SPOR - 05 Kasım 2019 Salı 18:47

Ali Koç: “Adalete güvenerek suç duyurusunda bulunuyoruz”

A
A
A
Ali Koç: “Adalete güvenerek suç duyurusunda bulunuyoruz”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalar yaptı. Ligin dizayn edildiğine dair açıklamalarda bulunanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Ali Koç, “6222 sayılı yasayı sinekleri öldürmek için değil, bataklığı kurutmak için kullanmamız gerekiyor” diye konuştu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kulüpler Birliği’nin başkanlığına gelen Mehmet Sepil ve yeni yönetime hayırlı olsun diyerek sözlerine başlayan Ali Koç, “Mehmet Başkan’a, Mecnun Başkan’a ve Hasan Başkan’a bu sorumluluğu aldığı için teşekkür ediyoruz. Türk futbolunun içinde bulunduğu duruma bakarsak bu dönemde Kulüpler Birliği’ne önemli görevler düşüyor. Marka değeri ve federasyonla olan ilişkiler adına da önemli görevler düşüyor. Süper Lig’de artısı eksisi neyse, iyisiyle kötüsüyle tüm riskleri alan kulüplerdir. Transfer yapan, seyirciyle muhatap olan, medyayla muhatap olan, bu değerin gerçek sahibi kulüplerdir. Avrupa’da olan kulüpler sahibi olduğu bir sistem yok şu anda. Ama sağlıklı modelleri göz önünde bulundurarak, tekerleği yeniden keşfetmeden, er ya da geç bu noktaya gelinecek tohumları atmamız gerekiyor” dedi.

“Açıklamalarım, Kayserispor’un 3 puanına gölge düşürmesin”

Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamaya değinerek sözlerini sürdüren Ali Koç, “Benim asıl konuşmak istediğim başka bir konu var. Bunu yayınlayacak ve yayınlamayacak olan kuruluşlar olacaktır. Yayınlara teşekkür ederim, yayınlamayanların da canı sağolsun. Pazar akşamı Kayserispor ile bir maçımız vardı. Bu söyleyeceklerim de Kayserispor’un 3 puanına gölge düşünmesin. Bizim açımızdan yoğun tartımalar, hakem hatalarıyla ilgili değerlendirmeler devam ediyor. Şunu tekrar söylemek istiyorum, biz sıcağı sıcağına, daha durumu hazmetmeden, adrenalini yüksek bir ortamda açıklama yapmıyoruz. Daha aklıselim davranabilmek için tartışmalı bir konuda açıklama yapacaksak tüm pozisyonları değerlendirip bir açıklama tarzını benimsedik. Zaman zaman taraftarımız bunu tenkit edebilir ama doğru olanın bu olduğunu düşünüyorum. Biz açıklamamızı maç gecesi yapmadık ve kanalları gezmedik. Dün bir açıklama yaptık ve bunu yaparken de kimseyi ve hiçbir kulübü hedef almamaya özen gösterdik. Yalnız bugün biraz daha bu konuya açıklık getirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Açıklamaların ardından Ersun hocayı arayıp çekincemi söyledim”

