DÜNYA - 25 Kasım 2021 Perşembe 09:44

Almanya'da günlük vaka sayısı 75 bini aştı

A
A
A
Almanya'da günlük vaka sayısı 75 bini aştı

Almanya’da korona virüs salgınında son 24 saatte 75 bin 961 yeni vaka tespit edilmesiyle günlük vaka sayısında yeni rekor kırıldı.

Almanya’da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında vaka artışı rekor seviyede devam ediyor. Robert Koch Enstitüsü’nün (RKI), ülkedeki korona virüs salgınına ilişkin paylaştığı verilere göre, son 24 saatte 75 bin 961 yeni korona virüs vakası tespit edildi. Salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük vakanın kayıtlara geçtiği ülkede, toplam vaka sayısı ise 5 milyon 573 bin 756’ya ulaştı.

Korona virüs nedeniyle son 24 saatte 351 kişinin hayatını kaybettiği ülkede toplam can kaybı sayısı 100 bin 119’a yükseldi. Ülke genelinde aktif vaka sayısı ise 44 bin 100 olarak açıklanırken, bir hafta içinde salgının bulaştığı kişi sayısı ise 349 bin 34 olarak belirlendi.

Haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısının 419,7 olarak kayıtlara geçtiği Almanya’da yoğun bakım servislerinde 21 bin 881 hastanın bulunduğu, 3 bin 126 boş yatak olduğu ve doluluk oranının yüzde 87,50 olduğu açıklandı.

Ülke genelinde 27 Aralık 2020’de başlatılan aşılama kampanyasında halkın yüzde 68,1’inin çift doz aşı olduğu belirtildi.

Mehmet Koca
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Erdem: “Salça ihracatının önü açılmalı” Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, salçalık domateste uygulanmak istenen ihracat kotasının acilen kaldırılması gerektiğini belirtti. Başkan Erdem, kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi zor bir durumun beklediğini ifade etti. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, domates salçasına uygulanan kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi çok vahim bir durumun beklediğini belirtti. Başkan Erdem, ”Türkiye’de 2022 yılında salçalık domates ekim alanlarımız 330 bin dekar iken 2023 yılında 480 bin dekarlara kadar çıktı. Bu artış hem ülke içindeki salça tüketimini fazlasıyla karşılıyorken hem de ihracat yolunu açıyor. Fakat ihracatta konulan kotalar başta salça sanayimizi sonra çiftçimizi ve diğer paydaşları inanılmaz şekilde yoruyor. Bununla birlikte ülke ekonomisine, istihdama büyük zararlar veriyor. Bu dönemde Türkiye’nin artan ihracat potansiyelini doğru bir matematik yapılarak iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Salça sanayicimizin önü şimdiden açılmalı. Salça üretimi zamanı geldiğinde sanayicimiz sıkıntıya girmemelidir. Sanayici sıkıntıya girdiğinde çiftçilerimiz, işçilerimiz, nakliyecilerimiz, esnafımız vs. tüm paydaşlarımız sıkıntıya giriyor. Bu büyük çarkın dönüşü görülmeli ve şimdiden önlem alınmalıdır. Köprüden sonraki son çıkıştayız. Bu kota ya tamamen kaldırılmalı veya sınırları genişletilmelidir” dedi.