SPOR - 04 Haziran 2022 Cumartesi 16:43

Ali Koç: 'Artık kenetlenme ve Fenerbahçe’ye destek olma zamanı'

A
A
A
Ali Koç: 'Artık kenetlenme ve Fenerbahçe’ye destek olma zamanı'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, artık Fenerbahçe için kenetlenme ve destek olma zamanı olduğunu ifade ederken, TFF başkanlık seçiminde yaşanan durumlara değinerek, “Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum lütfen bu hatadan dönelim” dedi.

Fenerbahçe’de gerçekleştirilen 2021 yılı Olağan Mali Genel Kurulu’nda kapanış konuşması yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına girildiğini ifade ederek, “Büyük lider gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluşunda Fenerbahçe her anlamda önde olmalı bunun için sıkı sıkı birbirimize kenetlenmeliyiz. Bu seneki tüm mücadelelerde hep beraber olmalıyız. Sizin desteğinize güvenince başta biz ama özellikle sporcuların her zamankinden çok ihtiyacımız var. Fenerbahçe Kulübü’nün aldığı sorumluluk gösterdiği liderlik Mustafa Kemal’in saygısını hak etmesiyle bize yakışacaktır” dedi.

“Sportif anlamda bir eser oluşturmak istiyorum”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’un tesislerden çok etkilendiğini ifade eden Koç, “Ama baktığınız zaman altyapı takımlarımızla ilgili diğer operasyonlarımız dar imkanlarla faaliyetlerini sürdürüyor. En büyük hayalim buraya örnek olacak bir futbol akademisi bırakarak tüm futbol faaliyetlerimizi aynı yerde gösterecekleri bir tesis hatta sportif anlamda bir eser oluşturmak istiyorum. O rüya gerçekleşmek üzere. İlk hedef futbolu buraya taşımak ikinci hedef kademe kademe Dereağzı’ndaki operasyonları yeniden inşa etmek. Orayı tam bir kampüs haline getirmek. Buranın 30 yıl süreyle kulübümüze tahsisi gerçekleşti. Devletimizin, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili tüm birimlerine, Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a teşekkürlerimizi, minnetlerimizi sunuyorum. Bizim akademimiz diğer tüm kulüplere örnek olacak. Maltepe ilçe sınırda Samandıra’ya 600 metre mesafede. 29 Ekim 2023’e kadar tamamlanması planlanıyor” ifadelerini kullandı.

“Artık hesap vakti”

Fenerbahçe’nin yaşadığı haksızlıkların sonucunda artık hesap vaktinin geldiğini söyleyen Ali Koç, “Hesap vakti nedir, Silivri’de son duruşmadan sona Artık Fenerbahçe’nin 3 Temmuz ile ilgili tüm duruşmalarının sonuçlandığı ve hesap vaktine başladık. 3 Temmuz 2011’de organize edilen şike operasyonu kılıfında Fenerbahçe’yi ele geçirme amacı son buldu haklılığımız resmiyete kavuştu. Şimdi asıl savaş başlıyor. Kulübümüz tarafından masumiyet karidesi hiçe sayılarak Fenerbahçe karşı yükümlülüklerini ihmal ettiğinden dolayı TFF’ye dava açılmıştır. TFF avukatları davayı sürüncemede bulunmak amacıyla talepte bulunmuş ama bu karar reddedilmiş ve istinat mahkemesine taşınmıştır o da reddedilmiştir ve mahkeme kararı görmeye devam edecektir. 3 Temmuz sürecinde Şampiyonlar Ligi’ne katılımımızın TFF tarafından engellenmesi, FETÖ mensubu polis ve hakimler olması dolayısıyla Adalet ve İçişleri Bakanlığı'mız nezdinden adımlar atılmıştır. Fenerbahçe, UEFA nezdinde itibar kaybına uğramıştır. TFF kadar, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın bir sorumluluğu olması gerektiği açıktır. Kulübümüzün söz konusu kararlarının karşılanması nedeniyle ilgili bakanlıklara başvuruda bulunmuştur. Bu başvurunun amacı devletimize karşı sesimizi duyurmak Fenerbahçe’nin zararlarının karşılanmasıdır” şeklinde konuştu.

“Artık kenetlenme ve Fenerbahçe’ye destek olma zamanı”

