DÜNYA - 11 Temmuz 2009 Cumartesi 19:10

Almanya'da "İslamafobia" aleyhtarı gösteri

A
A
A
Almanya'da "İslamafobia" aleyhtarı gösteri

Almanya'nın Dresden kentinde başörtüsü taktığı için 1 Temmuz'da bıçaklanarak öldürülen Mısır asıllı eczacı Merve El Şerbini için belediye binası önünde protesto gösterisi düzenlendi.

Başörtüsü taktığı için kendisine terörist diyen komşusunu mahkemeye veren 4 aylık hamile Merve El Şerbini, mahkeme salonunda 3 yaşındaki oğlu Mustafa'nın gözleri önünde vücudunun farklı yerlerinden aldığı 18 bıçak darbesiyle hayatını kaybetmişti. Şerbini'yi bıçaklayarak öldüren 28 yaşındaki Rus asıllı Alman Alex W., Şerbini'nin kocası Elvi Ali Okaz'ı da yaralamıştı. Karısının yardımına koşan Ali Okaz saldırgan tarafından bıçaklanırken, olaya müdahale eden polislerin yanlış ateş açması sonucu bacağından vurularak yoğun bakıma alındı. Şerbini'nin eşi Elvi Ali Okaz'ın hayati tehlikesinin sürdüğü belirtiliyor.

Müslüman dünyasından tepki toplayan olay sonrasında pek çok yerde İslamafobia ve ırkçılık karşıtı gösteriler düzenlenirken, bir gösteri de Dresden kentindeki belediye binası önünde düzenlendi. Mısırlı eczacılar ise Alman ilaçlarının protesto edilmesi talebinde bulundu.

Öte yandan Merve El Şerbini'nin pazartesi günü İskenderiye'de düzenlenen cenaze törenine katılan binlerce kişi, Şerbini'yi "başörtüsü şehidi" olarak nitelendirdi. Olayın ardından Mısırlı meslektaşı Ahmed Ebul Geyt'e bir mektup yazan Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Almanya'da ırkçılık ve İslamfobia'ya yer olmadığını belirterek, Şerbini'nin ailesine taziyelerini sundu.

HAKAN KAPLAN / DRESDEN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir