GÜNDEM - 29 Eylül 2017 Cuma 16:53

Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof.Dr.İbrahim Öztek: Bu referandum gayri resmi

A
A
A
Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof.Dr.İbrahim Öztek: Bu referandum gayri resmi

Prof.Dr.Tb.Albay İbrahim Öztek Kuzey Irak'da yapılan referandumla ilgili yaptığı açıklamada şu hususları hatırlattı ve öne çıkardı: “Ey Barzani! 30 yıldır bizi aldatıyorsun. ABD ile el ele PKK’yı destekliyorsun. Ya aklını başına toplar kendine çeki düzen verirsin, ya da hak ettiğin dersi alırsın. Sen daha Türk askerini tanımamışsın” diye konuştu.

Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof.Dr.Tb.Albay İbrahim Öztek “Bundan yaklaşık 20 yıl önce Fırat’ın, Asi’nin sularını bulandıran, Süleyman Şah Türbesinin Türklüğüne karşı çıkan, Hatay ilimizi kendi sınırları içinde gösteren, son olarak da Abdullah Öcalan denilen haini barındıran Hafız Esad’a zamanın Kara Kuvvetleri Komutanı Atilla Ateş Suriye’ye en yakın yer olan Hatay’ın Reyhanlı’sından haykırmadı mı? Atilla Paşa şöyle diyordu; ‘Ey Esad! Bizim iyi niyetimizi yanlış anlıyorsun. Bütün Dünya bilsin ki; Türk milleti sabrının sonuna gelmiştir’ diyerek. Herkesin aklını başına almasını ve kimsenin hayal peşinde koşmaması için uyarmıştı” dedi.

Barzani’nin macera peşinde koşmaya çalıştığını ve birilerinin taşeronu olduğuna dikkat çeken İbrahim Öztek; “Barzani maceraperest birisi zaman zaman Türklerin sabrını ağababalarından aldığı emirle test etmeye başlıyordu. Ama bu kez sınırı aşarak çılgınlığını bedelini hem de çok ağır ödeyecek işlere kalkıştı. En büyük zararı da o çok güvendiği devlet kurma hayalini kafasına sokanlardan göreceğini bilemeyecek kadar gözü kör birisi. O ağababaları soykırımı uygulayacak haberi yok. Gerçeği gördüğünde ise iş işten geçmiş olacak. Ama yinede buna Türk Devleti asla müsaade etmeyecektir” diyerek Barzani’yi uyardı.

Daha önceleri de aynı saçmalıkların da gündeme geldiğine dikkat çeken Öztek; “Suriye’nin saçmaladığı dönemde 1 Ekim 1998 günü Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel yaptığı açıklamada sabrımızın sonuna gelindiğini dünyaya ilen etti. Bu inandırıcı yüksek devlet iradesi ile 19-20 Ekim 1998 günü Suriye, bütün aleyhimize hareketleri sona erdiren bir anlaşma imzaladı. Barzani’yi yıllarca şımarttık. Başımıza çıkarttık. Şimdi başımıza bela oldu. Barzani referandum filan yapmıyor. Adam Türkiye’nin yarıya yakınını istiyor. Hayal ediyor ki; gerçekleştirebilsin. Yıllardır Amerika’nın, İsrail’in, Rusya’nın hatta Türkiye’nin desteği ile hayalini kurduğu Büyük Kürdistan'ı gerçekleştirmeye çalışıyor. Biz hiç Irak’taki Türk yurtları için hayal kurduk mu? Onları kaderlerine terk ettik. Barzani’nin haritasına bakın, yıllardır Kürdistan hava raporu verilen haritanın çoğu Türkiye sınırları içinde. Bu harita yıllardır neden savaş nedeni sayılmıyor? Bir zamanlar Esad’ın haritalarındaki Hatay, bizim için savaş nedeni değil miydi? Ya referanduma evet haritaları? Sanki Kürdistan referandumu Türkiye’de yapılıyor. Biz ne diyoruz? “Bu referandum gayri resmidir. Yok hükmündedir. Askeri siyasi ve ekonomik tedbirleri değerlendireceğiz. Bütün adımları atıyoruz. Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız. Çok büyük hassasiyet gösteriyoruz. Tehdit olursa karşılığını veririz” diye tepkilerini dile getirdi.

Daha büyük tehdit olamaz

Harita olarak Türkiye’nin büyük bir kısmını yutan çakma Kürdistan haritası, Suriye referandumu da Irak referandumu da tamamlandığına dikkat çeken Öztek; “İran ve Irak merkezi hükumeti bir takım yaptırımlar uyguladı. Fakat her zaman dediğim gibi stratejik ortaklarımız bizi sürekli aldatıyor. Biz iç siyasetle vakit geçirirken NATO bizi terk ederek, PKK, PYD, YPG gibi örgütleri kendisine müttefik etti. Hep küçümsedik ve taviz verdik. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.