SPOR - 21 Mayıs 2022 Cumartesi 16:08

Ali Koç, altın madalya alan boksörleri kutladı

A
A
A
Ali Koç, altın madalya alan boksörleri kutladı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’na damga vurarak isimlerini şampiyonluklara yazdıran sporcular ve antrenörleri kutlayarak, “Siz sadece Türk kadın boks tarihine geçmediniz, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün de tarihine adınızı altın harflerle yazdırdınız” dedi.

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda ay-yıldızlı sporcular, 5 altın ve 2 bronz olmak üzere toplamda 7 madalya elde etti. Bu madalyaların 4 altın, bir bronz olmak üzere 5'i Fenerbahçeli sporculardan geldi. Sporcuların kulüp televizyonunda gurur dolu hikayelerini anlattıkları programa telefonla bağlanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, boksörleri ve antrenörleri başarılarından dolayı kutladı. Başkan Koç, Fenerbahçe’nin Türk sporuna yaptığı katkılara ve yaşanan ekonomik olumsuzluklara rağmen rekabetçi spor kulübü kültürünü yaşattığına değindi.

Madalya kazanan sporcuları kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Ali Koç, “Türk kadın boksu için bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Bugün federasyon başkanımızla da konuştum. İlk defa takım halinde dünya şampiyonu oluyoruz. İlk defa bu kadar çok madalyayı bir turnuvada alıyoruz. Ülke olarak bunu devamını getirebilirsek Türkiye kadın boksunda da kalıcı bir şekilde lider ülkelerden biri olabilecek önemli adımlardan birini attığımızı düşünüyorum. Tek tük madalya almışız geçmişte ama bu kadar çok madalyayı bir turnuvada takım olarak ilk defa alıyoruz. 12 sporcuyla katıldık, 8’i Fenerbahçe’mizin sporcusu.

Toplamda 7 madalya aldık. Müthiş bir olay. Hepsini canı gönülden kutluyorum, tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Siz sadece Türk kadın boks tarihine geçmediniz, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün de tarihine altın harflerle adınızı yazdırdınız. Futbol, erkek basketbol gibi takım sporları daha fazla ilgi çekiyor ama bu şanlı kulübün tarihine baktığımız zaman tarihe geçecek pek çok hem sportif hem spor dışı olaylar var. Sizler Fenerbahçe’nin şanlı tarihine altın harflerle isminizi yazdırdınız. Dolayısıyla tüm şubeyi Selahattin Bey ve Fikret Bey’in nezdinde tüm hocalarımızı, madalya alan almayan tüm sporcularımızı canı gönülden kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. İnşallah tekrarlanır. Madalya alan almayan tüm sporcularımızın yolu her daim açık, şansı bol olsun” dedi.

“Bakanımız Kasapoğlu’na çok teşekkür ediyorum”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile görüştüğünü aktaran Koç, “Müthiş bir turnuvaya şahitlik ettik. Olimpiyat düzeyinde bir organizasyon. Ciddi yatırımlar yapılmış, her detayı düşünülmüş. O yüzden de Eyüp Gözgeç nezdinde bütün federasyonumuzu tebrik ediyorum. Müthiş bir organizasyona imza attılar. Bu da Türkiye açısından bir gurur vesilesidir. Spor Bakanımız dün gece geç vakit aradı. Ona da çok teşekkür ediyorum. Emeklerimizin, gayretlerimizin ne kadar kıymetli olduğunu bizlere söylemesi camiamız için, kulübümüz için çok önemli. Ne yazık ki bireysel spor olduğu zaman kulübümüzün ismi çoğu zaman -bilerek ya da bilmeyerek- zikredilmiyor. Bakanımız Kasapoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bizi çok motive etti, neler yaptığımızın farkında olduğunu söyledi, gösterdi. Onun orada olması, sizleri kucaklaması, aynı olimpiyatlarda olduğu gibi her daim yanınızda olarak devletimizin yanınızda olduğunu hissettirmesi önemli. Ona da şahsım, yönetim kurulum ve tüm camiamız adına teşekkür ediyorum. İnşallah tüm sportif branşlarda başarılarımız artarak devam eder” ifadelerini kullandı.

“Çıtayı hep yüksekte tuttunuz”

Sporculara kendilerini şımarttığını ve beklentileri yükselttiğini belirten Başkan Ali Koç, “Olimpiyatlardan sonra Buse Naz’a da söylemiştim. Paris Olimpiyatları'nda inşallah yolumuz açık olur, şans yanımızda olur ve bir kez daha Türk sporunda ‘dönüm noktası’ diyebileceğimiz başarılara imza atarız. Sizin bizi şımartmanız aslında sizin ne kadar başarılı olduğunuzu gösteriyor. Çıtayı hep yüksekte tuttunuz. Buse Naz o kadar yüksekte tuttu ki Fenerbahçe Başkanlığına bile aday olacağını söyledi. Bunlar sizin ne kadar azimli, şaka da olsa ne kadar çok tepeyi hedeflediğinizi gösteriyor. Sporcuda aradığımız her türlü özellikleri barındırıyorsunuz ve bütün bunların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etrafında gerçekleşmesi, o günlere rastlaması da ayrıca dikkat edilmesi gereken bir konu. Atamızın kızları, Cumhuriyetimizin kızları Türk kadınının neler başarabileceğini böyle önemli bir tarihte göstermiş olmanız da bence ayrıca not edilmesi gereken bir konu” dedi.

