GÜNDEM - 24 Nisan 2010 Cumartesi 15:40

"Amorim'le telefonda ailemden çok görüşüyorum"

A
A
A
"Amorim'le telefonda ailemden çok görüşüyorum"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim'in yarı Türk torunları olduğunu ve Amorim'in iki ülke arasındaki işbirliğini torununun da adından dolayı "Yasemin işbirliği" olarak nitelendirdiğini söyledi.

MURAT HOROZ/İSTANBUL

Amorim ile son dönemde sık bir araya geldiklerini ifade eden Davutoğlu, "Belki de telefonla ailemden daha çok görüştüğüm insanlardan biri Sayın Amorim" dedi.

Bakan Davutoğlu ile Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim, Çırağan Sarayı'nda çalışma yemeğinde bir araya geldi. Yemeğin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ahmet Davutoığlu, "Biz, haftalık olağan görüşmemizi yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta Brezilya'daydım. Bir önceki hafta Amerika'da kendisiyle birlikteydik. Son dönemde sık bir araya geldik. Arada sürekli telefonla görüşüyoruz.

Belki de telefonla ailemden daha çok görüştüğüm insanlardan biri Sayın Amorim" dedi. Brezilya Dışişleri Bakanı'nın torunlarının yarı Türk olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, "Ailece de Türkiye ile yakın bağları var. Bir torununun adı Yasemin. Bu nedenle kendisi, işbirliğimize "Yasemin işbirliği" diyor" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir