SPOR - 07 Kasım 2018 Çarşamba 13:20

Ali Koç: 'Cocu beklentilerin altında kaldı'

A
A
A
Ali Koç: 'Cocu beklentilerin altında kaldı'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Dergisi'nde yazdığı yazıda Phillip Cocu'nun görevden alınmasına da değindi. Beklentilerinin yüksek olduğu Phillip Cocu'nun, Ankaragücü maçıyla birlikte hedeflere ulaşamayacağı kanaatine vardıklarını ifade eden Koç, "Beklentilerin altında kaldı" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Dergisi'nin kasım ayı sayısında yazdığı yazıda birçok konuya değindi. Ali Koç'un yazısı şu şekilde: 

"Sevgili Fenerbahçeliler; 

Geçtiğimiz hafta Galatasaray ile deplasmanda oynadığımız müsabakanın başlamasına az bir süre kala tribünde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak aramızdan ayrılan camiamızın evladı Koray Şener’in üzüntüsünü en derin şekliyle yaşıyoruz. Fenerbahçe sevdasını kalbinde en saf duygularla yaşayan Koray’ımızın, çubuklu formamızı desteklemek için deplasman tribünümüze geldiği bir günde, aramızdan böyle ayrılışı hepimizi kahretti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine, 1907 Ünifeb Derneği’ne ve tüm camiamıza başsağlığı diliyorum.
Camia olarak, futbolda zorlu bir dönemden geçiyoruz. Yaşadığımız sıkıntılı günleri geride bırakacağımızdan ve er ya da geç nihai hedefe ulaşacağımızdan hiç şüphemiz yok. Yönetim Kurulu olarak bu süreci en kısa sürede atlatmak için gereken her türlü tedbiri almaya devam ettiğimizi bilmenizi isterim. Bu bağlamda sezon başında Futbol A takımımızın başına getirdiğimiz Hollandalı teknik adam Phillip Cocu’yu görevinden aldık.
Sezon başında kendisi ile planladığımız uzun vadeli çalışma programı doğrultusunda yeni bir futbol yapılanması ve felsefesi düşüncesiyle yola çıkmıştık. Ancak, sezonun 10. haftası itibarıyla beklentilerimizin çok ötesinde üst üste alınan başarısız sonuçlar ve puan kayıpları Futbol A takımımızda teknik adam seviyesinde bir aksiyon almamızı mecbur kılmıştır. 

Sezon başından beri alınan sonuçlar bizleri memnun etmemiş olsa da, tüm baskılara rağmen hocamıza olan inancımız ve desteklerimiz devam etmiştir. Ancak birçok kırılma maçındaki başarısız sonuçlara, Ankaragücü ile kendi sahamızda oynadığımız maçtaki netice de eklenince, kendisi ile hedeflerimize ulaşamayacağımız kanaatine vardık. 

Göreve geldiğimiz günden bu yana her fırsatta dile getirdiğimiz futbolda sürdürülebilir ve kalıcı başarı hedefimiz için gereken felsefe değişikliğini yerleştirebilmek adına inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. 