“Fenerbahçe mücadele ettiği her branşta en üstü hedefleyen yegane büyük kulüp"

Sarı-lacivertlilerin amatör branşlarda ki başarılarına da değinen Koç şunları söyledi:
“Fikret Bey olsun, Selahattin Bey olsun, İlker Bey olsun hangi şartlarda Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu faaliyetleri yaptığımızı anlattılar. İnanın kolay değil. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş bu kulüpler Cumhuriyetimizde genç bir ülkeye sporu yayma vazifelerinden dolayı pek çok branşta faaliyet gösteriyorlar ama bugün içinde bulunduğumuz şartlarda bu faaliyetleri sürdürmenin ne kadar güç olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu kulüpler arasında Fenerbahçe hala en tepeyi hedefleyen, mücadele ettiği her branşta, her alanda en üstü hedefleyen yegane büyük kulüp olarak amatör branşlarda faaliyetlerini devam ettiriyor. Her zaman dediğim gibi, daha ne kadar devam ettirebiliriz bilmiyorum. Devletimizin de bunun farkında olup bizlere bir omuz, bir destek atmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum.

İnşallah ilerleyen süreçlerde gayretlerimizin objektif gözle bakıldığı zaman ne kadar değerli olduğu ve bizim gibi kulüplerin özendirilerek başka kulüplere ilham kaynağı olması gerektiği ve bunun için devletimizin destek olması gerektiğine inanıyorum. En son olimpiyatlara gittiğimizde Türkiye olarak tarihimizdeki en büyük kafileyle gittik, evet bu bir başarı. Madalyalar aldık, o da güzel ama olmamız gereken yerin daha çok uzağındayız. Biz dünyanın lider ülkelerinden biri olacaksak sporun belli başlı yerlerinde de lider olmamız gerekiyor. Bunu yapabilecek malzeme var. Gençler var, demografik avantajımız var. Ama ne yazık ki kısa vadeli yaklaşımlarla uzun vadeli kalıcı başarıların uzağına kalabiliyoruz. Tek tük çabalarla bir şeyler yapıyoruz. Ülke olarak topyekün imkanlarımızla, gençlerimizle ve tesislerimizle çok daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyorum. Siz de bunun ne kadar doru bir düşünce olduğunu gösterdiniz. Hepinizi tebrik ediyorum, ailelerinizi, hocalarınızı, şubenizi tebrik ediyorum.”

“Bu başarıda Fenerbahçe’nin adını geçirmeyenlere selam olsun”