Trabzonspor ile Göztepe arasında oynanan maçın ardından bir televizyon programında yapılan yorumlara değinen Ali Koç, “Bizden 1 gün önce rakibimiz Trabzonspor’un Göztepe ile bir maçı vardı. Bu maçta verilen hakem kararları ve hakem hataları iddiaları tartışılırken, değerlendirilirken, ne yazık ki bir kanal, bu kanalın spor müdürü ve bir hakem eskisi bu maçta yaşananları, sanki lig dizayn ediliyor ve işler organize ediliyor tarzında açıklamalarda bulundu. Hatta bir adım öteye gidildi ve bu açıklamalar Fenerbahçe ile bağdaştırıldı, hatta bir adım öteye gidildi ve şahsımla bağdaştırıldı. Fenerbahçe kollanıyormuş, lig dizayn ediliyormuş. Aslında bunun ana hedefi, ana amacı hakemleri ve MHK’yi etkilemekti. Ertesi gün bizim maçımız vardı ve o sabah hocamızı arayıp, 'Hocam dün yapılan tartışmalar, değerlendirmeler var, bunun altında bir amaç var. Çocuklar dikkat etsinler, kart görmesinler. Bu maçın gidişatından ve hakeminden son derece endişeliyim' dedim. Keşke kayıt alsaydım, size dinletseydim. Korktuğumuz başımıza geldi. Yapmak istedikleri etkiyi yaptılar ve bizim açımızdan garip bir maç oldu. Tabii golleri atacaksın ve hakem kararlarına kalmayacaksın. Gol yollarındaki talihsizliğimiz, hatta beceriksizliğimiz bu şekilde bir hakem yönetimini haklı kılamaz. Başarılı olduklarını düşünüyoruz. Birisi yüzde 100, 3 tane verilmeyen penaltımız var. Golden önce net faul var. Hiçbir pozisyonda VAR’a gidilmiyor. Bu VAR’ın altyapısını kulüpler ödedi. Kullanılmıyorsa neden var. Sert bir maçtı. Rakibimiz 86. dakikaya kadar kart görmedi. Bizim lehimize yapılan bir hata var. Kalecimiz Altay’ın cezalandırılmaması. Belki burada bir suçluluk duygusu vardı. Neresinden bakarsanız çorba bir maçtı” diye konuştu.

“6222 Sinekleri öldürmek için değil, bataklığı kurutmak için kullanmalıyız”

Kayserispor maçında alınan mağlubiyetin ardından herkesin sustuğunu söyleyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Lig dizayn ediliyor, örgütlü işler var diyen arkadaşlar ne oldu? Neden iddialarını somut gerekçelerle ispatlamadılar. Kim dizayn ediyormuş, kim organize ediyormuş? Ertesi gün bu kişiler sustu. Çünkü Fenerbahçe 3 puan alamadı, lider olamadı, arayı açamadı ve birden bire ligimiz temiz hale gelmiş oldu. Bizim yaptığımız açıklamaya dikkat etmenizi rica ediyorum, hiçbir takımı hedef almıyoruz. Ama bu sorumsuzluğun son bulması lazım, savcılarımızın, TFF’nin 6222’den harekete geçmesini istiyoruz. Başından beri Türk futbolunun temizlenmesini savunan bir duruşla buraya geldik ve hala aynı noktadayız. Bu federasyonun son durak olduğunu ve başarılı olması gerektiğini ifade ettik. Ama bugün insanları ayrıştıran, birbirine düşman eden bazı medya mensuplarının yaptıklarına çok dikkat etmek gerekiyor. İnsanlar sosyal medyada birbirine giriyor, yarın öbür gün bu iş tribünlere ve sokaklara yansıyacak, olan taraftarlara olacak. Ama bu insanlar yaptıklarıyla kalacak, futbola ne gibi katkıları olduğu sorgulanmayacak. Biz Türk adaletine güvenerek bu ortamı oluşturanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Kabul edilir ya da edilmez, bunu zaman gösterecek. Biz Fenerbahçe olarak kendimizi sorumlu olarak kabul ediyoruz. Bunda da elimizden geldiğince bu gibi şahısların üzerine gideceğiz. 6222, sinekleri öldürmek için değil bataklığı kurutmak için kullanılırsa fayda sağlar. Bu doğrultuda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. 10 hafta oynandı ve köprünün altından çok sular akacak. Ama bu geldiğimiz 10 haftada tüm kulüplerin yaptığı şikayetleri değerlendirirsek hepimizin silkelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Kulüpler Birliği’nin yeni başkanı ve yönetimi de hayırlı olsun” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Teknolojiye inanan bir kulübüz”

