEnergy Uluslararası Tarım ve Tarım Ticareti Başkanı D. Ry Wagner, "Concentric Ag ile geçtiğimiz sonbaharda duyurusu yapılan iş ortaklığımızda olduğu gibi Laboratoire M2'nin THYMOX CONTROL ürünlerini yakında şirketimizin dünya çapındaki dağıtım ağı üzerinden sunacağız. Laboratoire M2, bugün pazardaki en yenilikçi doğal biyokontrol çözümlerinden bazılarını geliştirdi. Bu sözleşmeler, şirketimizin hızla büyüyen biyokontrol sektörüne girişine işaret etmekle birlikte bilimsel iş birliğimizden gelecek yeniliklere de zemin hazırlıyor" dedi.

Laboratoire M2 İcra Direktörü Frank Palantoni ise şöyle konuştu: "Bitki Koruma iş birimimize yönelik yeni bir teknoloji platformuna yaptığımız yatırımlar meyvelerini verdi. Son derece esnek geliştirilmiş nanoteknolojimiz birçok biyokontrol bileşeni ve aktif maddesinde kullanılmak üzere tasarlandı. Biyoteknoloji şirketi ile kurduğumuz bu ortaklık sayesinde dünya genelinde üreticiler karşılaştıkları en zorlu patojen sorunlarına karşı etkili bir koruma sağlamak için saha testlerinde başarısını kanıtlanmış olan THYMOX teknolojimize erişebilecek."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Eski elektrik santrali Antalya’ya kazandırılıyor Antalya’nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya Şubesi’ni ziyaretinde, eski elektrik santralini de restore ederek Antalya’ya kazandıracaklarını aktardı. TEMAD Antalya Şube Başkanı Sinan Hendek ve dernek üyelerinin yer aldığı ziyarette Başkan Uysal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları sayesinde Türkiye’nin kendi bölgesinde demokratik kültürü korumaya çalışan tek ülke olduğunu belirtti. Muratpaşa’da istikrar, tutarlılık ve hizmet standardı üzerine kurulu bir belediyeciliği 10 yıldır sürdürdüklerini belirten Başkan Uysal, “Hoşa gidecek basit dalgalar, basit yükselişler üretmekten ziyade, şehirde bir standart, bir kamu hizmeti seviyesi oluşturup o seviyenin bütçe olarak, personel olarak korunabilmesi ve geliştirilmesi üzerine kurulu bir yaklaşımımız var. Kamu yönetimi bir seviye işidir. Manipüle etme işi değil” diye konuştu. İktisadi açıdan zor süreçlerden geçildiğini dile getiren Başkan Uysal, “Bu demek değildir ki gelişim projeleri yapmayacağız. Gelişim projeleri elbette yapacağız. Ama onları doğru seçeceğiz” dedi. Yeni dönemde belediyecilik anlayışında çağı yakalayacaklarını, yapay zekadan her alanda yararlanmaya çalışacaklarını ifade eden Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi’nin mevcut alanına yeni bir akıllı belediye hizmet binası yapmayı planladıklarını söyledi. Akıllı otopark zinciri, güvenli gıda zinciri gibi yeni dönem projelerini paylaşan Başkan Uysal, eski elektrik santralini de restore ederek Antalya’ya kazandıracaklarını aktardı. Başkan Uysal TEMAD ziyaretinin yanı sıra, Türkiye Polis Emeklileri Derneği Antalya Şubesi, Antalya Telefoncular Birliği ve Cam Piramit’te Akdeniz Konyalılar Federasyonu’nun düzenlediği iftar yemeğine konuk oldu. Başkan Uysal, Kırcami’de de vatandaşlarla bir araya geldi.