Başarılarından ötürü sporcuları tekrar kutlayan Başkan Ali Koç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu kadar gayret, çaba, Fenerbahçe’nin yatırımları, sabrı, inancı, emeğini görmeyenlere, bu başarıda Fenerbahçe’nin adını geçirmeyenlere de selam olsun. Siz ne yaparsanız yapın, biz doğru bildiğimiz şekilde en iyisini yapmak için, ülkemiz ve spor için var gücümüzle devam edeceğiz. Bizlerin ismini zikretmeyerek bizi daha fazla motive ettiğinizi sizlere söylemek istiyorum. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki Fenerbahçelisiniz. Fenerbahçe’yi damarlarınıza kadar yaşadığınızı hepimize gösterdiniz. Biz de çok şanslıyız ki bizim sporcumuzsunuz. Hepinizi kutluyorum. Sağ olun, var olun.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.
Bartın Bartın’daki feci yangının tanıkları yaşanan dehşeti anlattı Bartın’da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı yangında şok detaylar ortaya çıkarken, olayın tanıkları ise yaşanan dehşeti anlattı. Bartın’ın Kayadibikavlak Köyü Örencik Mahallesi’nde bulunan tek katlı bir evde saat 20.30 sıralarında kesin sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bitişiğindeki eve de sıçrayan yangında Tevfik Çetinbağ hayatını kaybederken, eşi Seher Çetinbağ, ile kardeşi Selim Çetinbağ ağır şekilde yaralandı. Olay yerine itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmalarının ardından yangın söndürülürken, iki ev de kullanılamaz hale geldi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken, durumlarının ağır olduğu belirtildi. Boş tüpü itfaiye evden uzaklaştırdı Yangın esnasında Bartın Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgede geniş güvenlik tedbirleri alındı. Yangının tamamen söndürülmesinin ardından nöbetçi savcı ve olay yeri inceleme ekipleri, evin içerisinde, çevresinde detaylı inceleme yaptı. Evin kapısının önündeki boş tüp ise, ekiplerin incelemesinin ardından bir itfaiye eri tarafından kapının önünden alınarak, yola çıkartıldı Faciada şok detaylar Facianın ardından olayla ilgili sır perdesi de aralanmaya başladı. Yanarak ölen Tevfik Çetinbağ’ın yatalak hasta olduğu ve yangından kaçamadığı öğrenildi. Patlama esnasında kocasıyla birlikte evde bulunan Seher Çetinbağ’ın patlamanın hemen ardından yardım istemek için dışarı çıktığı ve kocasının kardeşi olan Selim Çetinbağ ile birlikte yatalak eşini kurtarmak için alevlerin arasına girdiği belirtildi. Alevlerin arasında kalan Seher Çetinbağ ve kaynı Selim Çetinbağ, Tevfik Çetinbağ’ı kurtarmayı başaramazken, kendileri de ağır bir şekilde yaralandı. "Gaz sızıntısı" iddiası Yapılan ilk incelemelerde, Seher Çetinbağ’ın olaydan birkaç saat önce tüp değişimi yaptığı belirlendi. Dolu tüpü kendisini ocağa monte ettiği ileri sürülen Seher Çetinbağ’ın, yemek yapmak için tüpü açtıktan bir süre sonra tüpten sızan gazın alev aldığı ve patlamanın meydana geldiği tahmin ediliyor. Yangının kesin sebebinin ise itfaiye ve olay yeri inceleme ekiplerinin hazırladığı raporların tamamlanmasının ardından ortaya çıkacağı kaydedildi. Patlama sesine irkildiler Alevlerin kül ettiği evlerin yaklaşık 5 metre uzağındaki evde oturan Belma Çetinbağ ve yengesi Fatma Çetinbağ, o anlarda yaşanan dehşeti anlattı. Yangında amcasını kaybeden ve babası yaralanan Belma Çetinbağ, yemek yerken patlama sesi ile irkildiklerini kaydetti. Patlama sesinin ardından dışarı çıktıklarında ise amcasının kaldığı evin alevlerin arasında kaldığını gördüğünü kaydeden Belma Çetinbağ, “Akşam yemeği yiyorduk. Ben yan evdeki üst kattaydım. Bir yerde bir patlama gibi bir ses oldu. Ben yengeme, soba gibi bir şey patladı dedim. Yengem dışarı çıktı. Ev yanıyor diye bağırmaya başladı. Dışarı çıktım ben de, baktım ahşap ev birden alev almış” dedi. Kurtarmak isterken alevlerin arasında kaldılar Babası ve yengesinin yatalak amcasını kurtarmak için alevlerin sardığı eve girince yaralandığını söyleyen Belma Çetinbağ, “Babamla yengem de, sakat amcamı kurtarmak için eve girmişler ama kurtaramamışlar. Zaten ev bir anda alev aldı. Evde 2 kişi vardı, amcamla yengem vardı. Tüp patlayınca yengem, dışarı çıkıp bizimkileri mi çağırdı, ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Babamla, yengem tekrar amcamı kurtarmak için girmişler içeri. Sonuç olarak ikisi de yandı. Onlar da şu an hastanede. Amcam tamamen yandı. Yengem de yanmış olarak içeriden çıktı. Ambulans hastaneye götürdü. Amcam sakattı, sol tarafı hiç tutmuyordu, yatalaktı, yatağa bağlıydı” diye konuştu. “Yengem büyük ihtimal tüpü tam takamadı” Patlamanın ve yangının tüp değişiminden sonra olduğunu kaydeden Belma Çetinbağ, “Yengemin bu akşam tüpü değiştirdiği söylenmişti. Büyük ihtimal tüpü tak takamadı, çakmağı çakınca öyle patlama oldu. Zaten yengem tüpü yeni değiştirmiş. Büyük ihtimal tüpten oldu. Tüpü tam takamadı herhalde” diye konuştu. ‘Emmi yanıyor’ diye bağırma sesi duydum” Emmi yanıyor diye bağırma sesi üzerine alevlerin arasında kalan amcası Tevfik Çetinbağ’ı kurtarmaya çalıştığını anlatan Fatma Çetinbağ ise, “Akşam yemeğini yiyorduk, o anda aniden bir dinamit patlaması gibi bir patlama oldu. Ben merdivenden aşağıya inerken baktım emminin evi alev almış. ‘Emmi yanıyor’ diye bağırma duydum. Kurtarmaya çalıştım, camı falan açtım ama kurtaramadık. Bir şey yapamadık, çok üzgünüm. Yemek yaparken mi olmuş bilmiyoruz. Tüp mü patladı bilmiyoruz. Ama akşamüstü, boş tüpü kapının ağzına koydu. Galiba tüpten oldu” diye konuştu. Olay yerinde yapılan incelemelerin tamamlanmasından sonra ise Tevfik Çetinbağ’ın yanan bedeni, ceset torbasına konularak, evden çıkartıldı. Çetinbağ’ın cesedi, evin önüne getirilen tabutun içerisine yerleştirildi. Tabuta konulan Tevfik Çetinbağ’ın cesedi jandarma, itfaiye ekipleri ve vatandaşlar tarafından cenaze aracına taşındı.