Bugünkü toplantıda hakemlerle ilgili bir konuşma olmadığını da söyleyen Ali Koç, “Ben daha önce söylediğimi tekrar etmek istiyoruz. Her devre her kulübün 2’şer hakkı olmalı. Voleybol ve teniste olduğu gibi. MHK’nin açıklamasını da yeterli bulmuyorum. Ama her kulübün 2’şer hakkı olursa, daha adil bir şekilde teknolojiyi kullanabiliriz. Teknolojiye inanan bir kulübüz ve inanan bir başkanım. Ama teknolojiyi kullanan insanlara da inanmalıyız ki, teknolojinin faydalarından yararlanabilelim” dedi.

Geride kalan 10 haftada üzücü bir tespit olduğunu da söyleyen Ali Koç, “Kasti demek istemiyorum, tesadüf hiç demek istemiyorum. Geçen yıl da söyledim, hakemlere mesaj vermenin şekilleri vardır, bunlardan birisi de atama yöntemidir. Bizim kazandığımız maçlarda görev alan hakemler, bir sonraki hafta ya da 1-2 hafta maç alamıyorlar, ama puan kaybettiğimiz maçlarda görev almış. Art niyetli düşünürsek, buradan sonuca varabilirsin. Ama biz adalete, haklı rekabete inanmak istiyoruz. Kitleler buna inanmazsa, çok kaotik bir durumla karşılaşabiliriz. 21 Mayıs’ta yaptığım açıklamada hakem hatalarının çok olduğunu ve sezon sonunda da çok sıklaştığını ifade ettim. İnsanların gönlünde, aklında, zihninde, Türkiye’de oynanan futbolun adil şartlarda oynandığını düşünmesi, futbolun hayrınadır. Geçen sene bunu düşündürtmeyen şartlar oluştuğu için böyle bir yorumda bulunmuştum” diyerek sözlerini tamamladı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir adayları seçmene sosyal medyadan ulaştı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayları, seçim sürecinde yaptıkları propagandaları sosyal medya üzerinden halka ulaştırdı. Adaylar, bazı sosyal medya platformlarına daha fazla ağırlık verirken, sıkılan eller, vaatler, seçmenler ile birlikte verilen mesajlar sosyal medya üzerinden vatandaşa iletildi. Balıkesir’de sosyal medya hesabında en fazla takipçisi bulunan aday ise İYİ Parti’nin adayı Turhan Çömez oldu. 361 bin kişinin takip ettiği Çömez, sosyal paylaşım sayfası X’i aktif kullandı. Balıkesir’de Büyükşehir Belediye Başkan adayları, afiş, broşür, medya reklamları gibi unsurlarla diğer rakiplerinden öne çıkmak istese de en çok kullanılan platformlardan birisi de sosyal medya oldu. AK Parti - CHP - İYİ Parti adaylarının takipçi rakamları ise şu şekilde: Sosyal medya sayfası Facebook’ta CHP’nin adayı Ahmet Akın 61 bin, AK Parti’nin adayı Yücel Yılmaz 49 bin, İYİ Parti’nin adayı Turhan Çömez ise 8 bin 500 takipçi ile iletişim halinde. Sosyal medya sayfası X’te ise durum değişiyor. İYİ Parti’nin adayı Çömez 361 bin, CHP’nin adayı Ahmet Akın 93 bin, AK Parti’nin adayı Yücel Yılmaz ise 47 bin takipçiye sahip. Daha çok gençlerin aktif kullandığı Instagram platformunda ise CHP’nin adayı Ahmet Akın 78 bin, AK Parti’nin adayı Yücel Yılmaz 65 bin, İYİ Parti’nin adayının ise 50 bin takipçisi mevcut.
Ordu Tır şoförleri iftar saatini Ordu’ya göre ayarlıyor Ordu’da, Ramazan ayının simgesi haline gelen uzun yol şoförlerine iftariyelik dağıtımı Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve başlamasından sonra başlatılan uygulama, uzun yol şoförleri ve vatandaşların beğenisini kazanıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan ayı ile birlikte yaptığı çeşitli çalışmalarla birçok vatandaşa dokunmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, 5 yıl önce başladığı uzun yol şoförlerine