KÜLTÜR SANAT - 12 Mayıs 2022 Perşembe 23:30

Altın Baklava Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

A
A
A
Altın Baklava Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin düzenlediği 7. Altın Baklava Uluslararası Öğrenci Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yerli film üretim sayımız 17 kat arttı. Yerli yapımlarımızın 2 milyon olan seyirci sayısı 33 milyon seviyesine yükseldi” dedi.

Gaziantep'te Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nce (HKÜ) 7’ncisi düzenlenen Altın Baklava Uluslararası Öğrenci Film Festivali’nin gala ve ödül töreni, HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Tören yarışmaya katılan filmlerden oluşan kısa filmin izlenmesiyle başladı.

Törende konuşan Bakan Ersoy, kültür ve sanat alanında arzu edilen hedefe ulaşılması için uzun süreli plan yapılması gerektiğini söyledi. Kültür ve sanat alanında kısa vadede sonuç almanın her zaman mümkün olmadığını ifade eden Ersoy, "Bugün dünyanın dört bir yanında farklı kültürlerin ilgisini çeken sanat organizasyonlarının arkasında sadece kamu desteği değil, sivil oluşumların da ciddi katkıları yer almıştır. Bu destekler sayesinde birçok önemli sanatçının eseri günümüze kadar gelmiş, düşünürlerin metinleri çağları aşan bir etkiye ulaşmıştır" şeklinde konuştu.

“Yerli film üretim sayımız 17 kat arttı”

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak her zaman genç sanatçıların yanında olduklarını ve sinema sektörünün daha da güçlenmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerinin altını çizen Ersoy, "2019 yılında Sinema Kanunu'ndaki değişikliklerin çok olumlu sonuçlar doğurduğunu gördük. Ülkemizi film üretim merkezlerinden biri haline getirilebilmek amacıyla 2019'da Sinema Kanunu'muzda önemli değişiklikler yaptık. Sadece son 3 yılda destek verdiğimiz proje sayısı bin 200'e gelmiş durumda ve 280 milyona yakın destek sağladık. Yerli film üretim sayımız 17 kat arttı. Yerli yapımlarımızın 2 milyon olan seyirci sayısı 33 milyon seviyesine yükseldi. Ayrıca Türk dizilerinin dünyanın çeşitli coğrafyalarında yayınlanması için çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Bu emeklerimizin karşılığı olarak dizilerimiz şu anda 150’den fazla ülkede izleniyor. Dünyada Amerika'dan sonra en fazla dizi film ihraç eden ülke Türkiye’dir” dedi.

Türk sinemasındaki potansiyelin en doğru ve en etkin şekilde yönetilmesi gerektiğini belirten Bakan Ersoy, "Hepimiz biliyoruz ki çağımızın en etkin güçlerinden biri de başta sinema olmak üzere sanattır. Sanatın evrenselliğini hiçbir zaman göz ardı edemeyiz. Ülkeler gelişmişliğinin göstergesi olarak sadece sahip oldukları ekonomik, teknolojik, siyasal imkanlarla değil sanatsal üretimleriyle de değerlendirilmektedir. Bu farkındalıkla hareket ettiğimiz içindir ki ülkemiz artık dünyanın önemli sanat üretim merkezlerinden biri haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

Ersoy, festivale katkı sağlayanlara teşekkür ederek, genç sanatçılara başarılar diledi. Konuşmaların ardından festivalde dereceye giren eserlerin sahiplerine protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. Dereceye giren eserlerin fragmanının da izlendiği tören, protokol ile eser sahipleri ve jüri üyelerinin hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Muhammet Abdulkadir Esen

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de 70 kişiye törenle bahçıvanlık belgesi verildi Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezinde (BAÇEM) düzenlenen bir haftalık 4.Uygulamalı Bahçıvanlık Kursu tamamlanırken, kursiyerlere törenle belgeleri verildi. Düzenlenen törende yurdun değişik yerlerinden gelen 70 kursiyer belge aldı. İlçenin Börezli Köyünde bulunan Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM) 4.Uygulamalı Bahçıvanlık Kursuna ev sahipliği yaptı. Kursa, yurdun değişik yerlerinden 70 kişi katıldı. Bir haftalık kursu tamamlayan vatandaşlara törenle katılım belgeleri verildi. Belge alan vatandaşlar, kursun çok faydalı olduğunu anlatırken, BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu da, kurslardan bu güne kadar bin 200 vatandaşın belge aldığını söyledi. İstanbul’dan gelen Hilmi Ay, “ BAÇEM’in düzenlemiş olduğu bir haftalık Bahçıvanlık Kursuna iştirak ettik. Çoğunluğunu kadınlardan oluşan bir gruptu. Bu grup burada çok güzel eğitimler aldı. Hocalarımız bize çok mükemmel eğitimler verdi. Parayla satın alınamayacak eğitimi bedavaya aldık. Bu kursun sonunda edindiğimiz bilgileri uygulamaya geçirmek çoğumuzun büyük bir arzusu” diye konuştu. Funda Tomurcu Erdoğan da, “Ben BAÇEM’e daha öncede gelmiştim. Ama, daha çok gelmek istedim. Buraya gelen tekrar tekrar gelmek istiyor. Çok güzel şeyler öğrendiğimize inanıyorum. Çok faydalı. Hocalarımız harika. Herkese tavsiye ederim” dedi. Meryem Akdeniz ise, “BAÇEM’i arkadaşlarımdan duydum. Yani onların vesilesiyle geldim. Bahçemde bungalov ev yapıp bahçesinde bir şeyler yetiştirmek istiyorum. Hedefimize ulaşmak için buradayım. İnşallah, ulaşırım” dedi. Halime Yamaç da, “Ben çiçekçi olmaya karar verdim. 6 aydan beri bu kursu bekliyorum. Hocalarımızın verdiği bilgiler gerçekten çok faydalı. Herkesin gelmesini tavsiye ederim” diye konuştu. BAÇEM Müdürü Nazm Tanrıkulu ise, “Bu kursla birlikte bin 200’ün üzerinde sertifikalı kursiyerimiz oldu. Türkiye’nin farklı yerlerinden, hatta yurt dışından farklı ülkelerden kursiyerleri mezun mezun ederek şehirlerine ve yapmak istedikleri işyerlerine uğurluyoruz. Bütün katılan kursiyerlerle, bu konuda bizi destekleyen, önümüzü açan Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanız sayın Ahmet Akın’a çok teşekkür ediyorum. Gelecek dönemde biz Aromaterapi Festivali gibi festivallere hazırlık yapacağız. Bizi takip etmeye devam edin” dedi.