ASAYİŞ - 27 Ocak 2020 Pazartesi 11:37

Ambulansla karlı zeminde drift

A
A
A
Ambulansla karlı zeminde drift

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde görevli ambulans, Van’a yaptığı sevk dönüşü karlı zeminde drift yapması cep telefonuyla görüntülendi.

Van İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, drift yapan ambulans görüntülerinin incelemeye alındığı belirtilerek, “Yapılan ön incelemeye göre görüntüler Van’da çekilmiş olup, iddia edilen ambulansın Hakkari iline bağlı olduğu tespit edilmiştir. Gerekli soruşturmanın başlatılması için Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü ile koordine sağlanmıştır. Ambulans, Hakkari 112'ye bağlı Şemdinli ekibi, 24 Ocak 2020 tarihinde Van iline hasta getirmiş olup sevk dönüşünde 30 AB 531 plakalı ambulansın saat 11.13-11.18 aralığında Van’ın Başkale ilçesiyle Hakkari sınırı civarı ambulansla uygunsuz hareketlerde bulunulduğu tespit edilmiştir. Söz konusu durumun Van 112 ekipleri ve ambulanslarıyla ilgisi bulunmamaktadır. Söz konusu olayla ilgili Sağlık Bakanlığımız talimatıyla Hakkari İl Sağlık Müdürlüğünce inceleme ve soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Mehmet Salih Akkuş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Jandarmadan uyuşturucu ve ruhsatsız silaha geçit yok Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde uyuşturucu/uyarıcı maddelere geçit vermeyen Jandarma güçleri, hareketlerinden şüphelendikleri bir kişinin üst aramasında bir miktar uyuşturucu madde, sentetik haplar ve uyuşturucu sarma kâğıdı ele geçirdi. Önceki gün ise, şüpheli başka bir şahsın üzerinde ruhsatsız tabanca yakalandı. Muratlı’nın Yeşilsırt Mahallesi’nde şüpheli davranışlarda bulunan M.T. adlı şahsın üzerinde; 5 gram esrar, 1 fişek halinde esrar, 4 adet sentetik hap, 5 Adet extacy hap, 2 kutu uyuşturucu sarma kağıdı ele geçirildi. Uyuşturucu/uyarıcı maddelere incelenmek üzere el konulurken, karakola götürülen şüpheli M.T. hakkında ise ‘Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak (TCK-191)’ gerekçesiyle adli işlem yapıldı. Muratlı’nın Aşağısevindikli Mahallesi’nde önceki gün Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Motosiklet Timleri ile birlikte yapılan Huzur ve Güven Uygulaması’nda, A.E.K. isimli şahsın şüphe üzerine yapılan üst aramasında; 1 adet Glock marka tabanca ile 1 adet şarjör ve şarjör içerisinde bulunan 8 adet 9 mm fişek ele geçirildi. Ruhsatsız tabancaya el konulurken, karakola götürülen şüpheli hakkında ise ’6136 SKM’den işlem yapıldı. Öte yandan, uyuşturucu madde ve kayıt dışı silahlanma ile mücadelenin aynı kararlılıkla süreceğine işaret edildi.