Futbol takımımız geçtiğimiz hafta deplasmanda Galatasaray ile karşılaştığı mücadelede 2-0 geriye düşmesine ve içinde bulunduğumuz tüm olumsuz şartlara rağmen, pes etmeyerek skoru 2-2’ye getirmeyi başardı. Oyuncularımızın sahada göstermiş oldukları direnç ve mücadele hepimizin takdirini kazandı. Bununla birlikte maçın son bölümlerinde yakaladığımız net fırsatları değerlendiremeyerek zaferle ayrılamamanın üzüntüsünü de aynı anda yaşıyoruz.
Maç sırasında saha kenarında, maç sonunda ise önce sahada, ardından soyunma odası koridorlarında sporun ruhuna aykırı ve kesinlikle tasvip etmediğimiz olaylar yaşandı. Yaşananlar ile ilgili düşüncelerimizi, maçtan bir gün sonra olayları etraflıca değerlendirerek gerçekleştirdiğimiz açıklamamızda net bir şekilde ifade ettik. Olaylara karışan ve haklı şekilde kırmızı kart ile cezalandırılan oyuncumuza da değinerek, iğneyi gerektiği yerde kendimize de batırarak tüm görüşlerimizi kamuoyu ile paylaştık.
Söz konusu maçtan bağımsız olarak, hangi branş hangi müsabaka olursa olsun Türk sporunda tesis etmeyi hedeflediğimiz sportmenlik ruhuna aykırı davranış sergileyen sporcularımıza gereken uyarı ve cezaların verileceğini vurgulamak isteriz.
Buna mukabil, maç sonrası yaptığımız açıklamada, tüm kulüp yöneticileri ve yetkililerine eşit mesafede yaklaşmaları ve kimseye imtiyaz tanımamaları gerektiğini konusunda da TFF ve MHK’ya yaptığımız çağrıyı buradan yenilemek isteriz.
Kulüp olarak bu tip konulardaki stratejimiz, yeri geldiğinde, iğneyi kendimize de batırarak olayları ele aldıktan sonra az ama öz konuşarak saygıdan kusur etmeden düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşmak şeklindedir. Aksi tutumların ne Türk sporuna ne kulüplerimize bir faydası olmadığı gibi, sporumuzda görmeyi arzu ettiğimiz barış ortamına da katkı sağlamayacaktır.
Sportif anlamda başarılı olabilmek adına çalışmalarımız devam ederken, idari anlamda ve kulübümüzün marka değerini daha da artırmak adına da çeşitli çalışmalarımız devam ediyor. Dış ilişkiler komitemiz Avrupa’nın önde gelen kulüpleri ile irtibata geçerek birebir görüşmeler yapıyorlar. Bu görüşmelerden edindiğimiz bilgiler ile pazarlama, gelir oluşturma, dijital teknoloji ve maç günü deneyimleri alanlarında markamızı güçlendirecek, taraftarımızı mutlu edecek çalışmalar yapmak istiyoruz. Yine bu kapsamda geçtiğimiz ay, kulüp olarak Dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından birisi olan Leaders Week’e katıldık. Orta vadede tüm bu çalışmalarımızın olumlu sonuçlarını alacağımızı düşünüyorum.
Geçtiğimiz ay içerisinde global araç kiralama markası Avis ile forma göğüs sponsorluğu anlaşmasına vardık. Kendilerine bu iş birliğimiz sebebiyle teşekkür ediyor ve hoşgeldiniz diyorum. Yönetim Kurulu olarak sponsorumuz olan markalarla sadece ne aldığım değil, aynı zamanda ne verdiğim ilişkisi içerisinde olmayı hedefliyoruz. Burada esas olan, marka değerinin ve gücünün farkında olan, sponsorlarına fayda sağlayan ve ticari ortaklarıyla beraber büyüyen, toplumsal etki gücünü sosyal sorumluluk projelerinde kullanan ve uluslararası platformlarda varlığını hissettiren bir kulüp olmayı sağlamaktır. Yeni sponsorluk anlaşmalarımız da bu doğrultuda önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.
Fenerbahçe’nin ulusal ve uluslararası arenadaki başarı hedefleri doğrultusunda hazırlıklarını tamamlayan basketbol ve voleybol takımlarımızın yeni sezonları başladı.
Armamızın bulunduğu her yerde takımlarımızı yalnız bırakmamanız, tüm zorluklara rağmen branşlarımızın başarısı için çabalayan takımlarımıza her koşulda destek olmanız, şahsım ve tüm yönetim kurulumuza sorunlarla başa çıkma konusunda bizlere ekstra güç veriyor.
Erkek Basketbol Takımımız, sezona Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 5’te 5, Euroleague’de de 5’te 4 ile iyi bir başlangıç yaptı. Oyuncumuz Tyler Ennis yaşadığı şanssız sakatlık dolayısıyla takımdan bir süreliğine ayrı kalacak. Teknik heyetimiz bu noktada hızlı bir adım atarak Birleşik Amerikalı oyuncu Erick Green’i kadroya kattı, kendisine takımımızla birlikte sonsuz başarılar diliyoruz. Tyler’a ise acil şifalar diliyor bir an önce takıma dönmesini bekliyoruz.