Futbolda dün hocalarını açıkladıklarını söyleyen Başkan Ali Koç, “Bugün bence bize yakışır bir şekilde İsmail hocamızla vedalaşmamızı yaptık. 33 yıllık kariyerinde 15 takım çalıştıran 834 maçta 2.04 puan ortalamasıyla dünyanın 10 antrenöründen gösterilen dünyanın en önemli teknik adamlarından birini takımın başına getirdik. Hangi yolda tercih yapsak bizim için kazan kazan olmayacak biliyoruz. Taraftarlarımız bir nebze durum değerlendirmesi yapmakta geçmişe nazaran zayıf. 2 maç kötü giderse iyi işleyen sistem vardı olacak. İsmail hoca olsa a plus hoca sözünüz vardı olacak. 2 senedir ilk sezon sonundan itibaren gönlümün bir yerinde bu hocayı getirme hayalimiz vardı. imkanlarımız çerçevesinde gücümüz yettiğinin en iyisini getirdiğimizi düşünüyorum. Ağzınızla kuş tutsanız ne kadar iş yaparsanız yapın, diğer branşlarda ne kazanırsanız kazanın, o top 3 çizginin arasından geçmezse hiçbir şeyin kıymeti kalmıyor. Atabileceğimiz en büyük kurşunu attık bana göre. İnşallah beklentilerimiz gerçekleşir ve biz şampiyon oluruz. Fenerbahçe şu şanssız gidişatı kırdığı zaman kupalar art arda gelecektir. Benim pes etmem için çok uğraşıldı içerden dışardan. İçerdekilere rica ediyorum müsaade edin tek vücut olalım aynı hedefe odaklanalım. Dışardakilere bir şey diyemem. Benim kolay kolay pes etmeyeceğimi anlamışınızdır. Benimle olan derdinizden dolayı camiamızın kulübümüzün sporcularımızın etrafında oluşturduğunuz soru işaretleri en çok Fenerbahçe’ye zarar veriyor. Artık kenetlenme Fenerbahçe’ye destek olma vakti” diye konuştu.

“Beyefendi istiyor lafları altında sunulmasını Fenerbahçe olarak kabul edemeyiz”

Türkiye Futbol Federasyonu’nda gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimine değinen Koç, “2 adaydan bahsediliyordu 1 aday çıktı. Herhalde tarihin en kötü en tutarsız en garip ve verdiği kararlarla futbolun menfaatine en uzak kullanılmaya en elverişli bir federasyonla buraya kadar geldik. 3 senedir istediğimiz B takımlar ligi de belli değil. Yeni bir seçim oluyor bu seçim dönüm noktasıdır. Türk futbolunun en önemli noktalarındandır. Bu kadar çok sorunumuz yığınla problemimiz var ki bu gidişat gidişat değil. Beterin beteri var konumuna gelmekten korkuyorum. Tüm kulüplere sesleniyorum futbolla alakası olmayan iş dünyasının bir mensubunun futbol dünyasıyla alakalı insanlara danışmadan veya bir ikisine danışarak Cumhurbaşkanımıza bir isim götürülerek bu kişi TFF başkanı olursa iyi olur denmesini ve gidişatın Beyefendi istiyor lafları altında geliştirilerek bizlere sunulması Fenerbahçe olarak kabul edebileceğimiz bir durum değildir süreç yönetimi olarak. Ne tesadüftür ki aynı kişi bir evvelki TFF yönetiminin oluşumunda da yer alan kişidir. Bundan sonra TFF başkanı olacak kişinin yumuşak karınlarının olmaması gerektiğini paylaşmıştım.

Devletimiz kamuya personel alırken o kadar ince detaylı sorgulamalar yapıyor ki bir daha söz konusu terör örgütüne mensup kimsenin devlet personeli olmaması için müthiş bir filtreden geçiriyor. İkinci el bir telefon alan kişinin telefonunda yakından uzaktan ilgisi olmamasına rağmen Bylock çıktığı için kişinin sıkıntılar yaşadığını bildiğimiz pek çok örnek var. TFF’nin bana göre aynı hassasiyet aynı incelikle yönetim kurulundan personeline kadar aynı anlayışla belirlenmeli. Fenerbahçe olarak biz bunu gündeme getirmek zorundayız. Çünkü Fenerbahçe bu örgütün saldırısına uğradı. 10 yıl sonra bunu konuşuyoruz hala. İtibarımız piyasa değerimiz yerle bir oldu. Kazandığımız kupa sayısı belli, belimizi büktüler yeni yeni doğrulmaya çalışıyoruz. Türk futbolunun içinde bu örgütün unsurları hala devam etmektedir” dedi.

“Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum bu hatadan dönün”

TFF başkanlığı seçimi ile ilgili görüşünü de aktaran Koç şunları söyledi:

"Şu an bir kişi resmi adaydır. Benim sevdiğim saydığım dost olarak bildiğim biridir. Fenerbahçe’nin hem bu konudaki hassasiyetini hem federasyonunun Türk futbolu Trabzonlaştırma rahatsızlığını duyduğumuzu biliyorsunuz. TFF başkanı olacak kişinin ailesinden birinci derece kan bağı bu yapıyla dün, bugün ve yarın hiçbir ilişkisi olmamalı. Yeni bir aday bulunması ivedilikle şarttır. Hiçbir şüpheye yer olmamalıdır. Bende olan mevcut bilgiler çerçevesinde o adayın, aday olması. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum lütfen bu hatadan dönelim. Söz konusu adayla şahsen bir sıkıntım yok dostumdur ama elimdeki bilgiler çerçevesinde onda yumuşak karın oluşturabilecek durum söz konusudur. Bütün Fenerbahçelilerin bu konuyu yakından takip etmesini rica ediyorum. Destekleriniz için teşekkür ederiz."

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort - Samet Yalçın
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.