ve şehirlerarası seyahat eden vatandaşlara iftariyelik ikramı bu sene de devam ediyor. Uzun yol şoförleri uygulamadan memnun Ordu’dan geçen uzun yol şoförleri başta olmak üzere iftara yetişemeyen vatandaşların noktası olan Ramazan iftariyelik dağıtım noktaları, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve başlamasından sonra her Ramazan ayında hizmet veriyor. Yapılan uygulama özellikle Ordu üzerinden doğu ve batı istikametine yük taşıyan uzun yol şoförlerini mutlu ederken, iftar saatlerini Ordu’ya göre ayarlayan şoförler bu uygulama sayesinde mutlu olduklarını belirtiyor. “5 yıldır orucumuzu Ordu’da açıyoruz” İftar saatinde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yol üzerinde kurduğu iftariyelik stantlarında oruçlarını açan uzun yol şoförleri, aldıkları hizmet karşısında emeği geçen herkese teşekkür etti. Şoförler, “Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan ayında da iftarımızı Ordu’da açıyoruz. Biz uzun yol şoförleri olarak yıllardır iftar saatimizi Ordu’ya göre ayarlıyoruz, şimdi yine buradayız. Durduk, mola verdik, iftarımızı açacağız. Burada böyle güzel bir hizmet var, teşekkür ediyoruz. Yapanlardan emeği geçen herkesten Allah razı olsun” ifadelerine yer verdiler. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin iftariyelik hizmeti, Ramazan ayı boyunca şehrin giriş ve çıkışlarında uygulanmaya devam edecek.
Bursa DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi DOSAB ve DOSABSİAD tarafından bu yıl da gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeği programında bölge sanayicileri bir araya geldi. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eski’nin öncülüğünde düzenlenen iftar programında bölge sanayicilerinin de katılımıyla birlik ve dayanışma ruhu bir kez daha pekiştirildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen iftar organizasyonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, “Ramazan ayının bereketini paylaştığımız şu günlerde birlikte olmak bizlere manevi huzur ve güç veriyor. Bu ayda ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak bizler için bir vazife ve sorumluluktur. Bu doğrultuda DOSAB ile iş birliğinde ihtiyaç sahiplerine erzak yardımlarımızı ulaştırdık. Birlik ve beraberliğimizi deprem zamanında da göstererek ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı TIR’ları bölgeye gönderdik. Ayrıca çeşitli gruplarda ihtiyaçları belirleyerek toplumsal dayanışmanın gücünü ortaya koymaya çalışıyoruz. DOSAB Başkanımız Levent Eski de Türkiye’de örnek bir OSB olma yolunda faaliyetler sürdürerek çalışmalarımıza destek oluyor. Bizler de DOSABSİAD olarak gerek ekonomik, gerek kültürel gerekse sosyal faaliyetlerimizle, her zaman toplumumuzun yanında olmaya ve bugün burada aynı sofrada bir araya gelen sanayicilerimizle kentimiz ve ülkemize değer katmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Bölgede hayata geçirilen önemli proje ve faaliyetlere değinen DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eski ise, “Sanayicilerimizin üretimini güçlendirmek adına yaptığımız faaliyetlerin yanı sıra, birlik ve beraberliği güçlendirmek de öncelikli hedefimizdir. Yaptığımız yardımların ihtiyaç sahiplerine umut ve destek olmasını diliyorum. Bu değerleri yaşatarak, bölgemizin gelişimine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz" dedi.