Kadın Basketbol Takımımız ise yeni sezon hazırlıkları kapsamında Botaş Kupası'nda turnuvanın şampiyonu olmayı başardı. Başarılı bir hazırlık süreci geçirdiğine inandığım Kadın Basketbol Takımımız, ayrıca Kadınlar Basketbol Süper Liginde 4’te 3 galibiyetle başarılarını sürdürüyor.
Kadın Voleybol Takımımız yeni sezon hazırlıkları kapsamında bu yıl 11.’si düzenlenen Uluslararası Barış Turnuvası’nın şampiyonu oldu. Kadın ve erkek voleybol takımlarımıza başarılı bir sezon diliyorum.
Buradan takımlarımızı çalıştıran hocalarımızı da ayrıca tebrik ediyorum. Kadın Basketbol Takımımızın antrenörü Valerie Garnier’in koçluğunu yaptığı Fransa Milli Kadın Basketbol Takımı dünya 5’incisi olmuştur. Kadın Voleybol Takımı Baş Antrenörümüz Zoran Terzic ise koçu olduğu Sırbistan Milli Takımı ile dünya şampiyonu olmuştur.
Olimpik branşlarda ve altyapılardaki çalışmalarımızı ilkleri gerçekleştiren kulüp olmamıza yakışan şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Olimpik şubelerimizde geçtiğimiz ay pek çok farklı başarılar elde ettik.
Sporcularımızın müsait olanlarının da katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Yüksek Divan Kurulu toplantımızda, bu başarılarını detaylı bir şekilde paylaştık. Ayrıca dergimizin sayfalarında olimpik şubelerimizle ilgili elde ettiğimiz tüm başarı ve gelişmeleri okuma fırsatınız olacak.
Büyük Fenerbahçe Ailesi’ne yaşattıkları bu mutluluk ve gurur verici tablo için tüm sporcularımıza ve şube sorumlularımıza sonsuz teşekkürlerimi ifade ediyor, başarılarımızın devamını diliyorum.
Bu ay Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılıp ebediyete intikal edişinin 80. yıldönümü. Atamızı saygıyla anıyor; O’na, ilke ve devrimlerine olan kalpten bağlılığımızı gururla yineliyoruz.
Düşündükleri ve hayata geçirdikleriyle Türk ulusunun kaderini değiştiren, gerçekleştirdiği inkılaplarla bizlere çağdaş bir devlet armağan eden, hayatını ulusumuzun bağımsızlığına adayan Atatürk'ün gösterdiği hedeflerle yolumuzu aydınlatmak ve Atatürk sevgisini gelecek kuşaklara aktarmak Fenerbahçe Spor Kulübü olarak en büyük görevimizdir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum." 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Zeynep Sönmez Antalya’da çeyrek finalde 26-31 Mart tarihleri arasında Megasaray Tenis Akademi kortlarında gerçekleşecek WTA 125 kategorisindeki Megasaray Hotels Open’da milli tenisçi Zeynep Sönmez çeyrek finale yükseldi. Antalya Belek’te bulunan Megasaray Tenis Akademi’nin kortlarında gerçekleşen Antalya’nın ilk WTA turnuvası Megasaray Hotels Open’da Zeynep Sönmez ilk turda dünya eski 39 numarası, turnuvanın 8 numaralı seri başı Fransız tenisçi Fiona Ferro’yu yenerek ikinci tura yükselmişti. Zeynep ikinci turda 152 numarayla kariyerindeki en iyi sıralamasında bulunan Alman raket Ella Seidel ile karşılaştı. Seidel’e 2023 yılında Andorra’da WTA 125 turnuvasında 6-1, 6-0 yenilen Sönmez bu kez korttan galibiyet ile ayrılmasını bildi. 2 saat 4 dakika süren karşılaşmada iyi bir geri dönüşe imza atarak Seidel’i 4-6, 6-1, 6-2 ile mağlup eden Sönmez adını son sekiz raket arasına yazdırdı. Zeynep çeyrek finalde dünya 151 numarası Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak. Zeynep Sönmez-Moyuka Uchijima çeyrek final karşılaşması yarın merkez kortta 11.00’de başlayacak. "Bugün kazanabildiğim için çok mutluyum" Dünkü maçı uzun sürdüğü için maça biraz daha yorgun başladığını söyleyen Zeynep Sönmez, “Maç ilerledikçe açıldım. Geçen senenin sonunda yenildiğim bir oyuncuydu. O yüzden bu sefer biraz daha farklı bir taktikle çıktık takımımla konuşup. İyi de işlediğini düşünüyorum. Çok da yetenekli ve genç bir oyuncu. Geleceğinin çok parlak olduğundan çok eminim. Bugün kazanabildiğim için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.