Gaziantep Artan kakao fiyatları çikolata ihracatçılarının gündeminde Çikolata ve kakao içeren gıda müstahzarları ihracatının, 2023 yılında gerçekleşen 12,4 milyar dolar büyüklüğündeki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı içinde yüzde 7’lik yere sahip olduğuna dikkat çeken TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Ahmet Tiryakioğlu, kakao fiyatlarındaki yükselişi değerlendirdi. Türkiye Gıda İhracatçıları, iklim değişikliği ve kuraklık gibi etkenlere bağlı olarak ton başına fiyatı 10 bin doları aşarak tarihi zirveye ulaşan kakao fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çikolata ve kakao içeren gıda müstahzarları ihracatının, 2023 yılında gerçekleşen 12,4 milyar dolar büyüklüğündeki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı içinde yüzde 7’lik yere sahip olduğuna dikkat çeken TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Ahmet Tiryakioğlu, kakao fiyatlarındaki yükselişi şu şekilde değerlendirdi: “TÜİK verilerine göre geçen yıl 211 bin tonu geçen toplam kakao ithalatımızın büyüklüğü 672 milyon dolara ulaştı. Yurt içindeki tüketim ihtiyacını da kapsayan bu hammadde girişinin sonunda 2023 yılı çikolata ve kakaolu ürün ihracatımız 860 milyon dolar oldu. Gıdanın hemen hemen her alanında olduğumuz gibi, firmalarımız çikolata konusunda da çok geniş bir coğrafyaya hizmet veren rekabetçi bir yapıya sahip. Öte yandan uluslararası müşteri profilimizin temel bir özelliği, fiyat hassasiyetlerinin yüksek olması. Bir kilo kakao fiyatının 10 dolara ulaştığı bir ortamda çikolata üretim maliyetleri zorlayıcı oluyor.” Güneydoğu Anadolu’nun çikolata ihracatında ABD ilk 3’te Yılın ilk 2 ayında Türkiye’nin çikolata ve kakaolu mamul ihracatının yüzde 14,3 artışla 149,2 milyon dolara eriştiğine dikkat çeken Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Celal Kadooğlu, “Kakao fiyatlarında yaşanan artışın tam da talebin çok yükseldiği Ramazan Bayramı öncesine gelmesi, ürünün satış kârlılığını etkiledi. Fiyatların artmasında arz sıkıntısının yanında, ilerleyen aylarda talebin daha da artacağını öngörerek stok yapan büyün alıcıların spekülatif etkisi olduğu kesin. Mevcut üretim rakamları, fiyatların uzun süre daha gevşemeyeceğini gösteriyor. Stoklarındaki kakaonun azalmaya başladığını gören üreticilerimiz de tedarik sorununu aşmak için alternatif ülkelere yoğunlaşıyor. Güneydoğu Anadolu son yıllarda çikolata ve kakaolu ürün ihracatında en güçlü bölgelerden biri haline geldi. Bu ürünün bölgemizin hububat sektörü ihracatı içindeki payı 2023 yılında yüzde 4,8 seviyelerine yükseldi. Güneydoğu’dan en fazla çikolata ihracatını Irak ve Libya’dan sonra ABD’ye yapıyoruz. İhracatçı firmalarımız çikolata çeşitlerini son yıllarda çok artırdılar, inovatif ürünlerle güçlü markalarımızın sayısını artırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu. TGİ Hakkında GAİB, İİB, AKİB, OAİB, EİB ve KİB çatısı altındaki 6 İhracatçı Birliğini bir araya getiren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu, yeni dönemde tanıtım çalışmalarını Türkiye Gıda İhracatçıları (TGİ) markasıyla yürütüyor. İştigal alanları arasında bisküvi-pasta, buğday unu, bitkisel yağlar, şeker ve kakao mamulleri, makarna, bakliyat ve baharat gibi birçok gıda ürününün yer aldığı 6 İhracatçı Birliğinin oluşturduğu TGİ, yurt dışında ortaklaşa yürüttüğü faaliyetlerde Turkish Food Exporters markasını kullanıyor.