Çorum Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı Çorum Belediyesi, bayram öncesi çocukların yüzünü güldürdü. Bin 571 çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi. Çorum Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarıyla örnek olmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelere desteğini sürdüren Çorum Belediyesi, Ramazan bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayramlık kıyafet hediye etti. Ayakkabı, pantolon ve üst kıyafetten oluşan bayramlıklar tek tek denenerek teslim edilirken, palyaçolar da sıra bekleyen çocukları eğlendirdi. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da Velipaşa Konağı’nda gerçekleşen bayramlık kıyafet dağıtımına katılarak çocuklarla yakından ilgilendi. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Bayramlar ayrı bir güzelliktir ve bayramları en iyi çocuklar yaşar. Arzu ettik ki hiçbir çocuk bayramlık olmadan bayrama girmesin. Bu anlamda da geleneksel olarak yaptığımız gibi şu anda da 1571 çocuğumuza bayramlıklarını teslim ediyoruz. Tabii bu 1571 rakamı 571’den geliyor. Kendisi de bir öksüz ve yetim olarak büyümüş olan Peygamber Efendimize atfen böyle bir rakamı belirledik. Özellikle ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin çocukları da bayramlıklardan mahrum kalmasınlar, onlar da bayram öncesinde bu bayramın heyecanını en üst düzeyde yaşasınlar diye bu programı yaptık. Şu anda bir yandan palyaçolarımız çocukları eğlendirirken, bir taraftan çocuklarımız kıyafetlerini denerken, aileleriyle beraber en güzel bayramlığı almanın telaşını yaşıyorlar. Bizler de hemşerilerimiz adına bu kardeşlerimize yardımcı olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Rabbim bütün çocuklar için bayram olan günlere bütün dünyayı ulaştırsın. Nasıl ki ülkemizde coşku ve heyecanla bayrama çocuklarımızı hazırlıyorsak, yeryüzündeki tüm çocuklar da inşallah bayramlara huzur içerisinde, sağlık içerisinde, mutluluk içerisinde girerler. Bu duygularla kardeşlerimizin bayramlıkları hayırlı olsun, bayramımız inşallah bayram gibi olsun ve mübarek olsun, herkese hayırlı bayramlar diliyorum.”
Mersin Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katıldı Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı olan oğlu Ozan Mehmet Bozdoğan’ın seçim çalışması yaptığı aracın kurşunlanmasının ardından düzenlenen ’Halk İradesi Yürüyüşü’ne katıldı. Ozan Mehmet Bozdoğan’ın dün akşam saatlerinde iftarlık çorba ve ekmek dağıtımı yapmak üzere gittiği Tarsus’a bağlı Yüksek Mahallesi yakınlarında aracına yönelik pompalı tüfekle düzenlenen saldırı Yarenlik Alanı’nda gerçekleştirilen yürüyüşle protesto edildi. Başkan Haluk Bozdoğan, oğluna yapılan saldırıyı kınamak ve tepki göstermek için düzenlenen yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Bozdoğan, "Bu karanlık ve korkak saldırı, demokratik değerlerimize, birlik ve beraberliğimize yönelik bir tehditti. Ancak, bizler halkımızın güçlü desteğiyle ayakta kaldık. Sergilediğiniz birlik ve dayanışma ile bir kez daha gösterdiniz ki, bizi asla yıldıramayacaklar. Bu saldırı, sadece bize değil, tüm halkımıza yapılmış bir saldırıdır. Ancak bizler demokrasiye olan inancımızı kaybetmedik. Bu tür karanlık niyetlerin bizi yolumuzdan alıkoyamayacağını bir kez daha gösterdik. Sizlerin desteği ile daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi. "Bu planlı ve programlı bir saldırı" Saldırıda hedef alınan yerin yakıt deposuna 12 santimetre yakın olduğuna işaret eden Bozdoğan, şöyle devam etti: "Bu seçim halkın seçimi mi yoksa rantın seçimi mi? Onların tek bir seçimi var rant. Bizim yapacağımız çok net. Bizim yolumuz halkın yolu. Bugüne kadar halk ne istiyorsa onu yaptım, halkım için yaptım. ’Halka hizmet hakka hizmettir’ dedim. Ama bugün öyle bir yüzleştirmeye düştüler ki canımdan daha fazla koruyacağım evladımı kaybetseydim bugün mezarlıkta olacaktım. Bu planlı ve programlı bir saldırı. Aslında bu saldırı bana ya da oğluma değil, Tarsus halkına yapılan bir saldırı." Adaylığı düşürülmüştü Partisi CHP’den aday gösterilmeyince Memleket Partisi’ne geçerek tekrar Tarsus Belediye Başkanlığına aday olan Haluk Bozdoğan’ın adaylığı, CHP’nin itirazı üzerine İl Seçim Kurulunca düşürülmüştü. Ardından Bozdoğan’ın oğlu Ozan Mehmet Bozdoğan, Memleket Partisi’nden aday gösterilmişti.